URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Noiembrie 2021, 19:11

Curs pentru profesorii din Bihor care vor să înveţe engleza

Curs pentru profesorii din Bihor care vor să înveţe engleza Cursul de engleză se va ţine online, din cauza restricţiilor impuse de autorităţile din România în contextul pandemiei de Covid-19 (sursa foto: Getty Images)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţie responsabilă de pregătirea dascălilor din Bihor, Casa Corpului Didactic anunţă că va da startul unui nou curs de limba engleză pentru cadrele didactice care nu predau această limbă. Cursul se va ţine online, pe durata a trei luni.

„Este un curs care totalizează 89 de ore, se va desfășura pe parcursul a trei luni și echivalează cu 22 de credite transferabile. Doritorii sunt invitați să se grăbească să se înscrie, deoarece au mai rămas doar câteva locuri disponibile. Găsiți toate detaliile pe site-ul Casei Corpului Didactic Bihor (www.ccdbihor.ro), secțiune Formare continuă / Programe acreditate”, a transmis instituţia, printr-un comunicat asumat de prof. Mioara Țigan, directorul Casei Corpului Didactic Bihor.

Taxa de participare la curs este de 350 lei.

Pe de altă parte, CCD Bihor a mai anunţat că a celebrat Luna Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, sărbătorită în octombrie cu motto-ul „Fairy Tales and Folk Tales around the World” (Poveşti şi basme populare din jurul lumii). Prof. Mariana Trofin, bibliotecar al CCD Bihor și îndrumător metodic al bibliotecarilor școlari din Bihor, a organizat și coordonat o serie de evenimente online, sub denumirea Sărbătorind Bibliotecile Școlare. În cadrul acestuia, desfășurat la jumătatea lunii octombrie, s-au prezentat materiale care au subliniat importanța bibliotecilor școlare.

„Una dintre activități, Pledând pentru bibliotecile şcolare din întreaga lume, susținută de prof. Trofin, a presupus o invitație într-o excursie virtuală, prin care au fost vizitate biblioteci din România și alte câteva țări europene. Florica Roibu și Daniela Pop, bibliotecare la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu, respectiv Şcoala Gimnazială Nicolae Bălescu, au făcut și ele o pledoarie în favoarea bibliotecii și lecturii, în expunerea Biblioteca, lumea mirifică a cărţii”, a mai transmis CCD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Altu-i baiul!
Ar trebui inceput cu limba romana, scris si citit! Sunt pline catedrele de analfabeti functional.
Postat 06 Noiembrie 2021, 18:33 de pinonel
Asta e problema cea mai mare?
Dar pedagogie si stiintele educatiei? Dar ca stau nevaccinati astfel copiii nu pot face prezenta la scoala din cauza lor? Prea oricine ajunge azi in invatamant fata minime cunostinte cu ce se mananca asta. Eu nu as primi nici unul care nu e absolvent de pedagogic si in facultate sa nu aiba modulul pedagogic absolvit PE BUNE! Așa ajungem sa avem toti care nu reusesc in alta parte sa devina dascali si dascalite, fie ei la prescolar, pre universitar sau universitar.
Postat 06 Noiembrie 2021, 10:49 de poiu
Shogun
Adevarul e ca ai dreptate. Am avut niste profesori de engleza in liceu si facultate, care cred ca au invatat engleza in Pakistan. Cand am ajuns in America parca intelegeam ceva, cand am ajuns in London ( cu 9.70 la Bac engleza ) nu am inteles nimic.
Postat 06 Noiembrie 2021, 00:28 de Sandu2100
Sugestie
N-ar fi rău un astfel de curs nici pentru profesorii care predau engleza...
Postat 05 Noiembrie 2021, 23:34 de Shogun
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON