URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2021, 16:01

Dat în urmărire naţională pentru că fuge de condamnare, fostul preot al Bisericii cu Lună se plânge de pedeapsă, judecători şi procurori pe Youtube (VIDEO)

Dat în urmărire naţională pentru că fuge de condamnare, fostul preot al Bisericii cu Lună se plânge de pedeapsă, judecători şi procurori pe Youtube (VIDEO) (captură video)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dat în urmărire naţională, după ce a fugit de condamnarea la 9 ani de închisoare cu executare pentru un tun de 1,8 milioane de euro din afaceri cu carne, Ovidiu Pop, fostul preot al Bisericii cu Lună, apare într-o filmare postată pe Youtube plângându-se că a încasat o pedeapsă mult prea mare pentru fapte pe care pretinde că nici nu le-ar fi comis.

Dispărut, dar online

Filmuleţul a fost postat pe Youtube pe 16 februarie, adică la 5 zile după ce Ovidiu Pop a fost condamnat definitiv la Curtea de Apel Oradea sub acuza că, împreună cu asociatul său la firma Varadia Bussines, Kallos Lorand, a pus pe picioare un carusel evazionist: achiziţionau carne de la măcelării din Ungaria în numele unor firme fantomă, iar apoi le revindeau către firma proprie.

Carnea era transportată direct la firma preotului, cu o companie de transport care îi aparţinea tot lui, tranzacţiile fiind înregistrate în acte întâi către firmele fantomă, pentru ca Varadia Bussines să scape astfel de plata TVA aferentă tranzacţiilor intracomunitare. Paguba reţinută se ridică la 1,8 milioane de euro.

După pronunţarea verdictului final în caz, pe 11 februarie în acest an, Kallos Lorand s-a predat şi a fost încarcerat, însă Pop nu a fost găsit la domiciliul său, fiind dat în urmărire naţională şi în consemn la frontieră. El este căutat şi în prezent.

"Nu este povestea mea"

Filmuleţul de 12 minute, intitulat "Cât mai valorează viaţa unui om?", este înregistrat într-o încăpere, lângă un perete alb. Preotul începe spunând că "în urmă cu trei zile am aflat că sunt doar un CNP" şi continuă arătându-şi nemulţumirea faţă de modul în care s-a desfăşurat ancheta în cazul său şi verdictul dat de judecători.

Astfel, Pop se plânge că a fost arestat preventiv în timpul anchetei vreme de 79 de zile, în timp ce violatori şi criminali au fost plasaţi în arest la domiciliu sau sub control judiciar, şi susţine că ar fi nevinovat, iar "povestea pe care jurnaliştii au prezentat-o nu este povestea mea".

Preotul critică judecătorul

Omiţând să spună că în timpul anchetei penale a uzat de dreptul la tăcere, iar în faţa instanţei a fost audiat şi a negat acuzele, fostul preot pretinde în filmare că a fost învinuit de ceva ce nu a făcut, că a cerut "o şansă" să se apere şi nu i s-a dat. "Nu m-a întrebat nimeni de partea mea de poveste", zice Pop, criticând de asemenea faptul că procesul său la Tribunalul Bihor a trecut prin mâna a patru complete de judecată până să fie soluţionat de un magistrat (Alexandru Bogdandi, n.r.) care, în opinia lui, nu a fost obiectiv.

"Una dintre marile întrebări fără răspuns pe care le am în această poveste, legată de judecătorul care promulgă sentinţa mea, este: cum se poate ca domnul judecător, cu un an înainte să nu fi fost găsit apt pentru ocuparea unui post de conducere? El a fost găsit inapt din punct de vedere psihologic? Dar, după ce în 2018 ies câteva sentinţe călduţe pe tavă, devine apt şi primeşte acest post, de preşedinte al Judecătoriei Salonta", spune Pop în video, fără să precizeze, însă, că verdictul a fost menţinut de încă alţi doi magistraţi de la Curtea de Apel Oradea, ca temeinic şi legal.

9 ani... cam mult

Fostul preot e nemulţumit de pedeapsa mult prea mare pe care a căpătat-o şi care, în opinia sa, a fost dată fără ca procurorul (Mihaela Bulzan, în prezent procuror DIICOT) şi judecătorul Tribunalului Bihor să ţină cont de dovezile în favoarea sa. Dimpotrivă, zice el, anchetatorul l-ar fi trimis în judecată cu un rechizitoriu "copy-paste" după un altul, în care "povestea era aceeaşi, s-au schimbat datele, sumele şi numele", iar judecătorul a preluat apoi în sentinţă rechizitoriul.

"S-a luat text din rechizitoriu, s-a pus într-un alt format şi s-a pus în sentinţă", pretinde Pop, lamentându-se că "în dosare mari de evaziune şi corupţie, cu răsunet, dar cu nume mult mai cunoscute în România, se primesc sentinţe mult mai blânde, de 2 - 3 ani de privare de libertate", iar el a încasat 9 ani de detenţie.

"Nouă ani e cam mult, atâta vreme cât un criminal a primit 6 ani", a decretat Ovidiu Pop, făcând apel la "puţin ajutor" pentru a-şi găsi dreptatea "în alte părţi" decât instanţele româneşti. "Dacă trebuie să merg pe jos, aşa cum au făcut-o străbunii mei, căutând dreptatea în alte părţi, voi merge şi eu pe jos, la Haga, la Strasbourg, la Paris, unde va fi nevoie. Dar trebuie să mă ascultaţi şi pe mine! Istoria pe care aţi prezentat-o nu este istoria mea. Povestea pe care aţi prezentat-o nu este povestea mea!", a încheiat fostul preot.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
marius_ro, esti bugetar?
Problema e mai complexa,risca sa te depaseasca.Inclusiv pe mine,stai linistit.In USA,din cite stiu eu,esti investigat anual de un inspector IRS.Ala arunca o geana in actele tale fiscale,daca esti onest,sau pari onest,iti platesti darile,totul ok ,iti vezi de business,de viata...Daca au o suspiciune,baietii se ocupa de tine en detaille. Te-au gasit cu fraude,iti baga niste corectii multiplicate,ca sa te gindesti de 2 ori data viitoare.Nu mai e ca pe vremea lui Capone,pe care l-au incarcerat pe baza de evaziune fiscala,ca nu i-au gasit mitraliera sub pat.Povestea 2.Tii minte acu vreo 4 ani, iesise pzd-ul cu dragnea cavaler pe un cal alb.Au vrut sa implementeze impozitarea pe familie.Nu era inventia lor,se practica in tari europene civilizate.La sfirsit de an,un contabil face bilantul unei familii: ce intrari ai avut,salarii,venituri diverse, versus ce cheltuieli ai comis.Ti-ai reparat canalizarea,ti-ai luat o centrala ecologica,o masina electrica, etc. Ai copii la scoala,la gradinita? Astea intra la cheltuieli deductibile.Cind se trage linie, e posibil ,in urma compensarii,statul sa-ti vire in cont citeva mii de euro,din tva-ul deductibil si alte chestii deductibile,reparatii gospodaresti,investitii verzi,eco...Fa singur comparatie cu romania pitoreasca.Si nu mai lungim povestea, ca nu are sfirsit.Puscarie,masca,politie,armata...viitorul suna bine
Postat 23 Februarie 2021, 10:14 de excalibur
@excalibur
Super, eu zic sa ne apucam toti de furat. Si da, aveam cu vreo 1.8 milioane Euro mai multi bani la buget. Din pacate oameni cu mentalitatea ta inca persista in toate institutiile statului, si fura ca in codru. Asta e unul dintre motivele pentru care nu avem bani de spitale si drumuri.
Postat 23 Februarie 2021, 09:49 de marius_ro
Oh...da
Garantat ca daca nu facea el caruselul evazionist,aveam noi mai multi bani la buget.Au facut si americanii prin anii 30 un experiment,Prohibitia."În istoria Statelor Unite prohibiția, cunoscută și sub numele de Experimentul Nobil, a fost o perioadă începând cu 1920 până în 1933, în timpul căreia vânzarea, producerea, consumarea și transportarea de alcool și de băuturi alcoolice erau interzise la nivel național. ". Efectul a fost proliferarea mafiei si contrafacerea alcoolului, cu morti si nenorociti.TVA-ul e bun...cu cit e mai mare,cu atit e mai bun...
Postat 22 Februarie 2021, 23:40 de excalibur
in beci?
La cat de jos e tavanul, pare sa se ascunda in ceva beci
Postat 22 Februarie 2021, 22:18 de marius_ro
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON