URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
14 Iunie 2017, 21:45

De joi, celebrul lanţ Starbucks are cafenea cu terasă în Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Starbucks, cel mai mare lanţ de cafenele din lume, deschide, joi, primul local Oradea, într-un spaţiu generos de la parterul centrului comercial Lotus Center şi cu o terasă care va funcţiona pe timpul verii.

Cu un look modern-industrial, dar în acelaşi timp cald şi primitor, un personal tânăr şi pasionat, localul îşi aşteaptă clienţii cu o explozie de sortimente de cafea: de la Espresso simplu, Cappuccino, Latte, Venti, Caffe Americano până la un Frappucino sau Starbucks Double Shot Iced Shaken Espresso, pentru zilele caniculare, în trei variante, mic, mediu sau mare.

Preţurile? Un Espresso scurt costă 7,5 lei, unul mediu 8 lei iar unul mare 9.5 lei, dar sortimentele în pahare „grande” pot ajunge la 17 lei.

Sunt, desigur, şi o sumedenie de băuturi răcoritoare, iar pasionaţii de ceai pot încerca o infuzie de plante condimentate, în vreme ce cei conservatori pot avea parte de un ceai verde sau unul negru, toate din ingrediente selecţionate.

Din local nu lipsesc celebrele produse ale patiseriei americane, cu preţuri începând de la 8 lei: brioşe, cheese cake, negrese, fursecuri, biscuiţi, prăjituri cu unt de arahide sau ciocolată, dar şi un apetisant tort cu morcovi, ciocolată albă şi nuci.

Miercuri, înainte de deschiderea oficială, personalul cafenelei a invitat ziariştii la o mică degustare de cafea arabica, preparată cu o presă ce păstrează valoroasele uleiuri naturale, extrăgând aroma integrală a cafelei şi conferindu-i o consistenţă densă şi bogată.

Cum se bea cafeaua? Cea neagră neapărat fără zahăr şi în trei paşi, a explicat barista de la Starbucks Oradea, adică un artist al cafelei, şcolit chiar de companie. Întâi se inhalează aroma, apoi se soarbe încet, pentru ca aroma să se împrăştie în toată cavitatea bucală, iar în final gustul amărui şi puternic se „contrabalansează” neapărat cu ceva dulce.

Presa cu pricina, la fel ca şi numeroase sortimente de cafea arabica, ceaiuri, căni speciale şi multe alte cadouri marca Starbucks se pot achiziţiona direct din local. Începând de joi dimineaţa…

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ăsta-i PR, nu articol!
Acum vor avea și prințișorii și prințesele de pe Criș să aibă unde să se arate pentru a fi văzuți! O cafea bună puteți bea mai oriunde în centru. Proprietarul francizei, tocmai și-a cumpărat pe bani buni, un serviciu.
Postat 15 Iunie 2017, 15:17 de Oarecine
brendu puternic si cafeaua proaste
Ce stiu americanii de cafele? Nu au traditie! Mai degraba una italiana, vieneza. Cafelele sunt foarte scumpe la Starbucks si nu sunt deloc extraordinare la gust. Chiar mai proaste decat in multe localuri mai simpliste oradene. Parjiturile sunt bune in schimb. Va fi plin de adolescenti ce sa isi faca seflie si tag.
Postat 15 Iunie 2017, 09:28 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON