URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Aprilie 2021, 22:55

Diana Șoșoacă, la Oradea: Și-a lăsat puținii susținători să o aștepte o oră, preferând să apară la TV (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controversata senatoare exclusă din AUR, Diana Şoşoacă, a întârziat, joi seara, circa o oră la întâlnirea cu susţinătorii din Oradea, anunţată pe reţelele de socializare de deputatul Mihai Lasca, pentru că a preferat să apară într-o emisiune televizată, la România TV. Între timp, în Piaţa Unirii au aşteptat-o doar 10 susţinători, în afară de persoanele din anturajul ei. 

Convocare online

Anunţul privind sosirea Dianei Şoşoacă la Oradea a fost făcut joi pe Facebook de Mihai Lasca, deputat ales și el pe listele AUR, dar exclus ulterior fiindcă îşi ascunsese trecutul penal. "Azi ora 21 în Piaţa Unirii vom ajunge împreună cu doamna senator Diana Ivanovici Şoşoacă!", a scris Lasca.

Acesta a şi intrat live pe Facebook spunându-le urmăritorilor săi că este în drum de la Timişoara la Oradea, alături de Şoşoacă, şi că cei doi vor ajunge "în jur de ora 21" în Piaţa Unirii. Lasca a spus că-i aşteaptă pe toţi doritorii, "să se mobilizeze" şi să meargă în piaţa centrală a oraşului, pentru a sta de vorbă cu senatoarea.

După ora 21, în centrul oraşului s-au adunat în urma apelului puţini susţinători, circa 10 persoane, plus Mihai Lasca, Andrei Boroş (iniţiatorul unor proteste anti-mască la Oradea) şi alte câteva persoane din anturajul lor. A lipsit, însă, chiar Diana Şoşoacă.

Senatoarea i-a lăsat să aştepte aproximativ o oră deoarece a fost invitată să apară, de la distanţă, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu, în care s-a comentat pe marginea pandemiei. 

Încurajări de la Şoşoacă

După ce a ajuns, în sfârşit, în Piaţa Unirii, Diana Şoşoacă le-a vorbit puţinilor orădeni adunaţi acolo (unii dintre ei au participat şi la protestele anti-mască) despre cum, tot joi, l-a vizitat la Timişoara pe Daniel Gaşpar, un tânăr internat cu forţa la psihiatrie după ce l-a ameninţat cu moartea pe dr. Raed Arafat. "Ne-am asigurat că i se respectă toate drepturile", a spus Şoşoacă.

Merită subliniat că o instanţă a considerat că Gaşpar trebuie internat după ce expertiza psihiatrică a recomandat asta "având în vedere potenţialul agresiv şi modificările halucinator-delirante prezentate de suspect". 

Ea le-a mai spus orădenilor că a sosit în oraşul de pe Crişul Repede la invitaţia lui Mihai Lasca şi a subliniat că susţine mişcările anti-mască şi anti-restricţii. 

Senatoare nervoasă 

Totodată, vocala senatoare s-a arătat indignată de ziarul BIHOREANUL, ba chiar a arătat o atitudine agresivă faţă de reporterul aflat la faţa locului.

"Ştiu cine este BIHOREANUL, ştiu în ce fel ne-aţi discreditat pe toţi. (...) Ori vă mărginiţi să fiţi nişte jurnalişti de calitate ori, dacă nu, am să vă rog să nu-mi adresaţi nicio întrebare", a spus Şoşoacă. 

Ulterior, ea s-a întors cu spatele, ca să nu fie fotografiată de BIHOREANUL.

"În semn de protest faţă de mizeriile pe care le-aţi scris faţă de colegul meu Mihai Lasca (n.r. – ziarul a prezentat trecutul penal al deputatului ex-AUR), precum şi faţă de oamenii care au ieşit să protesteze, nu vă permit să mă pozaţi. Este protestul meu!", a spus Şoşoacă, încurajată cu aplauze de puţinii oameni prezenţi în Piaţa Unirii. 

Spre finalul vizitei în Piaţa Unirii, Diana Şoşoacă s-a îmbrăţişat şi fotografiat cu susţinătorii ei. Diana Şoşoacă nu a purtat mască, la fel, nicio parte dintre susţinători. Alţii au avut mască, dar era trasă sub bărbie.

După popasul de la Oradea, se pare că ea va vizita judeţul Maramureş. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
KP
Nu te duce capul la mai mult, Bolojan a iesit de multe ori in public, nu pt baie de multime, ci pt a intreba cetatenii ce doresc.
Postat 24 Aprilie 2021, 12:28 de Sandu2100
Când văd prostiile scrise de niște comentatori, îmi aduc aminte care-i realitatea.
Alianțe destule în ultimii 30 de ani. PSD cu PNL, PNȚCD absorbit în PSD, PDL absorbind PNL, PMP dat afară din PDL, etc, etc. Abia aștept să-i văd pe măscăricii care se cred observatori fini ai politichiei românești, ce o să mai zică când USR va îngropa PNL și va face un pact "solid" cu AUR, atunci când UDMR va da semnalul că actuala coaliție nu mai reprezintă pe nimeni și că vine timpul reluării unor relații "firești" cu PSD. Și nu-i departe momentul încare o să vedem noi partide, a avocaților lui Șoșoacă de exemplu sau a pocăiților desprinși de Biserica cu Lună.
Postat 24 Aprilie 2021, 08:30 de KP
12 ani l-a așteptat mass media pe Bolojan, ca să iasă public într-o întâlnire cu cetățenii.
Și nu a apărut. Niciodată. 12 ani, nu o oră. În momentul de față există această Șoșoacă care, indiferent cum se manifestă, le zice tâlharilor din politica românească tot ceea ce lașii nu au curaj să le spună. Șoșoacă e un "rău necesar". Iar față de descreierații "guvernului meu" se comportă exact cum se manifestau aceștia înainte de a ajunge la putere. Bașca că, această Șoșoacă are un discurs logic, cursiv și la obiect.
Postat 24 Aprilie 2021, 08:17 de KP
Fi-mi-ar scarba
Excroaca Sosoaca si penalul Mihai Lasca
Postat 23 Aprilie 2021, 20:10 de User anonimizat
Niste circari
Unul e si infractor. Macar au fost dati, rapid din AUR. Au reusit sa se infiltreze in acest partid, dar nu le-a tinut, ceea ce e foarte bine. Cand o sa se intample la fel cu penalii si din in celelate partide ? Eh, cand vine vorba de treaba asta, pupincuristii partidelor aflate la ciolan rand pe rand, de peste 31 de ani, tac malc.
Postat 23 Aprilie 2021, 17:05 de B90
:::))))
Toti sustinatorii AUR SOSOACA, sunt bolnavi cu capul
Postat 23 Aprilie 2021, 13:34 de Sandu2100
fascinant
cum poti determina numai dupa fetele lor ca au un IQ in jur de 70... evident, vei primi si confirmarea vocala ("retorica")... no... dar este chiar fascinant...
Postat 23 Aprilie 2021, 09:36 de sasi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON