URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2010, 12:16

Ce trebuie să conţină cererea de chemare în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cererea de chemare în judecată reprezintă actul de procedură prin care se declanşează procesul civil. Aceasta trebuie să cuprindă elemente expres arătate în art. 112 Cod Procedură civilă respectiv: numele, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoane juridice, denumirea şi sediul lor, numele şi calitatea reprezentantului, obiectul cererii şi valoarea lui (adică pretenţia concretă a reclamantului, arătarea motivelor de fapt şi de drept pe care se întemeiază cererea, arătarea dovezilor pe care se sprijină fiecare capăt de cerere), semnătura.

Dacă reclamantul locuieşte în străinătate, va arata şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul. Potrivit art. 133 Cod. proc. civ., lipsa din cererea de chemare în judecată a numelui reclamantului, pârâtului, precum şi lipsa obiectului cererii şi a semnăturii atrage nulitatea acesteia. Lipsa semnăturii se poate împlini însă în cursul procesului, prin semnarea cererii de către reclamant în faţa instanţei.

La cererea de chemare în judecată reclamantul va trebui să anexeze înscrisurile de care doreşte să se servească în probaţiune, dovada de reprezentare pentru mandatar (procura sau împuternicirea avocaţială) şi taxa de timbru, în măsura în care aceasta este datorată (dovada achitării taxei de timbru). Odată cu înregistrarea cererii de chemare în judecată, se va forma un dosar care va primi un anumit număr. Numărul dosarului va cuprinde numărul de ordine/indicatorul instanţei/anul înregistrării.

Începând cu 1 ianuarie 2007, toate dosarele din România au un număr unic, prezentându-se în această formă. Dosarul astfel format va fi repartizat aleatoriu (de calculator) unui anumit complet de judecată, fixându-se primul termen de judecată. După fixarea termenului de judecată, se vor emite citaţii şi vor fi citate părţile pentru acest termen. Instanţa este ţinută de obiectul litigiului, în sensul că nu poate acorda mai mult decât s-a cerut sau altceva decât s-a cerut.

Reclamantul îşi va putea completa, modifica sau extinde cererea de chemare în judecată până la prima zi de înfăţişare. După acest moment procedural, obiectul cererii nu mai poate fi modificat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON