URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2011, 09:54

Discriminare fără ruşine: Unei tinere în scaun cu rotile i s-a interzis să intre în club pentru că i-ar deranja pe ceilalţi petrecăreţi

Discriminare fără ruşine: Unei tinere în scaun cu rotile i s-a interzis să intre în club pentru că i-ar deranja pe ceilalţi petrecăreţi Lavinia a fost un fotomodel cunoscut în Timişoara, însă în urma unui accident de maşină din 2003 a rămas imobilizată probabil pentru totdeauna în scaunul cu rotile
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administratorii clubului Heaven din Bucureşti şi-au ridicat o ţară în cap şi pe bună dreptate. Tion scrie că o tânără de 33 de ani, imobilizată în scaun cu rotile, nu a fost lăsată să intre în club pe motiv că ar fi creat disconfort pentru ceilalţi clienţi.

Lavinia Rausch a dorit să intre cu soţul său şi încă o prietenă în club. La intrare, însă, agenţii de pază le-au spus că soţul Laviniei şi prietena ei pot intra liniştit, nu şi ea. "Bodyguardul s-a uitat la mine, m-a scanat parcă. S-a adresat apoi soţului meu, care mă ajută să mă deplasez. I-a spus că el şi prietena mea pot intra, dar eu nu am ce căuta acolo pentru că sunt în scaun cu rotile. Degeaba le-am explicat celor de la intrare că nu este normal ceea ce fac. Nu am dungă roşie în buletin, nu trag lumea de păr şi nici nu fac scandal. Voiam doar să văd clubul, să beau un suc. M-a deranjat atitudinea lor faţă de mine", a povestit Lavinia Rausch pentru Tion.

Motivul pentru care Lavinia a fost ţinută la uşă este revoltător: scaunul ei cu rotile ar fi creat disconfort pentru ceilalţi clienţi ai clubului. "Nu suntem instituţie publică sau de stat să fim obligaţi să lucrăm cu astfel de persoane. Clubul nu este amenajat pentru cei cu astfel de deficienţe şi ar fi reprezentat un disconfort atât pentru ea cât şi pentru persoanele care au venit la noi să se distreze şi ar fi văzut-o în scaunul cu rotile. Era foarte aglomerat în momentul în care au încercat să intre, culoarele sunt foarte înguste", a spus Liviu Ciubota, şeful de sală al Clubului Heaven din Timişoara.

Pentru a dovedi că situaţia n-a fost întâmplătoare, Lavinia şi soţul ei au revenit în clubul Heaven pe timp de zi, când nu era aşa mare aglomeraţie. A fost întâmpinată cu acelaşi refuz.

Atitudinea deplorabilă şi revoltătoare a administratorului clubului i-a indignat pe bloggerii români, dar şi pe simplii utilizatori de internet. Pe Facebook a fost creată o pagină anti-Heaven, denumită "Spune NU discriminării - boicotaţi Clubul Heaven din Timişoara", care a adunat deja peste 2.000 de fani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
groaznic
si in ibiza am vazut la disco persoane in scaunul cu rotile,ascultau muzica, lumea se comporta normal cu ei....dar deh...rromania , timisoara, ma mir...probabil ca retarzii aia de bodyguarzi...
Postat 25 Iunie 2011, 19:29 de mihai
Bravo mai
Bravo ebihoreanul! Dupa ce a scris o tara intreaga, dupa ce tion a dat dovada ca se mai face jurnalism, v-ati trezit si voi sa preluati opinia lor fara sa aveti macar o parere personala. Copy-paste articol si impresii de altundeva si aveti si voi o stire. "Vaishamar"
Postat 24 Iunie 2011, 11:02 de Dan C
se poate, da!
idem si in supermarket, Lotus de ce nu vad oameni in carucior ei exista traiesc langa noi, de ce nu sunt? asta e un caz national de ce persoanele cu dizabilitati nu sunt in PUBLIC la o cina, pranz, cumparaturi inafar de REAL nu am vazut !
Postat 23 Iunie 2011, 18:34 de deci se poate
felicitari!
de asemenea oameni are nevoie romania, de ce cei care au probleme de sanatate lupta si ceilati NU, de ce? oricine poate fi in locul ei in orice secunda, felicitari!
Postat 23 Iunie 2011, 10:26 de inchideti clubul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON