URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

De tot râsul

Codurile nucleare ale SUA au fost pierdute luni întregi
Magazin
Codurile ultrasecrete care permit preşedintelui Statelor Unite să declanşaze un atac nuclear în orice moment, au dispărut pentru "mai multe luni", în timpul mandatului lui Bill Clinton, potrivit memoriilor fostul său şef de Stat Major.
23 Octombrie 2010, 15:41
Ultima fiţă în Bucureşti: Friptura de lux cu rezervare
Magazin
Rezervi carnea acum, dar savurezi friptura abia peste câteva săptămâni. Se întâmplă într-un restaurant cu pretenţii abia deschis în Bucureşti. Preţurile nu sunt deloc mici, iar clientela este şi ea "de fiţe"...
21 Octombrie 2010, 09:53
Hoţ cu bun simţ: a trimis prin poştă informaţiile dintr-un laptop furat
Magazin
Un profesor universitar căruia i-a fost furat laptopul a primit prin poştă informaţiile care se aflau pe acesta, chiar de la cel care l-a furat.
20 Octombrie 2010, 09:00
Politicienii francezi se fac de râs! Unul vorbeşte de "amprente genitale" (VIDEO)
Magazin
Ministrul de Interne din Franţa, Brice Hortefeux, a comis o gafă serioasă în cadrul unei emisiuni de televiziune, după ce a folosit expresia "amprente genitale" în loc de "amprente digitale".
19 Octombrie 2010, 10:45
Poliţiştii britanici sunt pe urma unor veveriţe "fioroase"
Magazin
Poliţia din Wiltshire, Marea Britanie a lansat o investigaţie după ce şapte maşini au fost găsite cu cablurile tăiate şi mai multe locuinţe fără fire de la telefon. Aceştia au descoperit apoi că făptaşii erau nişte veveriţe şi speră să anihileze reţeaua de "infractori".
18 Octombrie 2010, 14:49
Au greşit imnul: fanfara norvegiană i-a cântat preşedintelui Elveţiei un alt cântec
Magazin
Preşedintele Elveţiei, Doris Leuthard a fost primită în Norvegia cu un imn greşit cântat de fanfara militară. Aceasta a început să interpreteze o cu totul altă melodie la salutul preşedintelui.
15 Octombrie 2010, 14:58
Mihaela Boc, nepoata premierului, se "leapădă" de unchiul ei
Magazin
Consilier în Cabinetul lui Emil Boc, Mihaela Boc nepoata acestuia a căzut pradă farselor făcute de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar la radio. Mihaela Boc a negat că este rudă cu premierul.
14 Octombrie 2010, 10:05
Un preot a fugit din ţară cu 30 de călugăriţe
Magazin
În toiul nopţii, duhovnicul de la Mănăstirea Brâncoveni, din Olt, a fugit din ţară cu 30 de călugăriţe. Nichita Paşcan era simpatizant al unor secte de ortodocşi pe rit vechi care folosesc calendarul iulian şi a mers în Grecia pentru a li se alătura.
11 Octombrie 2010, 17:00
Primăria din Techirghiol vrea să joace la Loto banii oraşului
Magazin
Adrian Stan, primarul oraşului Techirghiol, va cere Consiliului Local să aprobe, în şedinţa din 19 octombrie, un proiect de hotărâre care prevede că Primăria să joace bani la Loto, iar în caz de câştig să finanţeze din ei diverse proiecte.
11 Octombrie 2010, 14:16
Cum se "luptă" doi gunoieri beţi criţă cu un tomberon
Bihoreanul TV
Doi gunoieri din Rusia au fost filmaţi în timp ce se chinuiau să urce un tomberon în camion de gunoi pentru a-l goli. Din cauza problemelor de echilibru cu care se confruntau, oamenii de la salubritate s-au luptat minute bune.
11 Octombrie 2010, 03:16
Agenţii FBI cer unui student pe care-l urmăreau să le înapoieze GPS-ul
Magazin
Un student american a descoperit că era urmărit de FBI, iar după ce a postat online mai multe poze cu dispozitivul, a fost contactat de FBI. Motivul? Agenţii doreau să-şi recupereze aparatul!
09 Octombrie 2010, 18:51
Prins beat la volan, un profesor zice că e înscenare... politică (VIDEO)
Bihoreanul TV
Un profesor de matematică din Buzău a făcut spectacol la un spital unde fusese dus de poliţişti pentru recoltarea probelor de alcoolemie. Dascălul a refuzat să sufle în fiolă şi a spus că totul "e o chestiune politică".
08 Octombrie 2010, 11:13
Politica în versuri: "Cât vrei să furi, domn' ministru? Uită-te-n jur, e sinistru"
Bihoreanul TV
Un nou cântec face senzaţie în ultima perioadă pe internet. Piesa e parcă venită ca o refulare a societăţii în urma măsurilor Guvernului Boc şi, deşi nu a fost concepută împotriva sistemului, ci a "nesimţirii", după cum declară autorul său, versurile sunt cât se poate de grăitoare.
07 Octombrie 2010, 01:34
Michael Jackson a ajuns sperietoare de ciori
Magazin
Inspirat de mişcările de dans şi de ţinutele lui Michael Jackson, un fan din Taiwan s-a gândit să creeze nişte sperietori de ciori speciale.
06 Octombrie 2010, 09:48
Fotomodelele se păruiesc pe podium (VIDEO)
Magazin
Două manechine s-au luat la bătaie în timpul unei prezentări pe un podium din Rusia. Cele două s-au păruit cu atâta patimă că abia au fost despărţite!
05 Octombrie 2010, 08:49
Prim-minitrul britanic umblă cu ciorapii rupţi
Magazin
David Cameron, premierul Marii Britanii se prezintă, cel puţin în aparenţă, ca un adevărat gentelmen. Şi cu toate acestea, el a apărut într-un interviu televizat cu şosetele rupte.
Mascaţii, somnoroase păsărele: cu noaptea-n cap au confundat traficantul cu un bătrânel
Magazin
Gafă de proporţii a mascaţilor de la DIICOT Sibiu. Un fost senator în vârstă de 80 de ani a fost confundat cu un traficant de droguri. El s-a trezit cu pistolul la tâmplă, în propria casă, în timpul unei descinderi a mascaţilor.
01 Octombrie 2010, 09:10
Măgar reţinut pentru contrabandă cu ţigări
Magazin
Poliţiştii de frontieră bulgari au reţinut un măgar pe care l-au prins în timp ce traversa singur graniţa cu Macedonia, purtând în spate trei baxuri de ţigări.
30 Septembrie 2010, 10:16
Angajată a CBS surprinsă când se scarpină în nas şi bagă în gură
Magazin
O angajată a CBS a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce se scobea în nas. Mai mult decât atât, tânăra a mai făcut un gest care a şocat audienţa: a băgat în gură ce şi-a scos din nări!
29 Septembrie 2010, 09:22
Unii consilieri locali britanici nu mai au voie să ia soacrele la mişto
Magazin
Consiliul local din districtul londonez Barnet, situat în Marea Britanie, a emis o circulară prin care a interzis glumele cu referire la soacre, între membrii săi.
28 Septembrie 2010, 18:03
Fost ministru al Justiţiei din Franţa încurcă "inflaţia" cu "felaţia"
Magazin
Rachida Dati, fost ministru al Justiţiei în Franţa, a comentat, luni, în cadrul unui interviu radiofonic, eroarea pe care a comis-o duminică, într-un discurs, când a confundat "inflaţia" (inflation) cu "felaţia" (fellation), spunând că a comis această greşeală deoarece a vorbit "puţin prea repede".
27 Septembrie 2010, 17:15
A vrut să facă striptease şi a căzut cu bară cu tot (VIDEO)
Magazin
O tânără care vroia să-şi arate talentele în ceea ce priveşte dansul la bară filmându-se chiar acasă a căzut când se mişca mai bine cu tot cu bara care nu era bine prinsă. Poate fata ar trebui să-şi ducă talentele în locuri special create pentru aşa ceva.
27 Septembrie 2010, 16:09
În Buzău, la bursa locurilor de muncă este un post de "cocalar"
Magazin
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău a furnizat jurnaliştilor un tabel cu posturile disponibile la bursa locurilor de muncă, pe care apare şi cel de "cocalar", conducerea agenţiei invocând însă că este vorba de o greşeală de imprimare şi că postul este de "cocător".
25 Septembrie 2010, 20:09
Imnul ţiganilor expulzaţi: Liberte, egalite, expulse! (VIDEO)
Bihoreanul TV
"Liberte, egalite, expulse" este denumirea noului imn al romilor expulzaţi din Franţa, o parodie la adresa preşedintelui Nicolas Sarkozy şi a Guvernului francez.
23 Septembrie 2010, 00:40
"Satul pisicilor" are case, primărie şi magazine (VIDEO)
Magazin
Un american a constuit "Satul pisicilor", un loc unde trăiesc 660 de feline care au case, magazine şi chiar primărie.
21 Septembrie 2010, 09:13
Ştiri în chiloţi (VIDEO)
Magazin
Un prezentator sloven de ştiri a fost prins de camerele de filmat într-o ipostază jenantă: la finalul ştirilor s-a văzut că bărbatul nu purta pantaloni în timpul emisiei.
20 Septembrie 2010, 11:18
Maimuţele învaţă să culeagă nuci de cocos... la şcoală
Magazin
Maimuţele din Thailanda sunt pregătite să culeagă nuci de cocos în cadrul unor cursuri concepute special pentru ele. Şcoala durează şase luni şi costă aproximativ 150 de dolari.
15 Septembrie 2010, 13:10
La o nuntă s-au furat banii, nu mireasa!
Magazin
Doi tineri însurăţei din Constanţa au rămas fără darul de nuntă chiar în noaptea cea mare. Mirii s-au trezit fără cutia în care erau puşi banii, aproximativ 15.000 de lei, la spartul chefului şi au anunţat poliţia.
13 Septembrie 2010, 14:05
Două bănci s-au judecat pentru o varză
Magazin
Două bănci ruseşti, SKB şi Trust, au ajuns în faţa judecătorilor după ce ambele au folosit varza de Savoia în cadrul unor campanii publicitare. Curtea i-a dat dreptate lui SKB şi a obligat cealaltă instituţie să plătească daune de mii de dolari.
10 Septembrie 2010, 11:27
A minţit că e pe moarte ca să se căsătorească
Magazin
Unii sunt capabili să facă orice ca să se căsătorească. O americancă i-a minţit pe toţi locuitorii oraşului ei că e pe moarte, ca aceştia să îi doneze bani şi bunuri necesare unei nunţi de vis.
09 Septembrie 2010, 08:51
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON