URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
19 Noiembrie 2022, 16:49

De la 1 ianuarie 2023, salariul minim ar urma să crească la 3.000 de lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un proiect de hotărâre de Guvern, supus dezbaterii publice de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, arată că de la 1 ianuarie 2023 salariul minim brut ar urma să fie 3.000 de lei.

Creșterea este de 17,6%, salariul minim urmând să fie cu 450 de lei mai mare decât este în prezent. 

Vor beneficia de majorarea salariului de bază minim un număr de 2.181.134 salariaţi, arată autoritățile. „Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.000 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 18,145 lei/oră”, se precizează în proiectul citat de Agerpres.

Proiectul de act normativ nu menționează nimic de majorarea neimpozitată cu 200 de lei, de care vorbea până acum ministrul Muncii, Marius Budăi, scrie hotnews.ro.

În România, încasează lunar salariul minim brut de 2.550 lei un număr de circa 856.830 de salariați, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 16,27% din numărul total de salariați activi - 5.265.252. De majorarea salariului vor beneficia un număr de 2.181.134 salariați, în acest număr fiind incluși și cei care au în prezent salariul brut între 2.550 și 3.000 de lei brut.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Totul în cârca privaților.
Că la bugetari nu mai există de multă vreme, vreun salariu sub 3.000 lei brut. Creșterea asta e artificială, pentru că obligă angajatii și angajatorul să plătească mai mulți bani "statului eșuat", la capitolul taxe și impozite, fondul de sănătate și cele de pensii. Mai pe înțelesul tuturor, e vorba de încasări suplimentare, directe și indirecte la buget, de cca. 15% din salarii și alte venituri asimilate. Cu toate astea, ticăloșii de guvernați nu vor să facă o actualizare de 15% la pensii, spre exemplu, ci doar să mintă cu nerușinare că nu sunt bani în economia țării decât pentru demnitari și alți "speciali".
Postat 20 Noiembrie 2022, 06:28 de KP
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON