URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Ianuarie 2021, 16:51

Curăţenie... socială: Cum arată un oraş din Bihor după ce primarul i-a pus pe asistaţi la muncă (FOTO)

Curăţenie... socială: Cum arată un oraş din Bihor după ce primarul i-a pus pe asistaţi la muncă (FOTO) sursa foto: Facebook / Marcel Emil Sas Adăscăliţii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oraşul Marghita a intrat în anul 2021 mai curat, după ce în ultimele două luni primarul Marcel Sas-Adăscăliţii i-a pus serios la muncă pe beneficiarii de ajutoare sociale.

Asistaţii au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele. De asemenea, alături de angajaţii Primăriei, au igienizat şi făcut reparaţii şi în clădirile oraşului, precum săli de sport sau case sociale.

„Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat primarul pentru BIHOREANUL.

În luna decembrie, din cei 108 marghiteni beneficiari de ajutoare sociale, 18 au fost apţi de muncă, dar doar 16 au şi respectat programul impus de Primărie, aşa că doi nu vor mai primi de acum ajutorul de la stat. „În luna noiembrie a fost la fel, două persoane au rămas fără bani”, a mai spus Sas-Adăscăliţii.

Primarul a mai spus că în perioada următoare va face verificări în cazul asistaţilor care nu sunt apţi de muncă, deoarece numărul lor este curios de mare.

Aflat la primul mandat, după ce a candidat ca independent, Marcel Sas-Adăscăliţii a luat şi decizii privind transparentizarea Primăriei Marghita. Şedinţele de Consiliu Local sunt transmise în direct pe Facebook şi tot pe reţeaua de socializare primarul publică zilnic noutăţi privind activitatea sa şi a colegilor săi. În plus, toate mesajele sale au şi traducere în limba maghiară, ţinând cont că în Marghita aproape jumătate dintre locuitori sunt maghiari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Incorect!
Un comentariu cu care sunt intru totul de acord. Cineva observa ca pt. aceeasi treaba se plateste de doua ori. O data pe cei de la locala si apoi si pe asistati. Daca cei de la locala si-ar fi facut cat de cat datoria nu erau gunoaie si nu era nevoie sa vina asistatii. Nu-i prindeau pe toti, erau suficienti cativa, plateau aia pt. toti! Concluzia: sa-i plateasca cei de la locala pe asistati, nu marghitenii!
Postat 05 Ianuarie 2021, 05:50 de pinonel
Oradeanbihor
Oricat de orasean te dai, se vede clar taranul din tine. Esti inadaptat in tot ceea ce inseamna oras, in tot ce se construieste in oras, dar acum ai vazut si tu ce face Bolojan la JUDET, si tu ai cum sa te adapters. Iti recomand Barlad, Alexandria, Rosiorii de vede, Vaslui te incadrezi bine in acel tipar
Postat 03 Ianuarie 2021, 15:01 de Sandu2100
Buletin de Oradea
Țărane, hai sa ne intelegem: faptul ca ai dobandit buletin de oras nu inseamna ca automat ai devenit orasan sau ca esti mai educat. Problena ta ține de cei 7 ani de acasa care iti lipsesc cu desavarsire.
Postat 03 Ianuarie 2021, 14:33 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Ograda mea e curata, nu am nevoie de stiment si nici de Bolojan sa ma amendeze, sunt bine educat, dar lovesc, ca un porc, cand sunt inconjurat de BOI
Postat 02 Ianuarie 2021, 20:42 de Sandu2100
@ sandu
Eu zic sa iti vezi tu de ograda ta si poate umbli un pic si pe la educatie.. la ce mizerii si jeguri scoti pe gura, nu ma astept sa traiesti intr-un mediu foarte curat..
Postat 02 Ianuarie 2021, 20:00 de oradeanbihor
Oradeanbihor
Asa e cum zici tu. Dar eu zic sa incepi cu gunoaile din casa, nu de alta, dar Bolojan poate sa-ti dea amenda si pt gunoaile alea. 5 zile pe saptamana nu e greu sa muncesti. Spor la treaba
Postat 02 Ianuarie 2021, 19:26 de Sandu2100
Educatie
Degeaba ne laudam ca scoatem asistatii la curatenie daca nu lucram un pic la educatie. Gunoaiele vor aparea inapoi chiar daca nu vom mai avea asistati. De unele gunoaie nu o sa scapam in graba, nu-i asa sandule?
Postat 02 Ianuarie 2021, 18:40 de oradeanbihor
Trantorii...
... trebuie sa dispara!!
Postat 02 Ianuarie 2021, 12:26 de AnaConda
No ca sa vezi ca se poate
De 31 de ani stam in mizerie ( mizeria PSD ) , si acum sa vezi cat e de usor sa faci curat, si sa pastrezi curatenia. 31 de ani acesti mizeri asistati au beneficiat de taxele mele fara sa faca nimic. A trebuit sa vina un Bolojan sa le explice , ca libertatea nu inseamna fac ce vreau. Marcel Sas-Adăscăliţii FELICITARI, primul lucru spre modernizare e curatenia. ♥
Postat 01 Ianuarie 2021, 20:03 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON