URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2021, 20:55

Deputatul Mihai Lasca, o nouă amendă pentru istericalele fără mască din faţa centrelor de vaccinare din Oradea (VIDEO)

Deputatul Mihai Lasca, o nouă amendă pentru istericalele fără mască din faţa centrelor de vaccinare din Oradea (VIDEO) foto: captura Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul Mihai Lasca a încasat o nouă amendă după ce duminică şi-a strâns susţinătorii în faţa centrelor de vaccinare amplasate Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea, încercând să-i convingă pe oameni să nu se vaccineze, pentru că ar face-o cu un ser experimental destinat şobolanilor de laborator. Întreaga manifestare a fost înregistrată şi transmisă în direct pe pagina de Facebook a deputatului.

Controversatul parlamentar, ales din partea AUR, dar exclus din partid pentru că și-a ascuns trecutul cu probleme penale, s-a oprit împreună cu însoţitorii săi chiar lângă centrele de vaccinare, unde a încercat să convingă persoanele venite să se imunizeze să renunţe la idee, invocând că serul ar avea multiple efecte secundare.

Atitudinea şi limbajul violent ale parlamentarului au determinat unul din cadrele medicale să sune la 112, de teamă că individul va face la fel ca în urmă cu trei săptămâni, când a intrat fără mască de protecţie în aceleași centre de vaccinare, filmându-i pe oameni, pe asistenţi şi pe medici, cărora li s-a adresat pe ton violent, acuzându-i că le ascund persoanelor neajunsurile "serurilor criminale". 

Sosirea poliţiştilor i-a iritat pe parlamentar şi pe însoţitorii săi, care au început să vocifereze şi să le reproşeze că au răspuns apelului în loc să meargă la o urgenţă reală. "Care e urgenţa?", a strigat deputatul, răspunzându-i apoi obraznic agentului de Poliţie care i-a cerut să se legitimeze: "Dacă ştiţi cum mă cheamă, de ce mai aveţi nevoie de act de identitate?", i-a răspuns Lasca. 

Cu toate acestea, deputatul a scăpat cu o simplă amendă de 2.000 lei pentru nerespectarea prevederilor privind portul măștii de protecție, aceeaşi sancţiune fiind aplicată şi pentru doi dintre însoţitorii săi. 

Amenda este a doua pe care poliţiştii i-au aplicat-o deputatului Lasca, după cea din 1 octombrie.

Vezi mai jos înregistrările privind incidentele!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
".. unde a încercat să convingă persoanele venite să se imunizeze să renunţe la idee, invocând că serul ar avea multiple efecte secundare."
Si,care este problema voastra,? Nu sunt destule efecte secundare ale acesrtui vaccin,care ar trebui sa fie cunoscute de care cei care aleg aceasta cale,a vaccinarii, care sunt ascunse de sistemul madical condus de Arafat,doar pentru a indeplinii norma comandata de OMS ? Si tu Brutus,Laura Gal ? mare jurnalist de investigatii,pa vremea cand amfitrionii publicatiei Bihoreanul se numea Noua Gazeta de Vest erau oamenii de cultura precum Radu Enescu,Dumutri Chirila ? In rezboi cu procurorii corupti,precum cel cu" ceafa lata" ? Ce ati fost si ce-ati ajuns...sub comanda unor "surubari".
Postat 27 Octombrie 2021, 22:15 de platona
Mihai ,tu esti un HAIDUC cu suflet mare.Lasa cainii democratiei sa latre, tu mergi mai departe.
Un haiduc cum e Andrii Popa este amintit in popor pentru ca se lupta pentru DREPTATE.Lua de bogati si ajuta poporul asuprit de CIOCOI.Le plang de mila bancilor cateii care iau dobanzi colosale si sunt protejate de tradatori de tara .Dumnezeu sa-i judece.
Postat 27 Octombrie 2021, 21:38 de spaima_trepadusilor
Cetățeni, fiți obedienți ca să nu fiți catalogați ca isterici.
Așa vă îndeamnă Bihoreanul, care e "câinele de pază al democrației" în aria noastră de informare. Fiți cuminți și înghițiți fără comentarii, toate lăturile servite de "guvernul meu", ca să nu vă amendeze dacă cereți vreodată respectul cuvenit contribuabilului căruia i se încalcă drepturile.
Postat 27 Octombrie 2021, 17:51 de KP
2000 lei?
2000lei pentru penal? Daca eu, amarastean faceam scandal acolo cam cat era "premiul"? inJustitia i-a dat cu supendare doar dupa ce a fosty ales deputat ca asa e la noi, sefii sa fie penali cu suspendare. O tara ratata condusa de penali cu acte false si plagiate!
Postat 27 Octombrie 2021, 14:26 de scortosul
Lasca o patesti tu
Nu-i da cineva o mumu la latratoru` asta? Gunoiule nu te gandesti cati ai deja pe constiinta si cati vei avea pana se conving oamenii ca cei de teapa ta sunteti niste infecti ordinari, niste mincinosi si niste gunoaie ale societatii. ce mai asteapta statul roman pana sa reactioneze in fata acestor papagali?
Postat 27 Octombrie 2021, 12:30 de mandrucasuntoradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON