URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2011, 09:09

De ce nu intră Bihorul în A

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În România, după mediul politic, lumea fotbalului e cea mai murdară. Fie că vorbim de Federaţie, Comisia Centrală de Arbitraj, Liga lui Mitică sau Comisia de Licenţiere, peste tot întâlnim şulfe, bişniţari, ofiţeri acoperiţi, spălători de bani, mincinoşi şi evazionişti pe care, într-un stat de drept, i-ar lega un singur lucru: cătuşele.

La noi, când nişte patroni bagă 10 milioane de euro într-o echipă, este aproape logic să mai pună un milion pentru arbitrii, pentru borfaşii din Federaţie sau pentru fomişti ca alde Viorel Duru de la Comisia de Licenţiere.

Nu Poli Timişoara şi Bihorul au fost eliminate birocratic din prima divizie, ci ocupantele locurilor doi din A şi B. Şi asta pentru ca trupa lui Porumboiu să joace în Liga Campionilor, iar Miovenii lui Neţoiu, băiatul ăla cu epoleţii sub sacou, să promoveze.

În mod normal, dacă criteriile impuse FC Bihor se aplicau tuturor echipelor, nici Steaua şi nici Dinamo nu primeau licenţa. Mai mult decât atât, s-a stabilit că de la anul nici măcar nu mai e nevoie de licenţă, aşa că e inexplicabil de ce acum se taie în carne vie.

Că totul e făcătură o demonstrează faptul că licenţa Bihorului a fost retrasă în vinerea dinaintea ultimei etape din B, dar nu a fost comunicată public decât atunci când Duru şi stăpânii săi au văzut că echipa a învins la Craiova.

Federaţia, acest cancer al fotbalului românesc, ne-a trimis la Tribunalul Sportiv Internaţional, deşi acesta nu are nicio cădere la speţa în cauză. E ca şi cum într-un caz de malpraxis ai fi trimis să te plângi la ONU. Mă întreb: la ce ne trebuie nouă fotbal? Nu avem destulă mizerie în jur?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
HAI BIHORU
cica se v-a judeca pe 12 Iulie
Postat 01 Iulie 2011, 21:25 de Alex Bogdan
Scuza-ma Atunci
am crezut ca esti vreun frustrat muiovenean scuza-ma inca o data HAI BIHORU
Postat 01 Iulie 2011, 13:43 de Alex Bogdan
Esti destept ''Alex Bogdan''
Prietene si eu imi doresc ca FC Bihor sa joace in prima liga. Dar eu stiu ceea ce tu nu stii. Din pacate TAS -ul imi va da dreptate. Ai dreptate cand spui ca Muioveniul nu promoveaza corect mai ales ca au pile la Bucuresti(Dacia e sponsorul nationalei). Dar tu suferi (ca si noi ceilalti, de altfel) din cauza conducerii clubului, care stia de datorii dar nu a facut nimic in acest sens.
Postat 01 Iulie 2011, 00:53 de unknown
Esti prost "Fals"
daca zici ca Bihoru o facut blaturi eu atunci nu ma mai uit la fotbal ma prostalalule F.C. Bihor Oradea o jucat cel mai curat fotbal din Liga Doua si si-au castigat dreptul de Liga Intai pe teren nu ca muiovenii vostrii in afara lui
Postat 01 Iulie 2011, 00:03 de Alex Bogdan
Adevar incontestabil.
Traim intr-o lume in care prostia si mediocritatea au fosr ridicate la rang de virtuti, domnule Chirila!
Postat 30 Iunie 2011, 21:09 de safe
Fals
Gresit de aceasta data d-le Chirila. Doar in introducere aveti dreptate. FC Bihor nu si-a luat licenta pentru ca nu si-a platit datoriile nici pana in ziua de astazi. Ce au spus ei in presa e praf in ochii fraierilor. In realitate nu si-au platit creantele. Conducerea spera ca dupa LPF sa inchida ochii si FRF dar nu i-a iesit si de aceasta data. Iar de pierdut, au pierdut nu doar suporterii, ci insusi Vizer, care de data asta a cam luat teapa. Se mai intoarce roata... Nici nu vreau sa ma gandesc cati bani a impins la adversari si la arbitrii, ca asa hotii cum au fost cu UTA, Slatina, sau Deva numai in judet mai vezi
Postat 30 Iunie 2011, 19:13 de unknown
Felicitari!!
Insfarsit cineva care are curaj sa spuna lucrurilor pe nume..nu sa o lungeasca ca pana la urma se va rezolva si numai stiu ce...FELICITARI!!DOAR FCBIHOR!
Postat 29 Iunie 2011, 16:54 de unu din nord
o parere !
ha,ha !!!! Voi cei din tribune ce credeti ca a invirtit Bondor la club pina acuma??? cum să piardă aşa oportunitate ???vă vinde cu prima ocazie !!! ha ha
Postat 29 Iunie 2011, 12:04 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON