URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Mai 2020, 16:20

Digitalizarea ANAF: Din Spațiul Privat Virtual se vor plăti cu cardul 30 de impozite și contribuții. În curând, procedură de identificare video!

Digitalizarea ANAF: Din Spațiul Privat Virtual se vor plăti cu cardul 30 de impozite și contribuții. În curând, procedură de identificare video! foto: Economica.net

Persoanele înregistrate în Spațiul Privat Virtual vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții, arată un comunicat al ANAF. Totodată, Ministerul Finanțelor Publice  implementează înrolarea în SPV cu ajutorul identificării persoanelor în sistem video.

Potrivit comunicatului, care nu indică concte un termen, în spațiul virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului „Afișare obligații restante”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro, și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde are de bifat căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și butonul „Pătește”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Pe de altă parte, ANAF anunță că populația va avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal. În această situație, persoana fizică trebuie să se programeze online, prin intermediul aplicației disponibile pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.  

În cazul în care aprobarea cererii de înregistrare se face prin identificarea vizuală online, organul fiscal inițiază procesul de recunoaștere prin sistem video cu persoana care a desemnat sau împuternicit solicitantul, în scopul confirmării calității atribuite acestuia. În acest sens, organul fiscal notifică atât solicitantul, cât și entitatea care l-a desemnat/împuternicit la adresele de e-mail, completate în cererea de înregistrate, în termen de 5 zile de la înregistrare.

În cazul în care identificarea vizuală online s-a realizat cu succes, se procedează la aprobarea cererii și se transmite un mesaj contribuabilului pe adresa personală de e-mail. Rămâne de văzut cum vor funcționa toate acestea în practică...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Nimic nou de 5 ani încoace, doar vorbe !?!
Utilizez SPV și am cont pe această platformă din 2016 !?! E fix un site făcut de contabili pentru niște alți contabili, nu are o interfață pe care să "lucreze" cei obișnuiți cu grafica și comunicarea facilă la nivel de utilizatori !?! Nu s-a modificat nimic în 5 ani, doar s-a adăugat acum un link care te trimite pe platforma de plată care există, și aceasta, tot de 5 ani ... dar fără să poți reveni pe SPV, ca să-ți confirme imediat înregistrarea la ANAF și la Trezorerie !?! Declarațiile raportate și mesajele primite nu corespund în timp real, diferenfele ajungând să se sincronizeze de la un an la altul !?! Aceeași Mărie ... pălăria-i ponosită deja !?! Eșec total ... doar un număr limitat de cunoscători pot utiliza SPV-ul, pe care tot la ghișeele trafiționale ale ANAF trebuie să-l verifici și confirmi, ca să nu ai surpriza să fi penalizat, că nu ai fi depus Declarația Unică spre exemplu, la timp ... când tu ai, de fapt, recipisa înregistrată online în mână cu mult timp în urmă deja !?! SPV, odată inventat de Petrescu, în timpul "guvernului Ponta", nu a evoluat deloc de jumătate de deceniu ... și se pare că așa rămâne pe mai departe, până se va întoarce echipa de la Banca Mondială, să vadă ce aiureală neactualizată a creat în 2016 !?!
Postat 23 Mai 2020, 07:49 de CrisDumi
in sfarsit!
a fost nevoie sa ajunga liberalii la conducerea guvernului ca sa digitalizam ANAFul, dar in sfarsit vesti bune. Cu socialistii am fi inca in evul mediu.
Postat 22 Mai 2020, 18:33 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON