URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2020, 10:10

Democraţie de grup: Administratorii grupului Sântandrei Metropolitan Area, acuzați de cenzură

Democraţie de grup: Administratorii grupului Sântandrei Metropolitan Area, acuzați de cenzură foto generic, www.lawyer-monthly.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De ani buni o parte din propaganda politică s-a mutat pe Facebook, pe considerentul că dacă nu eşti pe net, nu exişti. De când cu Covidul, însă, online-ul a cam devenit singurul "teren de joacă" al politicienilor şi al susţinătorilor, chiar dacă armele combatanţilor sunt inegale.

În comuna Sântandrei, de pildă, grupul de Facebook cu cei mai mulţi urmăritori, "Sântandrei Metropolitan Area", e controlat de membrii USR-PLUS, care săptămâna trecută i-au permis candidatului PSD la Primărie, Ioan Frăţilă, să-şi prezinte "platforma-program", însă când un PNL-ist a întrebat dacă "şi cu alte partide se pot posta anunţuri de candidaţi", comentariul i-a fost şters ca şi când nici n-ar fi existat.

"Asta se numeşte cenzură! Dacă USR şi candidata lor vor să marşeze pe aceste metehne, îmi văd ameninţat dreptul la liberă exprimare şi sincer mi-e frică de ce ar face ei la conducerea Primăriei. Aşa nu se face!", a comentat ulterior păţitul.

Bineînţeles că pe propria pagină de Facebook, că pe cea "a comunităţii" n-a mai fost lăsat. Curat democraţie de comună! Metropolitană, da’ cam primitivă!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
101234alcosunTKO
N-am nevoie decât de un singur cont să lupt cu tine, se vede în linkuri că l-am avut mereu doar pe ăsta. Poți să-mi aduci câte invective vrei, nu mă afectează. Pentru mine rămâi un fricos, multe vorbe. Pentru curaj nu s-au inventat pastile, cele pe care le iei nu-și fac efectul.
Postat 29 August 2020, 08:08 de oradeaveche
oradevekekejigarita (Two, user_anonimizat, Ardeleanul, excalibur, etc)
Cu cate conturi mai incerci sa minti si sa manipuleazi ? Mi-a sters contul pt ca nu a fost corect moderatorul. Ati provocat scandal (tu si "hoaverii" tai dilii), propagandisti al hungariei mari. M-ati injurat, pt ca v-am spus adevarul, iar cand v-am mai apostrofat si eu, ai inceput sa plangi, si sa te palngi la moderator. Cand i-am spus ca scarpina dracul intre coarne, dandu-ti satisfactie, nu m-a crezut. Acum ai ajuns sa-i ataci si pe ei cand scriu despre matrapazlacurile udemeristilor.
Postat 29 August 2020, 06:36 de Sunlight
101234alcosun
Era să uit, uite aici dovada, fricosule: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/lupta-cu-coronavirusul-peste-3000-de-teste-prelucrate-intr-o-singura-zi-in-romania-dintre-cei-bolnavi-doi-sunt-in-stare-grava-155325.html Ești la al treilea cont doar anul ăsta, TKO: https://m.ebihoreanul.ro/stiri/unda-verde-pentru-electrificarea-si-modernizarea-liniei-ferate-episcopia-bihor-cluj-cu-peste-15-miliarde-euro-din-fonduri-ue-154571.html Așa că ciocu mic!
Postat 29 August 2020, 02:01 de oradeaveche
USR ?
Cenzura pe fata. Indivizii sunt sub orice critica. Astia n-au nici un Dumnezeu!
Postat 28 August 2020, 23:56 de Sunlight
USR - oameni noi
dar aceeasi ideologie neomarxista
Postat 28 August 2020, 22:51 de unu
CrisDumi
tot cititorul stie ca esti pusă aici de PSD
Postat 28 August 2020, 21:31 de Sandu2100
ChrisDumi
Ba, nemernicule, tot forumul asta te injura. Tu nu esti pesedist ascuns, tu esti un mincinos si un idiot binecunoscut. Un luzar, un taietor de frunze la caini prezent non-stop pe net cu minciunile si aberatiile tale. Nu mai mult si ne lasi, iti crapa venele in crap!
Postat 28 August 2020, 21:30 de Sunlight
Clauditza ...
... tot "cititorul" știe că Bihoreanul e o publicație a PNL și că "abonații" nu suportă opinii contrare ideii că voi, liberali sau social-democrați, securiști ori băsiști - îmi e indiferent din care grup de politruci retardați ați provenit - săriți la gâtul oricui vă observă, ca niște guzgani cu foamea trează veșnic prin creier !?! Agramați și "neterminați" - nu contează de la ce "firmă" de partid sunteți cu toții - voi nu sunteți în stare să scrieți o frază măcar, fără să fie nevoie de corecturi în exprimare, fie că sunt gramaticale fie că ar fi de fond. Hai, să crăpi ...
Postat 28 August 2020, 17:45 de CrisDumi
pt CrisDumi
draga CrisDumi, tot acest site stie ca esti un PSD-ist ascuns, ce te bagi? Iei apararea celor de la USR+? Aveti un blat sau o mica alianta acolo? Ce greseli, ce program? Aberezi aici cum o faci mai mereu. Hai sanatate
Postat 28 August 2020, 13:19 de Clauditza
Din câte a explicat administratorul site-ului ...
... programul PNL era întins pe 3 pagini, plin de greșeli de exprimare și gramaticale, așa încât însuși primarul PNL (Mărcuș Ioan) a cerut să nu fie publicat !?! Așadar, USR++ a făcut o faptă bună ... protejând imaginea liberalilor agramați care băteau câmpii cu niște așa-zise viitoare proiecte fără legătura cu realitatea acestor vremi !?!
Postat 28 August 2020, 12:48 de CrisDumi
USR+
astia de la USR+ is la fel de dezumflati ca si presedintele lor BARNA. Ii umflam noi prea mult, cand ei n-or sa fie nici la 10%. Nu au experienta, doar le place sa injure in stanga si dreapta. Curios sunt cand o sa trebuiasca sa faca aliante cu alte partide, cum vor sta ca mieluseii? RUSINE USR+ RUSINE DANUT BARNA
Postat 28 August 2020, 11:59 de andyC
Constituția României zice
Art. 30 – Libertatea de exprimare (2) Cenzura de orice fel este interzisă. Invatati domnilor de la USR+... nu a ajuns atata ranchiuna????
Postat 28 August 2020, 11:20 de Smiley
oameni noi
Imi plac candidatii USR Santandrei, toti oameni noi, umili. Dna candidat de primar Lezeu fosta membra PNL si consilier local din partea PNL. Locul 2 Fechetea, ales din partea PSD consilier local. Halal ce sa mai zic, pana si candidata de Oradea Ioana Mihaila a fost membra PNL (daca nu ma insel)... ei sunt toti curati, doar restul partidelor sunt hoti si mafioti ofofof...
Postat 28 August 2020, 11:07 de Clauditza
oradeanbihor
Încearcă să postezi ceva contradictoriu, orice în afară de slăvi, pe pagina primarului, să vezi ce pățești. Sântem într-un punct critic al democrației, intoleranța la alte opinii, riști să fii înjurat, blocat.
Postat 28 August 2020, 11:03 de oradeaveche
Oradea (mai) suntem noi?
Cel mai "bun" exemplu de bune practici, e fituica peneleului din Oradea care pompos se numeste pe Facebook: "Oradea suntem noi" dar nu ezita sa cenzureze pe oricine in caz ca deviaza de la nota de pupincurism specifica peneleului oradean. Niste vinituri ordinare. Eu zic sa va aliati inapoi cu pesedeul pentru ca nu e absolut nici o diferenta intrr voi.
Postat 28 August 2020, 10:50 de oradeanbihor
presa liberă marca PNL
Hai c-a început campania Bihorele, „presa liberă” trebuie să facă cumva să ia PNL-ul 90% în județ, să fim fief ca teleormănenii. Verificați și grupul de FB „Oradea suntem noi” condus de militarul de partid penelist Bealcovschi - vedeți acolo democrație, pluripartidism, libertate de opinie. Omul mai deține site-ul de propagandă locală InfoOradea și e deținătorul firmei Truezone SRL prin care PNL își plătește reclamele. Dar ce vă intere pe voi, „presa liberă”. Bihor și Teleorman - nicio diferență la capitolul presă captivă de partid. Trist unde-am ajuns!
Postat 28 August 2020, 10:28 de raluturcan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON