URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Ianuarie 2010, 13:58

Propune "taxa pe fericire", pentru sex!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Europarlamentarul PSD scrie pe blogul personal că a fost neplăcut surprins de propunerile lui Cseke Atilla, ministrul Sănătăţii privind noile taxe. "Citesc, mai întâi cu stupoare, apoi cu revoltă, că noul ministru al Sănătăţii propune impozitarea suplimentară a meniurilor fast food, a băuturilor carbogazoase şi a dulciurilor", scrie Paşcu într-o postare intitulată "O sugestie pentru ministrul sănătăţii şi prietenii săi de la Finanţe". Ioan Mircea Paşcu susţine că "se poate discuta la infinit despre monumentalitatea acestei tâmpenii", însă vine şi cu alte sugestii ironice.

Astfel, Ioan Mircea Paşcu îi propune ministrului Sănătăţii şi "prietenilor" acestuia de la Finanţe să instituie „o taxă suplimentară pe sexul marital şi extramarital ". "Am putea-o denumi «taxa pe fericire», căci nu orice activitate sexuală este vicioasă, să intre la «taxa pe viciu», cu reguli clare de aplicare, a căror respectare să fie verificată de comisii de cetăţeni atent selecţionaţi (eventual, numai de la partidele aflate la putere), în scopul sprijinirii suplimentare a unor programe destinate prevenirii răspândirii bolilor venerice (chestiunile «tehnice», inclusiv dacă cele necesare vor fi achiziţionate prin licitaţie, sau încredinţare directă, vor fi, desigur, exclusiv de competenţa «specialiştilor»)", adaugă social-democratul. El continuă că, în felul acesta, prin aplicarea programelor respective, România va ajunge să se poată mândri cu cea mai mică rată de incidenţă a bolilor venerice în întreaga Uniune Europeană.

"Sigur, pentru aceasta ar fi nevoie de înfiinţarea fie a unui departament special în cadrul Ministerului Sănătăţii, fie chiar a unei agenţii independente (deconcentrată), cu filiale în toate judeţele, care să fie coordonată, dacă nu de Ministerul Lucrărilor Publice şi Turismului, măcar de cabinetul premierului, dat fiind impactul pozitiv asupra mândriei naţionale şi importanţa sa pentru buna imagine externă a ţării (ceea ce înseamnă că, în boardul director, vor trebui reprezentate şi ministerul de externe şi măcar un serviciu de informaţii). Iar, dacă tot «modernizăm» statul, umblând la Constituţie, poate includem şeful Agenţiei pe lista membrilor CSAT căci, nu-i aşa, bolile venerice sunt un pericol la adresa securităţii naţionale!", adaugă Paşcu.

În încheiere, europarlamentarul le dă un sfat UDMR-iştilor. „...dacă până acum, prin numirile făcute la nivel administrativ de-a lungul timpului, aţi lăsat impresia că trataţi serios chestiunea, de data aceasta, cu domnul ministru al Sănătăţii, pe mine, cel puţin, aţi reuşit să mă convingeţi încă o dată că prostia este, totuşi, molipsitoare şi nici măcar dumneavoastră nu sunteţi imuni, şi că, dacă ar durea, s-ar auzi un strigăt nesfârşit exact din cabinetul domnului ministru", scrie PSD-istul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON