URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2021, 10:27

Doctorii, la control: Universitatea din Oradea, obligată să ia la verificat toate tezele de doctorat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pseudo-cercetătorii, care cine știe cum și-au făcut lucrările de doctorat, nu vor începe anul 2022 prea fericiţi. Înainte să plece în vacanţa de iarnă, senatorii Universităţii din Oradea au aprobat o procedură importantă, pentru verificarea respectării eticii şi deontologiei universitare în elaborarea tezelor de doctorat susţinute în instituţie de la înfiinţarea ei, în 1991, până în 2016.

Practic, anul viitor în Universitate se va înfiinţa un serviciu care va avea ca sarcină verificarea doctoratelor, pentru a le depista pe cele plagiate şi a le confirma pe cele originale.

Publicul nu trebuie să-şi imagineze însă că, brusc, Universitatea vrea să se cureţe de uscături, căci nici vorbă ca acţiunea să fie una voluntară. Înfiinţarea structurii este obligatorie în urma unui ordin al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care obligă Universitatea şi să-şi facă o strategie de prevenire a plagiatului, de asemenea votată de Senatul academic lunea trecută.

Bihorel e curios ce descoperiri se vor face de acum, când doctoratele vor fi luate la puricat şi, mai ales, dacă vor fi găsite cu acest prilej lucrările dispărute de ani buni, cum e cea a senatorului PSD Florian Bodog.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Moderator
Domnule "moderator", nu aveti cumva diploma de... "Sorbonica"??!! Intreb...
Postat 30 Decembrie 2021, 21:35 de AnaConda
Diplome...
As mai avea de facut un comentariu!! I-am sarit in ajutor Domnului Rector Bungau, conducatorul unei universitati care are in componenta si o facultate de jurnalism (are un nume mai complicat...), pe care ati absolvit-o multi dintre Dvs., cei din redactia Bihoreanul!!! Statutul de ziaristi de care va bucurati si de pe urma caruia traiti se datoreaza diplomelor a ceea ce numiti adesea cu dispret "Sorbonica"!! Domnilor, e frumos sa muscati mana care v-a hranit??!!
Postat 30 Decembrie 2021, 21:31 de AnaConda
Dreptul la replica catre redactie
Daca considerati calificative de genul "cretineii" si "dementa senila" (de unde stie opinentul ca sunt sau nu la varsta... senilitatii??) ca "incadrandu-se in limita libertatii de expresie" va priveste!! Mda, asta e politica Dvs. Nu vad ce limita fortez in situatia in care NU atac pe nimeni direct, nominal (precum sunt eu atacat...) iar daca sunt mai prost si ma lasa memoria, va rog sa exemplificati concret, cu postarile mele anterioare!! Chiar VA ROG!!! Exprimarile mele cu privire la ziar si, implicit, la redactie RAMAN VALABILE!!! Daca va incomodeaza punctul meu de vedere, va rog sa ma blocati!!
Postat 30 Decembrie 2021, 20:24 de AnaConda
Dispret
Am raportat niste comentarii jignitoare la adresa mea dar nu s-a luat nicio masura!! DISPRET pentru redactia BIHOREANUL care se vrea o hazna a insultelor si a vocabularului suburban!!! V-as fi urat un An nou fericit dar MA ABTIN!!!
Postat 30 Decembrie 2021, 15:43 de AnaConda
la multi ani!
Vi s-a raspuns, cu observatia ca am considerat acele comentarii ca incadrandu-se in limita libertatii de expresie, limita pe care, de altfel, si dvs. o fortati foarte des, dar asta nu va deranjeaza. Uitati-va la modul in care va exprimati cu privire la ziar si, implicit, la redactie. Noi va dorim, totusi, un an nou mai bun!
Postat 30 Decembrie 2021, 18:15 de Moderator
AnaConda-Marginan, sa stati pe tusa un an!
cretineii gen AnaConda si Marginan ar trebui sa invete macar acum la batrinete [inainte sa vina dementa senila] care-i diferenta intre o stire si un pamflet... dupa aia sa invete cum sa bea apa fara sa se inece
Postat 27 Decembrie 2021, 20:14 de TanarSiNelinistit
Doctorat de ****t
Eu nu - i condamn pe astia ai noștri din 91 pina in 2016 si chiar după aia. Decit sa fi scris niște inepții originale, mai bine au copiat niște lucrări bine cotate in mediul universitar, cu care sa nu le fie rușine.
Postat 27 Decembrie 2021, 18:36 de User anonimizat
@Acord
Auzi la a/ăsta "Domnul Rector Bungau", Bă BăiatuleLingău, presa e liberă să facă și mișto și pamflet și știri cu interpretare și fără interpretare, poate nu ești tu și cu neamul tău obișnuit cu o presă liberă caz în care vă sfătuiesc să vă mutați, unde presa nu critică structurile stat, nu face mișto de conducatorii acestora, mai sunt câteva țări de acest fel, după presa lor...o duc nemaipomenit de bine.
Postat 27 Decembrie 2021, 17:12 de CucuBanana
Antitalent
Măi, Bihorel, măi! Esti un antitalent la compus poezii. Esti penibil, de-a dreptul. Gaseste pe cineva cu ceva talent in aceasta materie, intrucat iti piere orice chef de a rade cand citesti plasmuirile tale. Or tu nu esti nici macar rudicol, ci penibil, cum ziceam mai sus.
Postat 27 Decembrie 2021, 14:48 de marginan
Acord
Si-a dat oare acordul Domnul Rector Bungau pentru publicarea fotografiei lui cu acea poezie cretina postata in dreptul gurii, cica rostita de el??!! Oare aveti dreptul sa va folositi de imaginea cuiva fara acordul persoanei in cauza!! Presa penibila autohtona unde nu exista legi...
Postat 27 Decembrie 2021, 13:56 de AnaConda
Se vor verifica ... ei între ei.
Că doar nu o să se constituie comisii de verificare, formate din niște marțieni independenți.
Postat 27 Decembrie 2021, 11:06 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON