URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Aprilie 2011, 14:30

Dinel Staicu a fost adus în ţară prin Vama Borş. Ascuns de presă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dinel Nuţu, fost Staicu, arestat săptămâna trecută în Ungaria, a fost predat joi de poliţiştii ungari omologilor români, la punctul de frontieră Borş. Jurnaliştii au fost ţinuţi de Poliţia de Frontieră într-o benzinărie, nepermiţându-le să îl fotografieze ori filmeze de aproape. "Aşa au fost dispoziţiile", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Decizia e cu atât mai ciudată cu cât în cazul altor persoane extrădate, atât cetăţeni români cât şi străini, predate în acelaşi punct de trecere a frontierei, accesul ziariştilor a fost permis.

El a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor, de unde va fi preluat şi transportat la penitenciar în Bucureşti, condamnat fiind la 7 ani de închisoare, pentru o fraudă de 5 milioane de euro în defavoarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Condamnatul va fi dus apoi în Bucureşti, unde va fi încarcerat, el având de ispăşit şapte ani, pentru o fraudă de 5 milioane de euro în defavoarea Băncii Internaţionale a Religiilor.

Dinel Nuţu, fost Staicu, arestat săptămâna trecută în Ungaria, va fi predat joi de poliţiştii ungari omologilor români, la punctul de frontieră Borş, în jurul orei 13. Potrivit unor surse, Staicu va fi predat autorităţilor române într-o clădire a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, după care condamnatul va fi dus apoi în Capitală, unde va fi depus în Penitenciar, având de ispăşit şapte ani de închisoare.

Afaceristul Dinel Staicu a fost prins în parcarea unui supermarket din localitatea Mako, Ungaria, în seara zilei de 19 aprilie, de poliţiştii maghiari. El nu s-a opus reţinerii, fiind dus la Budapesta şi prezentat instanţei pentru confirmarea mandatului european de arestare.

Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare în dosarul privind fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor. Înainte de a primi condamnarea definitivă, Staicu şi-a schimbat numele în Dinel Nuţu, preluându-l pe cel al soţiei, iar o vreme a fost de negăsit, astfel că instanţa de executare a pedepsei l-a dat în urmărire naţională, pe vechiul nume.

Noul nume al lui Dinel Staicu a devenit legal de la 1 aprilie, când omul de afaceri şi-a ridicat noua carte de identitate, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Astfel, în 7 aprilie, Dinel Nuţu a fost dat în urmărire internaţională, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare.

Procurorii au cerut o interdicţie de a părăsi ţara pentru Dinel Staicu în 16 februarie 2011, principalul motiv invocat fiind intenţia acestuia de a-şi schimba numele, însă nu au reuşit să-i convingă pe judecători că omul de afaceri, care nici nu se mai prezenta la proces, se pregăteşte să fugă din ţară.

Conform declaraţiilor DNA, existau suspiciuni că inculpatul intenţiona să se sustragă de la executarea acestei pedepse. DNA a avut la îndemână posibilitatea depunerii cererii de luare a măsurilor asiguratorii la Curtea de Apel Bucureşti, pe rolul căreia, tot de la acea dată, se afla dosarul în cauză, primul termen de judecată pentru recurs fiind fixat de CAB la 7 februarie 2011.

Directorul SIF Oltenia şi fost patron al clubului Universitatea Craiova, Dinel Staicu, a fost trimis în judecată în 9 noiembrie 2006, de către procurorii anticorupţie, alături de el fiind inculpaţi Ion Popescu, fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor, Radian Răceală, fost director al Direcţiei de creditare din BIR, şi Viorica Duţu, fost şef serviciu creditare la BIR, pentru o fraudă de peste cinci milioane de euro.

Potrivit procurorilor anticorupţie, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Serviciul Român de Informaţii a ajutat în localizarea lui Dinel Staicu în Ungaria.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
coordonate locatie
"Jurnaliştii au fost ţinuţi de Poliţia de Frontieră într-o benzinărie" Asculta tu gunoiule care ai scris acest articol! Tu esti motivul pentru care data viitoare presa va fi tinuta cu 500 de m mai departe decat acum, acolo in benzinarie, de unde afirmi ca ai fotografiat acea predare-primire. Iar nu denaturati realitatea prin faptul ca voi ati fost mai preocupati de socializarea cu ceilalti jurnalisti si nu ati reusit sa obtineti niste amarate de fotografii.
Postat 02 Mai 2011, 05:01 de marcel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON