URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2017, 19:23

Deschis, pentru turism: Sala mare a Primăriei Oradea se va transforma în muzeu!

Deschis, pentru turism: Sala mare a Primăriei Oradea se va transforma în muzeu! Aşa arăta în 1903 sala mare a Primăriei din Oradea. În câţiva ani ar putea arăta la fel...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După turnul Primăriei, transformat în obiectiv turistic, sălile de şedinţe de la primul etaj al palatului administrativ al Oradiei vor deveni muzeu. "În această toamnă vom avea finalizat Proiectul Tehnic şi vom organiza licitaţie pentru reabilitarea clădirii Primăriei. Intenţia noastră este ca la primul etaj să existe o zonă de muzeu", a anunțat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, la finalizarea lucrărilor, turiştii vor avea acces la sala Traian Moşoiu, în care se ţin şedinţele de Consiliu Local, sala mică, rezervată conferinţelor de presă şi şedinţelor de executiv, şi sala de lângă biroul primarului, în care acesta îşi ţine şedinţele cu consilierii personali.

Ca-n Parlamentul britanic...

După cum este şi firesc, atracţia principală o va constitui sala mare, care, în urma reabilitării, îşi va recăpăta aspectul original de amfiteatru inspirat de cel al Parlamentului britanic (foto). Scaunele consilierilor, în prezent dispuse în jurul unei mese ovale din centrul încăperii, vor fi aşezate pe şase rânduri, în arc de cerc, cu faţa la masa prezidiului. Noua dispunere a mobilierului va scădea de la circa 200 la doar 150 numărul de locuri din sală dar îi va da acesteia un nou aspect.

Primarul Ilie Bolojan a spus că ideea transformării unei părţi din primul nivel al Primăriei în muzeu a fost preluată de la administraţiile locale din Kosice (Slovacia) şi Brugge (Belgia) care au pus în valoare frumuseţea arhitecturală a propriilor palate administrative.

Edilul a precizat că deschiderea celor trei săli pentru vizitatori nu înseamnă că acestea nu vor fi scoase din uz. "Sălile vor fi folosite în continuare pentru dezbateri, doar atât că vor putea fi vizitate de turişti", a spus primarul.

"Ebooking-ul a fost blocat..."

Aflat la cel de al treilea mandat de primar, Bolojan pare să pună un accent tot mai mare pe turism ca mijloc de dezvoltare economică a oraşului. De altfel, experienţa minivacanţei de Rusalii a demonstrat că oraşul nu şi-a epuizat încă potenţialul de atracţie.

"De când sunt eu în administraţie, săptămâna trecută a fost prima dată când ebooking-ul a fost blocat pe Oradea. Toate hotelurile au fost pline", a spus edilul. Aceasta este şi explicaţia pentru care aquapark-ul orădean şi ştrandurile din Băile Felix şi 1 Mai au fost pline la refuz.

Conform evidenţelor municipalităţii, anul trecut numărul de înnoptări în municipiu a crescut anul trecut cu 30%, iar pentru anul 2017 trendul este în continuare ascendent. Cele 21 de unităţi hoteliere orădene au o capacitate de circa 1.500 locuri la care se adaugă şi locurile de cazare din pensiuni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@dos-u
Dosule......se decide, esti tu prea orbit de invidie, ura si rautate ca sa vezi asta. Da jos ochelarii de cal si sa vezi minunea, vezi ce e de vazut.
Postat 09 Iunie 2017, 14:21 de elev
Ideea e buna ...
Cu atat mai mult cu cat in sala asta nu se mai decide nimic in beneficiul oradenilor de peste 8 ani.
Postat 09 Iunie 2017, 10:58 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON