URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2019, 20:35

Da Vinci pentru copii: expoziţie inedită şi de senzaţie în Cetatea Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt aşteptaţi începând de marţi, de la ora 15, în Cetatea Oradea, să testeze senzaţia de zbor, cădere, gravitaţie, alunecarea, căderea şi efectele gravitaţiei asupra corpului uman, prin intermediul ochelarilor VR, puşi la dispoziţie de către organizatori. "Schiţe şi mecanisme, în realitate şi jocuri virtuale" de Leonardo da Vinci este o expoziţie inedită, atipică şi totodată prima din noul concept MoO Kids - Muzeul Copiilor.

Cei mici, dar nu doar ei, au ocazia să cunoască prin joacă măşinăriile inventatorului de geniu. "Exponatele pot fi privite îndeaproape, atinse şi testate de vizitatori, spre marea bucurie a copiilor care vor fi liberi să experimenteze", asigură organizatorii printr-un comunicat de presă. Expoziţia este realizată în colaborare cu administratorul acesteia, Attila Kun, şi Lajos Antal, cel care a reprodus obiectele după schiţele inventatorului Leonardo da Vinci, timp de mai bine de un an.

"Anul 2019 marchează împlinirea a 500 de ani de la moartea genialului creator Leonardo da Vinci, ale cărui ingeniozitate şi dorinţă de cunoaştere au marcat perioada Renaşterii, numele său fiind amintit cu majuscule în istoria universală. Inventator, inginer de război, om de ştiinţă, pictor, este cunoscut mai ales pentru operele de artă legendare: Mona Lisa, Cina cea de Taină, Sfântul Ioan Botezătorul, Madona din grota cu stânci, Buna Vestire", se menţionează în acelaşi comunicat.

Intrarea la expoziţie se face la ore fixe, în octombrie ultima intrare fiind la ora 17, iar în luna noiembrie, la ora 16. Costul unui bilet este de 10 lei de persoană, fie copil sau adult, iar grupurile de peste 10 persoane trebuie să se programeze anterior.

Informaţii despre bilete şi rezervări se pot obţine la numărul de telefon: 0359-191.096, pe email: contact@muzeulmoo.ro sau pe site-ul www.muzeulmoo.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON