URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

De tot râsul

Băsescu, luat la mişto de americani: l-au catalogat drept cel mai nesuferit om din lume
Bihoreanul TV
Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost luat la mişto de postul de televiziune american MSNBC, pentru că "Guvernul său" impozitează vrăjitoarele şi pentru că poartă în zilele de joi cravate de culoarea mov, ca să se protejeze de blesteme. Pentru toate acestea, Băsescu a fost numit cel mai nesuferit om din lume.
12 Ianuarie 2011, 09:38
Consilierii locali din Orşova plătesc amendă dacă nu recită poezii din Eminescu în şedinţă
Magazin
Pe 15 ianuarie, în ziua când poetul Mihai Eminescu e celebrat, aleşii locali din Orşova vor recita, fiecare în parte, poezii în şedinţa de Consiliu Local.
12 Ianuarie 2011, 09:36
Graurii din Constanţa au murit din cauza beţiei
Magazin
Cei peste 30 de grauri găsiţi morţi în Constanţa au decedat din cauza intoxicaţiei etilice. În stomacul lor s-a găsit borhot de struguri.
11 Ianuarie 2011, 14:54
Deşi nu se ştie când intră în Schengen, bulgarii sărbătoresc. Cu rachiu "Schengenka"
Magazin
Deşi data aderării Bulgariei la spaţiul Schengen este la fel de incertă ca cea a României, bulgarii nu se lasă şi celebrează aderarea. Cum ştiu ei mai bine. Mai precis cu noul rachiu "Schengenka".
11 Ianuarie 2011, 09:46
A pierdut cursa la finish! Un atlet a greşit drumul (VIDEO)
Magazin
Un atlet japonez participant la cursa anuală de semi-maraton din oraşul Sapporo a ratat câştigarea primului loc pentru că a greşit drumul. La o intersecţie, sportivul a luat-o la dreapta în loc să-şi continue drumul.
07 Ianuarie 2011, 11:26
Ce înţeleg femeile din fotbal? Cele mai frecvente întrebări puse de ele în timpul meciurilor
Magazin
Un site de dating din Spania a făcut un sondaj şi a aflat că 48% din femeile care se uită la meciuri de fotbal o fac pentru că jucătorii sunt drăguţi. Totodată, acelaşi site a făcut un top al celor mai frecvente întrebări puse de doamne şi domnişoare.
06 Ianuarie 2011, 09:52
Sexy-poliţistele: şedinţă foto în uniformele soţilor
Magazin
Când nevestele de poliţişti îşi fac de cap, soţii lor o pot încurca. Aceasta este învăţătura pe care au tras-o patru doamne din Constanţa care s-au distrat în noaptea de Revelion făcând o şedinţă foto în uniformele a doi dintre soţii lor, de profesie poliţişti.
05 Ianuarie 2011, 09:31
Slobozi la gură: cele mai tari perle de politicieni
Magazin
"România în mâinile lui dracu Băsescu", o replică devenită cunoscută după ce a fost dată de Victor Ponta, dar şi "Cine e Udrea? Am înţeles că dă cu mopul", o perlă a lui Corneliu Vadim Tudor au ajuns în topul care conţine cele mai savuroase replici ale politicienilor în 2010.
04 Ianuarie 2011, 11:44
Un câine poliţist prinde hoţul şi apoi îl violează (VIDEO)
Magazin
Dresorii ruşi au pufnit în râs când au văzut că un câine poliţist pe care îl antrenau a prins răufăcătorul, după care a început să mimeze actul sexual pe spatele lui.
03 Ianuarie 2011, 14:56
Un bijutier returnează clienţilor jumătate de milion de dolari, pentru că a nins
Magazin
Înainte de sărbătorile de iarnă, un bijutier din SUA a lansat o promoţie inedită: a promis că returnează banii tuturor clienţilor dacă în ziua de Crăciun va ninge şi se vor depune minim 7 centimetri de zăpadă. Spre ghinionul lui, s-au depus 16 centimetri.
03 Ianuarie 2011, 10:13
Ce poate păţi o femeie surprinsă cu... dresurile în vine
Bihoreanul TV
A fost victima perfectă pentru un hoţ de poşete: O rusoaică beată, care îşi făcea nevoile în plină stradă şi în miezul zilei, n-a putut nici măcar să fugă după tâlhar.
02 Ianuarie 2011, 00:38
Ministrul de Interne a terminat liceul la 24 de ani
Magazin
Ministrul de Interne, Traian Igaş, şi-a terminat studiile liceale, destul de târziu, la vârsta de 24 ani, iar apoi a absolvit... 3 facultăţi. Atâta doar, că anii de absolvire ai facultăţilor sunt secrete în CV-ul lui Igaş.
30 Decembrie 2010, 01:04
Magazinul ce te îmbracă pe gratis dacă mergi la cumpărături în chiloţi
Magazin
Unii comercianţi ştiu cum să-şi facă reclamă. Un magazin din Portugalia a oferit haine gratuite primilor 100 de oameni care au venit la cumpărături îmbrăcaţi numai în lenjerie intimă.
29 Decembrie 2010, 13:33
Silvio Berlusconi a adormit la discursul preşedintelui Italiei
Magazin
Premierul Italiei Silvio Berlusconi nu s-a arătat foarte interesat de tradiţionalul discurs de Crăciun al preşedintelui Giorgio Napoletano şi a adormit pe scaunul său, momentul fiind imortaizat de presa italiană.
23 Decembrie 2010, 10:24
De ziua lui, un primar din Călăraşi şi-a tras statuie
Magazin
Petre Dinei, primarul în vârstă de 61 de ani al comunei Belciugatele din judeţul Călăraşi şi-a făcut un cadou nonconformist de ziua sa. Cu 25.000 de euro, a ridicat o statuie cu bustul său, făcută din bronz.
22 Decembrie 2010, 10:01
Săniuş dus la extrem: sanii trase de un avion militar (VIDEO)
Magazin
Săniuşul evoluează deodată cu omenirea. Pe Youtube a fost postat un videoclip în care trei bărbaţi sunt traşi cu sania de un avion militar.
22 Decembrie 2010, 09:06
Gafă la CNN: l-au omorât pe Morgan Freeman pe Twitter
Magazin
CNN a anunţat pe contul de Twitter că Morgan Freeman ar fi murit, informaţie cât se poate de falsă şi pentru care ziariştii şi-au atras critici.
21 Decembrie 2010, 12:12
Gunoiere de amintire
Magazin
Fie că este vorba de hoţi capabili să-şi rişte libertatea pentru ele sau despre cel mai important moment din viaţa unui cuplu - nunta, gunoierele se pare că sunt la modă.
21 Decembrie 2010, 10:44
Un poliţist protejează un interlop făcându-i o troiţă în faţa casei (VIDEO)
Magazin
Pare incredibil, dar e adevărat: un poliţist din Argeş a construit o troiţă în faţa casei unui interlop suspectat că şi-a ridicat vila din bani obţinuţi ca proxenet.
17 Decembrie 2010, 14:46
Mascaţi cu capul în nori: au greşit, iar, adresa intervenţiei
Magazin
Un bărbat din Constanţa acuză mascaţii că i-au rupt o uşă metalică de la intrare în casă şi au plecat fără să-şi ceară scuze, măcar, după ce s-au prins că au greşit adresa intervenţiei.
16 Decembrie 2010, 09:17
Un şofer de autobuz a lovit un om de zăpadă şi... şi-a dat demisia
Magazin
Un american a demisionat de la locul său de muncă la o companie de transport după ce a dat la pământ cu autobuzul un om de zăpadă ridicat în mijlocul drumului.
15 Decembrie 2010, 13:30
Vedere din Turnul Eiffel: un mare penis
Magazin
În centrul Parisului, în faţa turnului Eiffel, cineva pus pe şotii a desenat în zăpadă un penis de 20 de metri. Ca toţi cei care urcă în turn să aibă, într-adevăr, o privelişte unică...
15 Decembrie 2010, 09:50
Promovare la fast-food: "Atenţie, mâncarea de aici te va omorî!"
Magazin
Pentru a sfida avertismentele medicilor şi campaniile anti-obezitate, un afacerist din Statele Unite a creat un fast-food, numit "Heart attack grill" pe a cărui uşă scrie: "acest local dăunează grav sănătăţii".
14 Decembrie 2010, 14:06
Circulară de la directorul unui spital: Nu mai prizaţi cocaină în timpul serviciului!
Magazin
Medicii şi asistentele unui spital din sudul Italiei au primit o circulară cam neobişnuită din partea directorului unităţii: angajaţii au fost rugaţi de şef să nu mai prizeze cocaină în timpul serviciului.
13 Decembrie 2010, 10:36
Un hipiot şi-a făcut brad dintr-o plantă de marijuana
Magazin
Un bărbat din Germania în vârstă de 58 de ani, descris de poliţişti ca fiind, un "hipiot" a fost prins în casă cu un brad de Crăciun mai original. Omul îşi împodobise o plantă de marijuana.
11 Decembrie 2010, 16:59
Blocaţi în trafic, cinci bărbaţi au început să danseze (VIDEO)
Magazin
Pentru ca timpul să treacă mai repede, cinci bărbaţi îmbarcaţi într-o maşină blocată în trafic, au coborât şi au încins o horă. Americanii şi-au dat seama că sunt filmaţi şi chiar au zâmbit la cameră.
09 Decembrie 2010, 15:00
Au făcut sex în metrou, de plictiseală (VIDEO)
Magazin
Ce face plictiseala în metrou din oameni: doi tineri călători s-au gândit să facă sex între două staţii de metrou, iar ceilalţi călători nu s-au arătat deloc deranjaţi. Ba chiar s-au distrat privindu-i...
09 Decembrie 2010, 14:56
Cât ai da pentru chiloţii reginei Marii Britanii?
Magazin
O casă de licitaţii din Marea Britanie va scoate la vânzare o pereche de chiloţi uitaţi de regina Elisabeta a II-a într-un avion în 1968. Rămâne de văzut cine va dori să dea bani grei pe această piesă de vestimentaţie...
07 Decembrie 2010, 09:44
Alo, Poliţia? Mi-au furat omul de zăpadă!
Magazin
O femeie din Marea Britanie i-a şocat pe poliţişti când a sunat la numărul unic de urgenţă ca să anunţe un furt: cineva a "deposedat-o" de omul de zăpadă din faţa casei.
06 Decembrie 2010, 09:35
Dau bani pe o pictură... invizibilă
Magazin
Consiliul pentru Artă al Marii Britanii a decis să acorde 1.500 de lire sterline din banii contribuabililor pentru a organiza expoziţia unei artiste străine care va expune o pictură invizibilă, adică una care nu a fost creată încă.
04 Decembrie 2010, 12:06
   2  4 5 6  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON