URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2020, 13:01

Dezvoltăm Sânmartinul: Mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Candidatul PNL la Primăria Sânmartin: Teodor Traian Ciorba (46 ani), căsătorit, doi copii, specializat în turism, în prezent şef restaurant la SC TBRCM SA (Hotel Ceres, Băile 1 Mai).

"Sunt un om activ, cu mare capacitate de muncă, integru, am oferit mereu ajutor, încredere și respect celor din jur. Consider că este momentul ca Sânmartinul să se dezvolte mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin. Nu sunt obişnuit cu promisiunile, promit doar să fac tot ceea ce stă în puterile şi în priceperea mea ca acest lucru să se întâmple, iar cetăţenii comunei să simtă cu toţii efectele dezvoltării!"

Lista PNL Sânmartin pentru Consiliul Local este deschisă de Dorel Crăciun (58 ani), căsătorit, doi copii şi doi nepoţi, inginer, director general SC Drumuri Bihor SA.

"Vreau să pun la dispoziţia cetăţenilor din Sânmartin experienţa acumulată în administraţie în peste 35 ani de activitate în care am deţinut funcţii de conducere, între care şi mai multe mandate de consilier local, precum şi unul de primar în perioada 2000-2004. Voi face tot ce depinde de mine şi nu numai ca să aplicăm proiectele din programul echipei PNL, pe care vi-l propunem dvs, cetăţenilor comunei".

Lista PNL pentru Consiliul Local Sânmartin continuă cu: Ciorba Traian Teodor, Urda Traian (inginer), Pătroc Ştefan Aurel (economist), Morna Nicolae Vasile (administrator de firmă), Andras Emil (administrator de firmă), Bota-Puşcariu Daniel (economist), Paşca Ioan Teodor (cond. auto), Muscă Ionel (economist), Caraman Bogdan Andrei (fizician medical), Bozga Marius Viorel (gestionar), Bala Daniel (inginer), Bondar Ghiţă (inginer), Şandru Mihai (cond. auto), Buştea Liviu Doru (profesor), Vas Gabriel Ioan (inginer), Ciurdar Ciprian Sergiu (mecanic auto), Bura Daniela Genica (operator polimeri), Brânzaş Aurica (manager turism), Abrudan Adrian Florian (economist).


Programul PNL pentru Sânmartin 

- Introducerea gazului metan în: Sânmartin, Băile Felix, Băile 1 Mai, Rontău, Haieu, Betfia, Cihei, Cordău.
- Întocmirea unui plan urbanistic de parcelare a celor 10 ha de teren situate la ieşirea din Băile Felix şi acordarea de loturi tinerilor din comună pentru construirea de locuinţe, în baza Legii nr. 15/2003. 

Sânmartin 
- Decongestionarea traficului greu Oradea - Sânmartin prin realizarea unei centuri ocolitoare;
- Drum de legătură sens giratoriu Cartier ANL - Cartier Tineret;
- Pistă pentru biciclişti DN76 Sânmartin - Băile 1 Mai - Betfia - Băile Felix;
- Construirea unei grădiniţe cu program prelungit - Cartier Sânmartin;
- Construirea unei parcări etajate în spatele blocurilor;
- Construirea unui liceu tehnologic pe terenul fostului sediu al Primăriei, care, în parteneriat cu SC Turism Felix, President, Ceres, Muncel şi Padiş, să pregătească personal calificat pentru pensiunile şi hotelurile din zonă: ospătari, recepţioneri, kinetoterapeuţi, maseuri etc.
- Modernizarea străzilor din zona Cartierului ANL, unde, de asemenea, vă propunem:
- Amenajarea unui parc pentru copii;
- Construirea unei grădiniţe;
- Racordarea la reţeaua de gaz.

Băile Felix 
- Construire parcare supraetajată pe amplasamentul actualei parcări. 
- Realizare drum de legătură Băile Felix - Haieu - Betfia.
- Amenajare parc de aventură în pădurea din Băile Felix.
- Realizarea unei pieţe agroalimentare pentru producătorii locali.

Cihei 
- Prelungirea pistei pentru biciclişti din centrul localităţii până în Băile Felix.
- Realizare drum de legătură Cihei - Apateu cu racord la proiectul ZMO de la Nojorid.
- Punerea la dispoziţia tinerilor din localitate a căminului cultural pentru diverse activităţi
- Amenajarea şi dotarea unui loc de joacă pentru copii în zona Deal. 
- Modernizarea străzilor din Pusta la limita cu municipiul Oradea.
- Extinderea utilităţilor.

Cordău 
- Construirea unui parc pentru copii în curtea actualei grădiniţe.
- Realizarea unui drum de legătură Cordău - Apateu.
- Lărgirea podului la intersecţia cu DN76 prin crearea unei benzi de accelerare - decelerare.
- Punerea la dispoziţie a unui spaţiu pentru farmacie şi dispensar medical.
- Modernizarea străzilor din cartierul de tineri şi din comunitatea de romi.

Haieu  
- Modernizarea străzilor din cartierul de tineri - zona spre Betfia.
- Amenajarea unui parc pentru copii - zona spre Betfia.
- Modernizarea străzilor din comunitatea de romi.

Băile 1 Mai 
- Construirea unei piste de biciclete DN76 Sânmartin - Băile 1 Mai - Betfia - Băile Felix.

Rontău 
- Realizarea unui drum de legătură Rontău - Centura municipiului Oradea.
- Realizarea unui drum de legătură Rontău - Cheriu.
- Modernizarea străzilor din cartierul de tineri şi comunitatea de romi.
- Demers la Compania de Apă Oradea pentru înlocuirea conductei de azbociment cu una de polietilenă.

Betfia
 - Introducerea gazului metan în localitatea Betfia.
- Construirea unei piste de biciclete. 
- Realizarea unui drum de legătură între Betfia şi Băile Felix.
- Finalizarea reţelelor de apă şi canalizare.


Voi sprijini primăriile!

"Lucrurile se vor schimba în judeţul Bihor şi veţi vedea ce se poate face când toţi trag la aceeaşi căruţă. Voi sprijini primăriile, voi inventaria problemele fiecărei localităţi şi vom veni cu soluţii, pentru a asigura dezvoltarea acestora"

Ilie Bolojan, candidatul PNL Bihor la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON