URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2021, 11:54

Demonstrație de Teqball la Oradea: Marius Vizer jr. aduce în oraș două mese de joc ale celui mai inovativ sport (VIDEO)

Demonstrație de Teqball la Oradea: Marius Vizer jr. aduce în oraș două mese de joc ale celui mai inovativ sport (VIDEO) foto: teqball-romania.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recunoscut oficial ca fiind sportul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, practicat de fotbaliști precum Ronaldinho, Messi ori Neymar și de jucătorii unor cluburi de prestigiu cum ar fi PSG, Chelsea, Everton, FC Barcelona sau Real Madrid, Teqball vine și în Oradea.

Două mese speciale de joc, în valoare de 4.100 de dolari, vor fi donate orașului și Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea în cadrul unui eveniment care va avea loc sâmbătă, 17 iulie, de la ora 14:00, la Baza Sportivă Salca din parcul cu același nume, de lângă Lotus Center. Programul va cuprinde alocuțiuni ale oficialilor locali și străini, semnare aactelor de donație, dar și un joc demonstrativ de Teqball.

Potrivit unui comunicat, donația este făcută de Federația Internațională de Teqball (FITEQ), la inițiativa lui Marius Vizer jr. (foto), secretarul general al FITEQ. Bihorean de origine, fiul președintelui Federației Internaționale de Judo a ținut în mod deosebit să facă un cadou municipiului Oradea. Astfel, una dintre mesele de Teqball va fi amplasată în cadrul Bazei Sportive Salca, unde orice dorește să practice acest sport o va putea folosi în mod gratuit.

Cea de-a doua masă de Teqball va fi donată Liceului Romano-Catolic Szent László din Oradea. ”Am ales ca, alături de Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria, să dăruim această masă școlii din Oradea pentru a contribui la dezvoltarea educației sportive și pentru a promova teqball-ul”, a declarat Gergely Murányi, directorul pentru relații diplomatice al FITEQ.

Este pentru a treia oară când Federația Internațională de Teqball donează mese de joc în România pentru a fi folosite în mod gratuit de către public. De altfel, Teqball-ul câștigă din ce în ce mai mult teren în țara noastră, fiind înființate deja 34 de cluburi, jucătorii români fiind o prezență constantă la competițiile internaționale.

Jocul de Teqball a fost inventat în Ungaria, în 2012, de către Gábor Borsányi, György Gattyán și Viktor Huszár, și în doar 9 ani a avut o evoluție fulminantă, fiind recunoscut oficial drept sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial.

Teqball se joacă pe o masă curbată, cu o minge obișnuită de fotbal - de aici și motto-ul ”The World Is Curved”, folosindu-se, la fel ca la fotbal, piciorul sau capul. Extrem de spectaculos, acest sport poate fi practicat oriunde, oricând și de către oricine, indoor sau outdoor, indiferent de vârstă sau de gen. Competițiile se desfășoară la individual, dublu și dublu-mixt, după un regulament specific. Au fost organizate deja competiții internaționale, Cupe Mondiale, turnee indoor, masters, dar și pe plajă. Următorul pas îl reprezintă recunoașterea Teqball ca sport olimpic.

La nivel mondial sunt peste 10.000 de jucători de Teqball și au fost înființate federații naționale în mai mult de 110 țări. De asemenea, la ediția EURO 2020, suporterii au fost invitați să joace Teqball în Budapesta, Roma și Londra.

În plus, acest sport se bucură de susținerea unor ambasadori de marcă, precum Ronaldinho (foto), Figo, Galas, Karembeu, Puyol ori Pires, dar și promovări cu echipe de fotbal precum FC Barcelona, Manchester United, Chelsea sau Real Madrid. Ca un amănunt interesant, chiar și prințul Albert de Monaco are instalate în cadrul palatului regal două mese de Teqball.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON