URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 11 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Iunie 2017, 18:00

Dezvăluire şocantă: Sistemul informatic al ANAF a intrat în “moarte clinică”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Data Warehouse, o parte importantă a sistemului informatic al ANAF, a intrat în moarte clinică, dezvăluie Gelu Ștefan Diaconu, fost șef al acestei instituții.

Cauza ar fi faptul că Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a contractat soluţii up-grade, licenţe, mentenanţă, spune Diaconu într-o postare pe pagina sa de internet.

”Sunt afectate toate depozitele de date centralizate. Nici centrul de date pentru back-up de la Braşov nu funcţionează. Se ştie deja că nu poate fi repornită în mai puţin de 30 de zile”, afirmă Diaconu.

De altfel, presa central a relatat zilele trecute că, la acordarea de credite, solicitanții trebuie să aducă adeverințe de la angajator, în urma defecțiunilor din sistemul informatic ANAF, şi că băncile nu mai pot accesa direct informațiile privind clienții lor din acest sistem informatic. Nu se ştia, însă, că problema ar fi una atât de mare.

Căderea sistemului informatic al ANAF are o sumă de consecințe importante, inclusiv aceea că pentru cel puţin 30 de zile nu pot fi comunicate date şi informaţii către beneficiarii externi. Diaconu a enumerat câteva asemenea neajunsuri concrete:

- Casa naţională de asigurări de sănătate nu are acces la informaţiile privind persoanele asigurate (angajator, angajat său persoana asigurată);

- Casa naţională de pensii este beneficiara informaţiilor privind stagiul de cotizare, (perioadă, valori, anagajator, asigurat);

- Agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă nu are acces la aceste informaţii;

- Autorităţile locale – prin aplicaţia PATRIMVEN – nu au acces la informaţiile furnizate de către ANAF (conturi bancare, informaţii de la terţi, şi cele de natura salarială);

- Sistemul bancar nu mai poate beneficia de informaţii privind veniturile realizate de persoanele fizice; La fel şi angajaţii şi cei care desfăşoară activităţi independente (sunt solicitate adeverinţe individuale);

- Informaţiile furnizate către Institutul Naţional de Statistică sunt fragmentare;

- Funcţionare defectuoasă a spaţiului virtual privat, în relaţia cu contribuabilul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON