URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2011, 09:01

Deputat enervat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deputatul PSD Ioan Sorin Roman (foto) şi-a demonstrat tăria şi caracterul zilele trecute când, după o ceartă-n câmp, la Cefa, s-a luat la pumni cu un.... jeep. Incidentul a avut loc pe terenurile pe care le deţine Roman la limita dintre localităţile Cefa şi Berechiu, de faţă cu tractoriştii veniţi la muncă.

Biata maşină a picat „la mijloc" într-o dispută pe care Roman o avea cu un inginer, Mircea Tirla, venit să bată ţăruşii ca să delimiteze parcela sa de cea a deputatului. PSD-istul n-a fost de acord cu măsurătorile, aşa că şi-a ieşit din pepeni şi l-a chemat pe vecin în boscheţi, să-şi măsoare puterile dacă „e tare".

Cum însă Tirla a refuzat, Roman şi-a vărsat năduful pe jeep-ul cu care venise acesta, luându-l la pumni şi picioare, sub privirile tractoriştilor care se amuzau pe seama ieşirii alesului neamului.

După ce maşina a fost caftită suficient, dom' deputat a scos parii bătuţi de inginer şi i-a mutat niţel mai încolo, să vadă tot plăvanul cum arată o mostră de Drept. De Drept Roman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
cucu-pdl
cucu vrea sa ia tot terenul din cefa,il ajuta si obsedatul de la primarie,amandoi pdl,fermieri din cefa,treziti-va!!!!!!
Postat 10 Mai 2011, 19:14 de fermier
cine il cunoaste pe Roman...stie clar ca lucrurile nu au stat asa ;)
foarte tare articolul.... domnilor, ma faceti sa rad, nu aveti articole mai serioase de editat decat cele cu comanda politica? cine il cunoaste pe Roman Sorin stie ca omul nu se comporta deloc asa, nu cred ca a dat cu pumnul, desi de multe ori ar fi trebuit. nu vad nici un semnatar ar acestui articol....de ce? o fi vreun secret sa aflam din ce grupare politica face parte marele "scriitor" de articole? asta ar explica muuuulte....sau nu?
Postat 10 Mai 2011, 17:09 de broscky
=))
Mihes Calin= mascota comunei, fraierul fraierilor=))=))=))=))=)) =))
Postat 10 Mai 2011, 17:07 de cefan
Tirla e ca Mihes
Ma invart si eu prin Cefa din cand in cand, si am aflat ca Tirla asta are un om la Cefa, Calin. anu trecut Roman a lasat trei vaci la baiatu asta la ferma si cand a vrut sa le duca in alta parte, ia vacile de unde nu-s, din trei mai era doar una. Am prins faza live, Roman l-a intrebat de vaci, ceva de genul - zi sa stiu ce ai facut cu ele si vedem ce putem face - iar a doua zi baiatu a spus ca Roman la amenintat. cine sa asamana sa aduna, si daca Tirla lucreaza cu Mihes inseamna ca face si el ca ala, daca la intrebat Roman de ce a intrat pe terenul lui, el spune ca la amenintat. din cate stiu eu de atunci nici nu a mai intrebat Roman de vaci, dezamagit de reactia baiaului. e fazan daca se lasa si acum, ca oameni de genul asta is gunoaie, vin la furat si tot ei striga hotu
Postat 10 Mai 2011, 13:59 de Bibicu
sa iasa inginerii
O fi batut Tirla tarusii (desi am informatii sigure ca nu a fost asa) dar problema estee unde i-a batut. Ar fi foarte bine sa iasa domnul Tirla si sa masoare suprafetele pe care are contracte de arenda sau contracte de vanzare cumparare. Problema e ca nu vrea pentru ca stie ca e cu musca pe caciula, si a intrat peste multe parcele ce nu sunt ale lor. Inginerul asta nici nu sta de vorba cu oamenii care vin sa spuna ca au intrat cu tractoarele la ei, numal vezi ca ii cheama pe tractoristi, si asa se moaie omu ca nu ii mai trebuie nici un pamant.
Postat 10 Mai 2011, 13:37 de cefan
domnu Cuc, Doar atat?
Strans la punga domnul Cuc, doar atat? Ma asteptam la mai mult, mai ales dupa ce i-a atras atentia lui Roman ca a fost sunat de o jurnalista sa afle amananunte despre cele intamplate. Sau poate nu e Cuc, o fi Tirla junior, scrib de pe Crisul Repede care a sarit repede sa-l faca pe taticu imaculat iar pe Roman mare smardoi. Foarte interesant cum de asa cinstit si victimizat apare acest domn Tirla, caine constincios, care ar fi ultimul ce ar vrea sa se iasa la masurat de terenuri, pentru ca de cand incearca sa puna stapanire pe zona ara tot ce apuca, iar daca esti un om de rand si mergi sa spui ca au intrat peste pamantul tau, imediat se aduna toata trupa, de la inginer la tractoristi, de nu ai curajul sa deschizi gura. Probabil ar trebui sa stam toti linisititi si sa ne prosternam in fata domnului Tirla si ai celorlalti oameni ai domnului Cuc.
Postat 10 Mai 2011, 13:28 de gica contra
replica la articol si la comentatorii rautaciosi
Deputatul PSD Ioan Sorin Roman atita vreme cit munceste terenul agricol si face agricultura toata stima si mindria ,ca este greu cu agricultura in Romania ,iar referitor la conflictul cu inginerulacela care nu a avut curajsa-l infrunte pe deputatul ,eu unul @Romanul Simplu in locul lui deputatul PSD Ioan Sorin Roman pentru terenul meu acolo-i puneam crucea la cap la inginer :))=))Catre comentatori rautaciosi@Daniel si @Kristian .@Daniele du-te bah la penali tai homalai si ajuta-l pe crin Porumbacu stai de capra in fata lui ,ca este profesor de filozofie a homosexualilor si istoria hoimosexualilor bah :))=))Daniel lasa sa fie deputatul PSD Ioan Sorin Roman taran intre tarani ,ne mindrim cu el in colegiu 6 Salonta noi taranii astia mai oropsiti de soarta,iar voi mandriti-va cu Crin Antonescu Porumbacul.@Kristian du-te bah alege-l iarasi pe OBotPiDiliul traseistul penal actual sa-ti-o traga si sa-si traga un glontz in cap bah si sa scapam de voi pedeleprele dreacului:))=)) @Kristian daca zici ca deputatul te reprezinta inseamna ca esti din colegiul lui ,colegiul 6 Salonta si esti de- al lui Slobozeanul Filipoula la barba carunta :))=)).Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 10 Mai 2011, 13:04 de Romanul Simplu
CIZMELE Bihorului din Senat si CD
Ultima data,cand l-am vizionat pe cowboy(pruncul-de-vaci), calatorea in avion spre Parlament echipat intr-o "jaka mandra", cu steaua de cowboy, tare mandru de el! Si cand te gandesti ca ne reprezinta! Daka la votari, ofticosii vor sta in casa, avem sanse sa fie realese numai goliciuni si spurcaciuni fara valoare ka profesorul si sarantokul iesiti ca la BINGOOOOO!
Postat 10 Mai 2011, 12:21 de Kristian
Care tarusii?
Care tarusii mai? ca nu era nici un tarus acolo, nu masura ala nimic.Ce mintiti asa nespalatilor? A venit si ala sa faca un articol pt voi sa apara si el la ziar sa fie mare "vegeta" poate asa il mai baga si pe el cineva in seama.
Postat 10 Mai 2011, 12:09 de martor
Deschideti Ochii
Taran nu taran dar va da clasa la toti
Postat 10 Mai 2011, 11:54 de Ghita
@daniel
Bai "mare om si domn" ce esti tu Daniel, cine huda matii iti da tie dreptul sa il faci taran? si ce daac e de la tara asta inseamna ca nu poate fii educat sau nu poate sa ajunga cineva?Limitatuleeeee!!!!
Postat 10 Mai 2011, 11:50 de cosmin
Sunteti penibili
Ce vrajeala mai baga Cucu asta cu oamenii lui. nu le e rusine, stie toata lumea ca nu il suporta pe Roman.Iar faza cu bataie cu jeep-ul arata cata minte aveti.Roman e un tip finut nu se coboara el la mintea lor, desi poate ar avea a un avantaj ca ar da de petrol.
Postat 10 Mai 2011, 11:47 de bogdi
ce vreti???
... de la tractoristul ajuns deputat la ruleta redistribuirii voturilor? Credeti ca daca se abtine de la iesiri "badaranesti" si se da mare domn, s-a schimbat ceva in fond? Nuuuuuuu, tzaranul tot tzaran ramane si-n parlament!
Postat 10 Mai 2011, 10:04 de daniel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON