URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

De tot râsul

Soţia premierului britanic sperie fotografii cu pedichiura 'monstruoasă'
Magazin
Fotografiile care o prezintă pe Sarah Brown, soţia premierului britanic Gordon Brown, desculţă, cu pedichiura dezastruoasă la vedere, au apărut pe prima pagină a mai multor publicaţii britanice. Englezii au putut vedea unghiile îngălbenite ale doamnei Brown după ce aceasta s-a descălţat la intrarea într-un templu.
12 Aprilie 2010, 15:11
Angajaţii unei fabrici Carlsberg, în grevă după ce băutul la muncă a fost interzis
Magazin
Sute de muncitori de la un depozit al producătorului de bere Carlsberg sunt de două zile în grevă, ca semn de protest faţă de decizia conducerii de a limita consumul de bere printre ei.
09 Aprilie 2010, 09:23
A evadat din închisoare ca să-şi cumpere ţigări, dar s-a întors de bună-voie
Magazin
Un american a ajuns legendă printre puşcăriaşi după ce, încarcerat fiind, a evadat, s-a dus să-şi cumpere ţigări şi s-a întors de bună-voie după gratii.
08 Aprilie 2010, 17:32
O maimuţă e poliţist în Thailanda
Magazin
Un macac a fost recrutat de poliţia thailandeză pentru a întări relaţiile cu comunitatea. Prin urmare, maimuţa a primit şi uniformă, iar acum patrulează într-o maşină un oraş şi se pare că a îmbunătăţit imaginea poliţiei din oraşul Saiburi.
06 Aprilie 2010, 17:55
Cei mai răsfăţaţi câini de pe planetă (FOTO)
Magazin
O femeie din California a cheltuit 20.000 de dolari cu scopul de a amenaja o vila de lux pentru cei trei caini ai ei, care sunt astfel probabil cele mai rasfatate patrupede din lume.
05 Aprilie 2010, 17:58
Indicatoare în Italia: Atenţie, curve!
Magazin
Italienii au copiat modelul arădenilor din Pecica, deveniţi celebri în lumea întreagă după indicatorul cu beţivi, şi au montat în oraşul Treviso un indicator - Attenzione, Prostitute! - care avertizează asupra prezenţei prostituatelor în zonă.
05 Aprilie 2010, 14:36
Au pozat nud în semn de protest faţă de neplata salariilor (FOTO)
Magazin
Stewardesele unei companii aeriene din Spania au făcut un calendar cu poze nud, protestând astfel faţă de faptul că nu şi-au primit salariile de 9 luni.
02 Aprilie 2010, 09:15
Deputat 'copy-paste'
Magazin
Un deputat PDL a fost prins cu mâţa-n sac! El a citit în plenul Camerei Deputaţilor o declaraţie politică ce, chipurile, era a sa în întregime. Adevărul e, însă, că a copiat de pe internet un referat de liceu.
31 Martie 2010, 13:13
S-a ascuns de poliţişti în... închisoare!
Magazin
Oprit de poliţiştii rutieri, un american ce conducea fără permis a încercat să scape neprins. Aşa că a escaladat un gard de nouă metri, convins că scapă. Gardul împrejmuia, însă, o închisoare!
30 Martie 2010, 17:13
De comă: Berluconi i-a pupat mâna lui Gaddafi (VIDEO)
Bihoreanul TV
Premierul italian Silvio Berlusconi a făcut o nouă gafă de proporţii. Prezent la Summit-ul ligii Arabe, el i-a sărutat, fără nicio noimă, mâna liderului Libian Muammar al-Gaddafi.
30 Martie 2010, 10:25
Băsescu are altar în biroul unui senator PDL
Magazin
Nimeni nu-l elogiază mai mult şi mai frumos pe preşedintele Traian Băsescu decât face senatorul PD-L Alba Alexandru Pereş. Acesta a afişat în biroul senatorial mai multe poze cu preşedintele, toate încadrate de rame cu flori şi fluturaşi!
29 Martie 2010, 14:04
Mortăciunea l-a dat de gol
Magazin
Un american a încercat să resusciteze, gură la gură, un oposum mort pe autostradă şi, astfel, a ajuns arestat de poliţişti, care şi-au dat seama că omul era orb de beat.
29 Martie 2010, 07:43
Puţintică răbdare cu moartea, stimabililor
De tot râsul
Dezbaterea publică organizată pe tema viitorului pod din Ioşia s-a lăsat cu scandal şi replici de un umor involuntar. Viceprimarul Carp a lăsat de-a dreptul mască asistenţa.
28 Martie 2010, 14:12
Acum şi pururea şi-n vecii vecilor... Alooo, aţi făcut pană? (VIDEO)
Magazin
De bunăvoie şi nesilit de nimeni, un preot moldovean a transformat nunta a doi tineri într-un reality show, vorbind la telefon taman în timpul slujbei.
26 Martie 2010, 19:54
Super Loganuri echipate cu radarele Stealth s-au ciocnit între ele
Magazin
Poliţiştii Rutieri au căzut victima propriei strategii de a prinde vitezomanii cu radarele invizibile. Cinci Super Loganuri noi-nouţe echipate cu radarele Stealth au intrat în coliziune pe Autostrada Bucureşti-Piteşti în timp ce se îndreptau spre Maramureş, unde urmau să intre în dotarea poliţiştilor chiar de ziua lor.
26 Martie 2010, 15:00
'Panoul ruşinii', sistem anti-furt la un magazin din Iaşi (VIDEO)
Bihoreanul TV
Proprietarii unui supermarket din Iaşi au găsit o metodă inedită pentru a scăpa de hoţi. Ei au creat un panou pe care expus poze cu toţi cei care au fost surprinşi de camera de suraveghere furând din magazin.
25 Martie 2010, 15:16
6.000 de copaci retezaţi pentru că serveau ca „loc de sex'
Magazin
Pentru a-i opri pe tineri să mai facă sex în pădure, autorităţile din Darwen, Marea Britanie au tăiat 6.000 de copaci. Suprafaţa de 12 hectare a fost defrişată, în urma unui sondaj "privind siguranţa şi sănătatea localnicilor".
24 Martie 2010, 17:10
Ricky Martin de România se face de râs... în limba engleză (VIDEO)
Magazin
Concurentul din partea României la Mister World nu stă prea bine la capitolul competenţe de limbă engleză. În discursul său de prezentare pentru concurs vorbeşte o limbă proprie, „anglo-româna".
24 Martie 2010, 16:14
A vrut să se distreze şi a ajuns la gunoi (VIDEO)
Magazin
Câţiva tineri americani au vrut să se distreze în cartier şi n-au găsit o modalitate mai inteligentă, decât să sară pe tomberoane. Unul dintre ei a ajuns la gunoi...
22 Martie 2010, 01:54
Şi-a demonstrat talentul la nechezat (VIDEO)
Magazin
Un travestit din Manila, capitala Filipinelor, a participat la concursul de talente "Philiphine's Got Talent", unde şi-a demonstrat abilitatea de a imita un cal!
20 Martie 2010, 19:23
Pisica ce adoră să înoate (VIDEO)
Magazin
Pisica Prinny şi-a uimit stăpânul în ziua în care a sărit în piscină de bună voie şi a început să înoate. Iar de atunci nu se mai lasă de acest sport, respingând orice zvon cum că pisicile urăsc apa.
19 Martie 2010, 20:10
Deflorare în fals
De tot râsul
O familie de ţigani din Vaşcău a reclamat de două ori în două săptămâni faptul că fata lor de 13 ani ar fi fost violată, abuzul nefiind însă confirmat de medicii legişti. Şi atunci? Simplu: părinţii voiau "certificat de feciorie" pe gratis!
19 Martie 2010, 09:38
Lady Gaga se crede 'cool' cu doze de suc în cap!
Magazin
Nimeni nu se mai miră când o vede pe extravaganta Lady Gaga cu un stil vestimentar ieşit din comun, însă când îşi pune doze de suc în păr şi se crede "cool", situaţia devine cam penibilă.
18 Martie 2010, 12:39
Călin Raita se dă beat ca să nu returneze creditul băncii
Știri Bihor
Omul de afaceri Călin Raita a cerut Tribunalului Bihor să anuleze un contract de credit în urma căruia s-a ales cu o datorie de 2,5 milioane de euro faţă de o bancă, declarând că ar fi fost în stare de ebrietate când a semnat actele.
16 Martie 2010, 13:03
Protest în chiloţi la Roma
Magazin
Aproape 50 de oficiali, primari de sectoare şi consilieri de stânga ai Romei şi-au dat pantalonii jos în Piaţa Capitoliului, unde se află Primăria oraşului, în semn de protest faţă de politicile primarului Gianni Alemanno.
16 Martie 2010, 12:48
Face pe fantoma, dar până la urmă îşi găseşte naşul!
Magazin
O tânără chinezoaică îmbrăcată în alb stă sperie mai multe persoane care intră într-o clădire şi cred că ea este o fantomă. Unul îşi învinge teama, însă, şi cafteştete "arătarea".
15 Martie 2010, 10:57
Asistente medicale care prestează sex
Magazin
Un sindicat al asistentelor medicale din Olanda a lansat o campanie naţională împotriva cererii de servicii sexuale în pachetul de îngrijire, după ce un pacient i-a reproşat unei colege că nu l-a relaxat cu nişte sex.
14 Martie 2010, 23:59
Franţuzoaicele ştiu cum să facă bărbaţii să le privească în ochi (VIDEO)
Magazin
Actriţa premiată cu Oscar, Marion Cotillard a dezvăluit într-un videoclip parodie, postat pe site-ul Funny Or Die, metoda la care apelează franţuzoaicele pentru ca bărbaţii să nu le privescă în decolteu, ci drept în ochi.
12 Martie 2010, 13:30
Rascal e 'Cel mai urât câine' (VIDEO)
Magazin
Un câine fără dinţi, fără păr şi foarte slab a câştigat titlul de "Cel mai urât câine" al anului 2010. Rascal, micul căţel de 7 ani a fost decretat urâtul concursului şi anul trecut.
10 Martie 2010, 14:57
S-a dat cu dinţii pe banda de alergare (VIDEO)
Magazin
Nişte tineri plictisiţi de atâta stat degeaba între patru pereţi, dar destul de leneşi ca să iasă la o plimbare, s-au gândit că ar putea obţine o distracţie pe cinste dacă s-ar plimba cu bicicleta... pe banda de alergare.
09 Martie 2010, 22:10
  5 6 7  9  11 12  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON