URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Mai 2018, 14:02

Demisie cu juma’ de normă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fiecare are impresia că meseria lui e cea mai importantă, că fără el nu se poate, că oricum eforturile nu-i sunt răsplătite și că salariul nu e niciodată de ajuns. Așa că nu trebuie să ni se pară nemaiîntâlnit comportamentul angajaților de la UPU.

Există, însă, situații în viață în care nu poți lăsa loc de echivoc. Ori ai bilet, ori n-ai bilet; nu poți susține că nu prea ai bilet. Așa și cu demisiile medicilor și ale asistentelor: ori îți dai demisia și îți refaci cariera profesională, ori accepți condițiile angajatorului.

A face un tabel nominal, ca pe vremuri la coada la lapte, e doar o formă de presiune, nicidecum un gest clar, tranşant.

Spunea un doctor de la UPU că ei nu pot fi comparați cu cei de la OTL, aluzie la modul dur în care primarul Bolojan a înăbușit răscoala şoferilor şi vatmanilor. De unde atâta dragoste de sine?

Păi, un şofer idiot poate face atâtea victime câte nu pot salva sute de geniali de la UPU! Importantă e și munca vatmanului, a şoferului sau a mecanicului de locomotivă, și cea a inginerului care supraveghează centrala electrică sau a instalatorului care-ți montează țeava de gaz.

Marea problemă nu este revolta absolventelor de liceu sanitar, plătite cu peste 1.000 euro net pe lună, care-și semnau demisia pe capota ambulanțelor, și a medicilor care trec de 3.000 euro. Ci aceea că, peste un an poate, acești angajați care nu lasă nicio centimă din simbrie pentru alții mai năpăstuiți vor lua aceleași salarii, dar tot la trei luni. Pentru că și Republica Bugetară România are limitele ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Condițiile cui???
In cazul de față angajatorul nu este primăria dar primăria a pus condiții (!?!). Nu vreau sa le iau apărarea cadrelor medicale, tinand cont de "calitatea" serviciilor de care beneficiem toți cei care cotizam in caz că ne îmbolnăvim dar sa fim serioși: pe de o parte ne plângem ca ne pleacă medicii si asistentii pentru că nu sunt suficient de bine motivati iar pe de altă parte dacă ajung să câștige mai bine decât alte categorii sociale dam cu pietre în ei.
Postat 16 Mai 2018, 22:54 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON