URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

De tot râsul

Albinele furioase: au întrerupt o partidă de fotbal (VIDEO)
Magazin
Jucătorii şi arbitrii care se aflau pe teren în timpul unui meci de fotbal au trebuit să fugă din calea unui roi de albine furioase care au invadat gazonul şi au întrerupt partida.
15 Februarie 2011, 16:38
A încurcat discursul: Ministrul indian de externe l-a rostit pe cel al omologului portughez
Magazin
Ministrul indian de externe a primit critici dure, ba chiar i-a fost cerută demisia după ce la o reuniune ONU a citit discursul omologului său portughez.
14 Februarie 2011, 16:24
Defilare cu ghinion: Un model a făcut acrobaţii pe scenă (VIDEO)
Magazin
Un manechin a avut parte de mult ghinion într-o prezentare, dat fiind faptul că, în timpul defilării, s-a împiedicat şi s-a dezechilibrat de mai multe ori, pentru ca în final să facă trânte pe pasarelă. Totul din pricina pantofilor extrem de înalţi pe care-i purta.
14 Februarie 2011, 11:03
Prea multă vodcă sau prea puţină educaţie? Unul din trei ruşi crede că Soarele se învârte în jurul Pământului
Magazin
Mai bine de 30% din ruşi cred că pământul se află în centrul sistemului solar, deci soarele se roteşte în jurul nostru, în timp ce 29% cred că primii oameni au fost contemporani cu dinozaurii.
12 Februarie 2011, 09:33
Un consilier judeţean al PDL şi-a falsificat diploma de Bacalaureat ca să facă o facultate
Magazin
N-a fost capabil să termine liceul, dar are pretenţii de facultate şi masterat. Este vorba despre consilierul judeţean PDL Vasile Moisa din Dâmbovişte, prins de procurori cu o diplomă falsă de bacalaureat.
12 Februarie 2011, 08:40
Vadim către Băsescu: "Lasă-ne şi nouă un strop de băutură"
Magazin
Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor a declarat că şeful statului a băut trei sticle de whiskey cu consilierul său Sebastian Lăzăroiu şi i-a transmis: "Dragă, Traian, lasă-ne şi nouă un strop de băutură. Bei rezerva de whiskey?".
11 Februarie 2011, 13:00
Click şi ţi se iartă păcatele: spovedania prin iPhone
Magazin
Cea mai intimă dintre tainele bisericii, spovedania, a intrat în era digitală. Un episcop catolic în pas cu tendinţele tehnologiei a decis să accepte confesiunile din partea credincioşilor prin intermediul unei aplicaţii pentru iPhone. Vaticanul interzice însă acest lucru.
11 Februarie 2011, 10:09
Cum se poate schimba un guvern? Prin grevă sexuală!
Magazin
O senatoare din Belgia a făcut o propunere femeilor din această ţară: să intre în grevă sexuală, ca să provoace schimbarea guvernului.
10 Februarie 2011, 10:23
Francezii, campioni la făcut sex cu păpuşile gonflabile
Magazin
În timp ce austriecii sunt europenii care fac cel mai mult sex cu o persoană, francezii sunt campioni în Europa la jucării sexuale şi partide de amor cu păpuşi gonflabile.
08 Februarie 2011, 10:40
Cea mai puturoasă pisică: are cinci conserve de carne pe cap şi tot nu se mişcă
Magazin
Că pisicile sunt animale leneşe se ştie. Însă una le întrece pe toate. Chit că i se pun cinci conserve de carne pe cap, felina nici măcar nu catadicseşte să deschidă un ochi.
07 Februarie 2011, 12:39
Christina Aguilera a încurcat versurile imnului SUA la Super Bowl
Magazin
Mii de americani s-au arătat indignaţi de reprezentaţia Christinei Aguilera invitate să deschidă celebrul Super Bowl cântând imnul Statelor Unite. Aguilera a încurcat versurile chiar la mijlocul imnului.
07 Februarie 2011, 10:35
A sunat la 911 ca să întrebe cât de grav este să aibă o cultură de marijuana acasă
Magazin
Un student american a sunat la 911 ca să întrebe cât de grav este să aibă o cultură de marijuana acasă. În scurt timp, tânărul a aflat pe propria piele cât e de grav.
07 Februarie 2011, 10:18
Adio, Prada: Julia Roberts poartă plasă de rafie!
Magazin
Celebra actriţă Julia Roberts a fost surprinsă purtând o geantă mare care seamănă izbitor cu plasele din rafie întâlnite în special în pieţele din România. Ea a ieşit la shopping cu geanta pe umăr.
04 Februarie 2011, 15:35
Vrăjitoarele şi ghicitoarele care greşesc în preziceri pot face închisoare
Actual
Un proiect de lege care a trecut de Senatul României şi merge spre aprobare în Camera Deputaţilor prevede sancţionarea vrăjitoarelor şi ghicitoarelor ale căror predicţii nu se împlinesc.
02 Februarie 2011, 15:00
Găini fericite: pot merge în vacanţă la un hotel din Anglia
Magazin
Dacă aveţi o găină stresată şi obosită, puteţi să o lecuiţi cazând-o la The Chicken Hotel, adică hotelul deschis special pentru găini. Zburătoarele sunt de-a dreptul tratate regeşte aici...
02 Februarie 2011, 10:01
În loc să divorţeze, şi-a reclamat nevasta ca suspectă de terorism
Magazin
Ca să nu treacă prin coşmarul divorţului, dar totuşi să scape de soţie, un ofiţer de la Biroul de Imigrări din Marea Britanie şi-a trecut nevasta plecată în străinătate pe lista suspecţilor de terorism.
01 Februarie 2011, 20:31
Talentul unui călugăr shaolin: suportă orice lovitură în testicule
Magazin
Versiunea din China a emisiunii "Britain's Got Talent" a surprins o lume întreagă, după ce un călugăr shaolin şi-a prezentat abilitatea sa de a rezista la şuturi primite între picioare.
01 Februarie 2011, 09:57
S-a ales fără soţie, după ce şi-a dus mama în luna de miere
Magazin
Căsnicia unor italieni s-a destrămat după doar o lună din cauza ataşamentului şotului faţă de mama sa. Bărbatul a dus-o şi pe aceasta în luna lui de miere, lucru care a determinat-o pe soţie să divorţeze.
31 Ianuarie 2011, 12:34
Reclamaţii la OPC: distanţa prea mare de la hotel la plajă sau că apa de la robinet nu te lasă să frânezi maşina
Magazin
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Harghita a făcut publice plângerile cele mai ciudate sau haioase primite. Printre acestea, o reclamaţie că distanţa de la un hotel la plajă e prea mare sau că apa de la robinet te face să devii incapabil de a frâna în timp ce conduci o maşină.
27 Ianuarie 2011, 17:20
Şi-a lăsat soţia acasă şi a plecat în concediu cu păpuşa gonflabilă
Magazin
Un american a cheltuit 16.000 de lire sterline pentru a-şi petrece concediul cu păpuşa sa gonflabilă, lăsându-şi propria soţie acasă.
26 Ianuarie 2011, 11:04
Perversa de pe Târgu Ocna n-a funcţionat: Sorin Ţiganu a pierdut la skandenberg
Magazin
Antebraţul lucrat timp de mai mulţi ani de Sorin Ţiganu, cunoscut şi ca Perversul de pe Târgu-Ocna, a eşuat luni seara, într-o confruntare la skandenberg. Perversul a pierdut cu scorul de 6-0 în faţa jucătorului numit Fachirul din Periş.
25 Ianuarie 2011, 11:32
Primarul Chişinăului, amendat pentru că s-a crezut "drumar"
Magazin
Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, s-a urcat la volanul unui utilaj de deszăpezire, chit că nu avea carnet de conducere pentru această categorie. Aşa că poliţiştii nu au ce să-i facă decât să-l amendeze.
24 Ianuarie 2011, 14:29
Întâlnirile lui Vanghelie în America au fost "foarte excelente"
Magazin
La sosirea de la Washington, primarul Sectorului 5 din Bucureşti, Marian Vanghelie le-a spus jurnaliştilor că întâlnirile pe care le-a avut au fost "foarte excelente", în timp ce întrebat cum i s-au părut americancele, acesta a spus doar "I love you".
23 Ianuarie 2011, 13:13
Va primi un milion de dolari... fiindcă i-a cerut pe internet! (VIDEO)
Magazin
Craig Rowin, un comic din New York a convins un miliardar american să-i dea un milion de dolari. Cum? A postat pe Youtube o serie de videoclipuri în care le cerea bogaţilor să-i dea şi lui un milion.
21 Ianuarie 2011, 10:28
S-a dus la benzinărie cu maşina trasă de cal (VIDEO)
Magazin
Un şofer din Constanţa a vrut să atragă atenţia benzinarilor într-un mod cu totul deosebit. Omul şi-a înhămat calul la autoturism şi aşa s-a prezentat la benzinărie.
20 Ianuarie 2011, 12:14
O pisică a fost chemată să fie jurat într-un proces
Magazin
Pisicuţa unei familii din Boston a fost citată ca membru al juriului de Curtea Superioară din Suffolk. Stăpâna pisicuţei a încercat să explice într-o adresă remisă instanţei că nu e posibil ca pisica să judece un caz, dar i s-a refuzat cererea.
18 Ianuarie 2011, 09:48
Vanghelie le face declaraţii de dragoste ziariştilor: "I love you!" (VIDEO)
Magazin
Aflat în aeroport înainte de plecarea spre Washington, Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 le-a făcut declaraţii de dragoste jurnaliştilor. Rugat să spună câteva cuvinte în engleză, Vanghelie a spus că nu vrea să "strice" ştirile. Însă totuşi, înainte de urcarea în avion le-a strigat acestora "I love you!".
17 Ianuarie 2011, 16:39
Bebeluşul care l-a luat pe "Nu" în braţe (VIDEO)
Magazin
O înregistrare video cu un bebeluş face furori pe internet, deoarece orice întrebare i se pune copilului, acesta răspunde cu nu. Însă nu e deloc încruntat, ci din contră, vesel şi haios...
17 Ianuarie 2011, 13:01
A picat la "bac", dar e consilier local şi membru în comisia de învăţământ
Magazin
Remus Filip, consilier local în Câmpia Turzii şi şeful organizaţiei de tineret PD-L din localitate nu a trecut examenul de bacalaureat nici la 33 de ani. Cu toate astea, politicianul este în comisia de învăţământ a oraşului.
15 Ianuarie 2011, 10:48
Poliţiştii au confundat casa hamsterilor cu o fabrică de canabis
Magazin
Reprezentanţii poliţiei britanice i-au cerut scuze unei femei după ce au năvălit în casa ei. Echipajul a intrat cu forţa în garajul acesteia crezând că acolo funcţionează o fabrică de canabis când de fapt era adăpostul unor hamsteri care se încălzeau la un radiator.
12 Ianuarie 2011, 11:44
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON