URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2009, 18:55

Dănuţ ţeparul

Dănuţ ţeparul CLUB DE LUX. Dănuţ Sferle (medalion), fost şofer la una din firmele fraţilor Micula, concediat pe motive de mici furăciuni, a devenit cunoscut abia în decembrie 2008, când, peste noapte, a devenit patron al unui club de lux. Sferle nu s-a zgârcit să-şi doteze localul cu ce a fost mai bun: zugrăveli pretenţioase, canapele de piele, climatizare, sistem de sonorizare şi plasme uriaşe lipite de pereţi. Doar nota de plată nu i-a plăcut. Motiv pentru care refuză s-o mai achite...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Clubul Sfera, din Piaţa 1 Decembrie, a fost sămânţă de scandal înainte chiar să se deschidă. Patronul, Dănuţ Sferle, un şofer metamorfozat peste noapte în afacerist cu pretenţii, nu s-a deranjat să umble după hârţogăraie.

Amenajarea s-a făcut fără autorizaţie, localul a primit aviz de funcţionare fără acordul vecinilor care, după ce s-a pornit muzica, s-au făcut foc şi pară din cauza gălăgiei şi a numeroaselor scandaluri dintre clanurile interlope ce-şi făceau veacul aici şi care le provocau nopţi albe.

Aşa se face că Sferle s-a trezit îngropat în amenzi. Pe care, evident, nu le-a plătit nici până azi. Nu pentru că n-ar fi putut, dar n-a vrut. La fel cum nu şi-a plătit nici oamenii şi nici firmele care i-au amenajat localul, decât cu ţârâita. Oricât de greu de crezut pare, afaceristul şi-a tras club de lux aproape pe gratis!

Fac ce vreau!

Povestea scandalurilor din jurul clubului Sfera a început în toamna anului 2008, când vecinii localului îngropat la subsolul clădirii de pe Aleea Gojdu 2 s-au trezit că patronul acestuia a început amenajarea subsolului fără să fi avut nicio autorizaţie de construcţie. Oamenii reclamau că lucrările le-au provocat fisuri ale plafonului, afectând structura de rezistenţă, că în plus au fost nevoiţi să îndure zgomotul şi mizeria, iar în final firma nici măcar nu a plătit pentru apa folosită la şantier.

O vreme, lui Sferle nu i-a zis nimeni nimic. Într-un târziu, în urma numeroaselor sesizări făcute la Primăria Oradea, inspectorii de urbanism au amendat proprietarul spaţiului, firma Wardein Integral, cu 1.000 de lei, suma fiind ridicol de mică poate şi pentru că, după cum a dezvăluit BIHOREANUL la vremea respectivă, proprietarul acesteia, Kosta Imre, era prieten vechi cu consilierul local UDMR Iulius Delorean.

Clubul meu, valoarea mea

Apoi, pe 5 decembrie 2008, a venit şi marea inaugurare, iar din acel moment, calvarul locatarilor a luat proporţii. Mai ales în nopţile de vineri şi sâmbătă, din pricina veşnicelor scandaluri dintre clanurile interlope care îşi făceau veacul aici dar şi din cauza manelelor care urlau din difuzoarele date la maxim, spre satisfacţia petrecăreţilor atraşi de "valorile" aduse de patron, şi el mare fan al genului.

Disperaţi, vecinii au început din nou să bombardeze cu reclamaţii Primăria, Poliţia municipiului şi Autoritatea de Sănătate Publică, instituţia care poate măsura şi sancţiona depăşirea nivelului admis de poluare fonică. Tot degeaba. În total, patronul clubului, Dănuţ Sferle, a încasat amenzi de peste 18.000 lei, din care, însă, nu a plătit nimic, contestând în instanţă, unul câte unul, procesele verbale de contravenţie emise de cele trei instituţii.

Nici măcar primarul nu a reuşit să-i pună lacăt. Deşi la începutul anului primarul Ilie Bolojan a dispus suspendarea pe 30 de zile a activităţii clubului, afaceristul a refuzat să se supună deciziei, atacând-o şi pe aceasta în instanţă. "Orice om poate să reclame orice. Iar vecinii ar trebui să mai lase de la ei. Locuiesc în centru, e normal să fie zgomot", le-a răspuns Sferle locatarilor.

Ca atare, clubul a continuat să funcţioneze în acelaşi stil. Până în vară, când omul a decis să renunţe de bunăvoie la afacere, subînchiriind spaţiul unui alt afacerist, care a şi schimbat denumirea clubului, din Sfera în Desire.

Întâi lucrarea, plata la... apoi

Evident, amenzile nu sunt achitate până azi. Iar asta nici nu e tot. BIHOREANUL a aflat că afaceristul şi-a amenajat practic clubul pe datorie şi, până ce la rându-i nu a fost dat în judecată, nu a plătit nici măcar un leu firmelor cu care a lucrat.

"Ne-a angajat prin intermediul unui prieten de-al lui, ca să-i tragem conductele de apă, canalizare şi ca să-i montăm instalaţiile sanitare. Am stabilit să ne plătească o manoperă de 6.000 de lei, la mica înţelegere, căci echipa a lucrat în timpul liber. Când am fost gata, ne-a zis să-l aşteptăm cu plata că nu are de unde să ne dea", povesteşte Ilie Ciulai, meşterul angajat de Sferle. Omul a şi aşteptat, o lună, două, chiar un an. Dar de primit, n-a primit nimic. "Am fost de două-trei ori pe la el după bani, i-am tot cerut, dar cu cererea am rămas", spune el.

Nişte fraieri

N-au avut mai mult noroc nici angajaţii firmei Asplenium, care au renovat interiorul clubului Sfera, i-au făcut mobilierul şi sistemul de ventilaţie. "L-am dat în judecată şi i-am demontat aparatele de climatizare pentru că nu mi-a plătit nimic. Pentru a putea funcţiona, noul proprietar a fost de acord să achite el din datorie", zice Aurel Ghiţă, administratorul Asplenium.


Cel mai hotărât a fost, însă, reprezentantul Panasonic Oradea. După ce a obţinut executarea silită a firmei Sfera, Dacian Meze a depus împotriva lui Sferle şi o plângere penală pentru înşelăciune. "M-a deranjat că m-am întâlnit cu el pe stradă şi, în loc să discute omeneşte, mi-a râs în nas şi mi-a aruncat că „mă sugi de p...", „eşti un fraier, firma mea îi în faliment şi nu-ţi plătesc nimic".

Există înregistrare cu toată scena şi cu obscenităţile pe care le-a spus. Dar aşa face Sferle cu toată lumea. E un nesimţit. Noi suntem în procedura de executare silită cu el. I-am livrat cinci televizoare cu plasmă şi a promis că la livrarea mărfii vom primi şi filele cec. Când televizoarele au fost montate în club, ne-a spus că fila cec a uitat-o la birou, iar cheia e la asociatul său şi că o va aduce la magazin. Asta se întâmpla anul trecut, în noiembrie. De atunci nu am primit cecul", spune Meze.

Una peste alta, datoriile lui Sferle trec acum de 100.000 de lei. Dacă afaceristul ar fi fost strâmtorat, încă mai era de înţeles. Însă abia ce s-a declarat "falimentar", că şi-a făcut o nouă firmă şi a deschis trei case de schimb valutar în Oradea, pregătind să-şi mai deschidă altele trei. Deci îi merge bine. La câte ţepe a tras are, vorba aia, cu ce...


OM DE ONOARE
N-am datorii

Interpelat de BIHOREANUL pe marginea reclamaţiilor sosite împotriva lui, Dănuţ Sferle pretinde că nu datorează nimănui vreun sfanţ. "Nu am auzit niciodată de Ciulai ăla. Iar la restul am plătit. Nu datorez la nimeni nimic", a declarat afaceristul pe un ton răstit, ameninţând cu "amenda" în caz că se va scrie contrariul. "Păi ce, vă luaţi după radio-şanţ? Eu nu am înşelat pe nimeni, sunt un om serios. Iar dacă scrieţi, vă rezolv cu o amendă, ca să vedeţi cum e", a ameninţat el.

Surse din Poliţie susţin însă contrariul, afirmând că afaceristul a fost chemat deja de trei ori pentru a da declaraţii în legătură cu acuzaţiile de înşelăciune care i se aduc. De fiecare dată a promis solemn că vine, iar apoi a "uitat". Până când, cel mai probabil, va trebui obligat cu... Poliţia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
nunta mare
SE PARE FRATILOR CA OMUL SE TINE BINE, ACUM CEVA TIMP SE INSURA CU RALUCA MAN , ACUM DUPA CE NEVASTA LA IERTAT E DIN NOU INDRAGOSTIT ,IN SESTO SENSO ISI FACE SIESTA CU NOUA CUCERIRE , CE FRUMOS..... OAMENI FERICITI , SA NE TRAIESTI BAIATU SI TINEO TOT ASA, BANII VORBESC ,NU ALTCEVA
Postat 10 Octombrie 2012, 21:33 de eu
SERIOS
MAI FATO ASTA NU SI-A PARASIT NICI O SOTIE, AM TOATA ZIUA CONTACT CU EI, NEVASTA HABAR NARE IAR EL IA SPUS ADELINEI CAI DIVORTAT , UN RAHAT ORDINAR , DIN UNA IN ALTA , ANDREEA.......ADELINA, EA CE SA MAI SPUN , SE ASCUNDE DE PARINTI CA O JAVRA ,MINTE CA STA LA CAMIN IAR EA E4 CU SFERLE IN CHIRIE , NU STIM NOI ADEVARUL NUMAI TU , INTERESANT......OARE CE IA SPUS NEVESTEI CAND ERA CU ADELINA LA BANCHET...?
Postat 17 Iunie 2012, 15:29 de MIMI
comentarii
voi toate care comentati fara rost si lasati mesaje aiurea cred ca nu o cunoasteti nici pe amanta nici pe angajata nici pe nevasta dar va bateti gura degeaba sa va bagati in seama, macar daca ati avea habar ce vorbiti ati fi mai castigate, cred ca vorbiti din amintiri sau din filme indiene,
Postat 15 Iunie 2012, 00:59 de dana
cine e
pai fetelor daca tot o stiti pe saracaadelina asta simai alesosi cunoasteti dece nu ii faceti un bine si sa i informati cumca nesimtitul asta are nevasta si familie daca are nu o lasati sa isipiarda tineretea si frumusetea cuun fustangiu
Postat 13 Iunie 2012, 17:48 de coco
AMANTA
SFERLE DRAGA .CE MAI FACE ADELINUTA TA, AM INTELES CA V-ATI DISTRAT DE MINUNE LA BANCHET. ESTI TARE BAIATU , IAR NEVASTATA O FRAIERA CUM NU MAI EXISTA,ESTI DIVORTAT .NU , ASA IAI SPUS .....MINCINOSULE!!!
Postat 12 Iunie 2012, 20:28 de MIMI
amanta
MADA DRAGA ,AI GRIJA CE -TI FACE BARBATELUL ,PARDON , DACA TI-E BARBAT , CA NU PREA CRED CA I PASA DE TINE ,MAI NOU NU II E RUSINE DE NIMENI CA-L VEDE CU AMANTA BLONDA FOCOASA DE MANUTA PRIN ORAS SI PIZERII ...DAR CRED CA SI TU EASTI CA EL .....AICI DOAR BANII CONTEAZA ....VAI DE CAPUL VOSTRU...!!!
Postat 06 Iunie 2012, 12:02 de BEA
amanta
SFERLE , SA AI GRIJA SA NU TE PRNDA NEVASTUICA CU AMANTA CA DAI DE DRACU , ORICUM AI DAT DE MULT .AI ALUNS UN OBSEDAT SEXUAL SI UN RAHAT,VAI SI AMAR DE CAPUL TAU....NU MAI STII PE CARE SO MINTI ...PE STUDENTICA , PE ANGAJATA AMANTA, PE NEVASTA ... PE TOATA LUMEA.
Postat 08 Mai 2012, 22:38 de lya...
plin de datorii
ACEST ASA ZIS MARE PATRON E PLIN DE DATORII SI AMENZI VENITE DE LA TOATE ORGANELE DE STAT, IN JUR DE 150 MIL ARE AMENZI SI PENALIZARI DOAR LA PRIMARIA ORADEA, NU INTELEG CUM POLITIA NU IL LEAGA ODATA PE ACESTA , PE ANGAJATE LA FURA CUM VREA , PE OAMENII CARE VIN SA SCHIMBE BANI LA EL LA FEL, CE AR TREBUI SA FACEM SA FIE INCHIS ACEST NEMERNIC,CHIAR NIMENI NU II FACE ACESTUI OM PLANGERE LA POLITIE SAU PLANGERE PENALA? PANA CAND VA MAI CONTINUA?
Postat 30 Aprilie 2012, 21:36 de sebi
...
Te rog Nela daca ai putea face cumva un lucru bun, so informezi si pe sotia dobitocului de sferle despre relatiile lui , sau stie?Ca ar merita sa i se intoarca si ei spatele sa vada cu e sa fii bataie de joc, ca prea e cu nasul pe sus...bona, femeie de serviciu...cand ea acum 2 ani era maseoza intrun salon de barbati.
Postat 30 Aprilie 2012, 19:25 de lori
stiri recente
draga BEA, comentariile de care vorbesti au fost cenzurate datorita acestui incult care insulta inteligenta oamenilor prin afirmatiile pe care le face...nu merita sa fie citite, crede-ma...eu le-am prins cu ceva timp in urma si am citit o parte...din pacate fetele care au avut de a face cu gunoiul de sferle nu au curajul de a spune adevarul in fata de frica lui, fiindca le ameninta cu moartea, dar stai linistita ca orice nas isi are nasul...asta cat de curand va piere pe limba lui...reteaua din care face parte o sa-l termine cand nici nu ne vom gandi...si o sa citim mare in ziare...UNUL DIN RENUMITII MAFIOTI AI ORASULUI A FOST GASIT MORT, SE PARE CA LA MIJLOC ESTE O REGLARE DE CONTURI....
Postat 30 Aprilie 2012, 00:15 de nela
stiri recente
lume...lume...amanta parasita si necajita... a fugit smecherul cu alta si si-a lasat si nevasta si amanta...amanta blonda si bolonda care juca pe mai multe planuri, si isi mintea colegele cu nerusinare, a fost parasita de gunoiul orasului, care a fugit cu o asa zisa studenta...cat despre nevasta nu conteaza, a primit ce i-a oferit primei neveste, vorba romanului ce da-i aia primesti...cat despre el, naravul din fire nu are lecuire, asta sigur isi termina viata intr-o celula, de fapt unde ii este locul...lume...lume...cititi si va minunati de sleata de prosti de la sferleleu...
Postat 30 Aprilie 2012, 00:08 de nela
??/
NU INTELEG CE SA INTAMPLAT CU ACESRE COMENTARII ?STIE CINEVA?
Postat 23 Ianuarie 2012, 12:06 de BEA
***
CENZURAT
Postat 21 Ianuarie 2012, 15:20 de BUNGAU
***
CENZURAT
Postat 21 Ianuarie 2012, 15:07 de BUNGAU EUGENIA
hacker Site
CENZURAT
Postat 21 Ianuarie 2012, 00:09 de ANONIMUS
hacker Site
CENZURAT
Postat 21 Ianuarie 2012, 00:09 de ANONIMUS
Hakflor
CENZURAT
Postat 20 Ianuarie 2012, 23:31 de haksferle
***
CENZURAT
Postat 20 Ianuarie 2012, 23:24 de PENALA BUNGAU
***
CENZURAT
Postat 20 Ianuarie 2012, 21:37 de bungau eugenia
G
As vrea sa ne unim toti cei care au avut de suferit de pe urma nemernicilor astia.Merita sa fie trasi la raspundere ptr tot ce au facut .Punetiva in contact cu "BIHOREANU" numai asa vom putea pune capat hotului care este mana in mana cu politia si crede ca poate sa faca ce vrea in Oradea
Postat 15 Ianuarie 2012, 12:22 de G
ordinar
Andreea asta nu e nevastasa cu care are o fetitta de cateva luni???Sau e vorba chiar de o amanta?Daca chiar e amanta hai sa facem un bine so informam si pe nevastasa sa vada ce bine e sa fii fraierita fetelor!!!Ca stiu prea bine ca si ea e o escroaca la fel ca el.rusine sa le fie ,iar voi care stiti de banii falsi de ce nu anuntati politia?Hai sal dam pe mana "BIHOREANUL"CA SA SCOTOCEASCA EI MISTERUL ACESTUI SMENAR PLIN DE DATORII!
Postat 14 Decembrie 2011, 12:14 de suzi95
ordinarul sferle
CEL MAI MARE HOT DIN ORADEA UN SMENAR SI UN VALUTIST FALS CARE FURA CLIENTII ,VINDE VALUTA FALSA .NICI O ANGAJATA NU SI-O PLATESTE DECAT PE ANDREA CARE ESTE AMANTA LUI. NIMENI NU STA LA EL MAI MULT DE O LUNA. TOTI CARE AU AVUT DE A FACE CU EL AR TREBUI SA FACA FRONT COMUN SI SA-L LINSEZE PE RAHAT.... ANGAJATELOR,, SFERELEU,, NU STATI SA-SI BATA JOC DE VOI PT 650 DE LEI NU AVETI PIC DE MANDRIE IN VOI?
Postat 13 Decembrie 2011, 16:42 de ruselina77
...
AM LUCRAT SI EU LA EL LA UN SCHIMB SI AM FOST NEVOITA SA PLEC PENTRU CA D-L PATRON MA AMENINTAT CA DACA NU MA CULC CU EL IMI ZBOARA CREIERII ...... UN CRETIN DE OM IN FRUNTE CU ANIMALUL ALA DE NEVASTASA , VAI SI AMAR..../
Postat 05 Decembrie 2011, 07:55 de sami
B
AM AUZIT CA PANA SI PE NASII LOR IA FURAT NENOROCITUL ASTA IMPREUNA CU ACTUALA LUI SOTIE SUNT NISTE VIPERE . FERITIVA DE EI SUNT IN STARE DE ORICE PTR BANI
Postat 04 Decembrie 2011, 23:38 de A
ordinarul
SFERLE.... UN DOBITOC , NU DEMULT SE PLIMBA PRIN ORAS INTR-O TRASURA ....ERA MIRE....DAR FETITA CARE O ARE OARE DE CAND NU A MAI VAZUT-O???......??
Postat 25 Septembrie 2010, 12:44 de mari
GUNOIUL SFERLE
.Am lucrat si eu la el in oradea la o casa de sch, e sub orice critica isi bate joc de angajate in ultimul hal...un analfabet ....un ticalos de om.....
Postat 19 August 2010, 22:28 de ADELINA
GUNOIUL SFERLE
ACEST INDIVID DANUT SFERLE ESTE UN GUNOI.....
Postat 19 August 2010, 22:25 de AMIRRA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON