URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
06 Iunie 2023, 13:31

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Anunțul meteorologilor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, adică până pe 18 iunie, defalcată pe regiuni ale țării, anunțând ploi în zona Crișana. 

Conform ANM, în Crişana, vremea se va răci până în 7 iunie, la valori de 23 de grade. „După acest pasaj de scurtă durată, regimul termic diurn nu va mai avea variaţii semnificative şi se va menţine în jurul a 26 de grade mediat regional. Temperaturile minime vor oscila foarte uşor pe tot parcursul celor două săptămâni, astfel că media acestora va fi de 12 - 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată în cursul după-amiezelor şi al serilor, care se vor semnala pe suprafeţe mai mari în 6 şi 7 iunie, precum şi pe 12 şi 13 iunie”, se arată în informarea meteorologilor.

Potrivit aceleiași informări, în Banat, temperaturile maxime vor coborî în primele trei zile din interval de la medii de 26 de grade până la 22 de grade, apoi vor reveni treptat şi uşor la aceleaşi valori spre finalul primei săptâmâni. „În săptămâna a doua de prognoză nu vor mai varia semnificativ, mediile maximelor se vor situa între 26 şi 28 de grade. Regimul termic nocturn se va menţine relativ constant, în jurul a 13 grade mediat regional. Pe parcursul întregului interval, probabilitatea pentru averse va fi mai mare în cursul după-amiezelor, iar în 6, 7 iunie şi din nou între 12 şi 14 iunie pot fi mai frecvente şi pe arii mai extinse”, arată Administrația Națională de Meteorologie. 

În Transilvania, „vremea va fi în general frumoasă în prima săptămână, iar în cea mai mare parte a intervalului va avea un regim termic fără variaţii semnificative de la o zi la cealaltă şi pentru multe perioade se va situa uşor peste normele caracteristice regiunii. Mediile maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor între 10 şi 12 grade. Doar pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice după-amiaza, iar din 12 iunie va creşte probabilitatea ca acestea să se extindă”.

În Maramureş, „temperaturile maxime vor varia între medii de 24 şi 27 de grade, cu valorile cele mai scăzute în 6 şi 7 iunie şi cele mai ridicate în 10 şi 11 iunie. Regimul termic nocturn va fi relativ constant, mediat regional cu minime în jurul a 13 grade până în data de 14 iunie, când vor coborî la 11 grade, apoi vor mai creşte uşor. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în 6, 7 iunie şi din nou după 12 iunie. Acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza”. 

În Moldova, „dacă în prima zi vremea va fi normală termic în jumătatea nordică şi uşor mai caldă în rest, valorile de temperatură vor creşte treptat până în data de 11 iunie, astfel încât se vor situa peste normele caracteristice în toată regiunea, astfel că mediile maximelor vor fi între 24 şi 26 grade. După această dată vor mai scădea la 24 de grade mediat regional în 13 iunie şi până la finalul intervalului de prognoză vor atinge din nou 28 de grade. Minimele vor avea variaţii între medii de 12 şi 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după 12 iunie, însă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza şi seara”. 

În Dobrogea, „în prima săptămână de prognoză, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi treptat, astfel că mediile maximelor vor fi de la 22 la 26 de grade, iar ale minimelor de la 12 la 16 grade. După acest interval se va răci uşor până în data de 13 iunie, spre maxime medii de 24 de grade şi minime de 14 grade şi ulterior se va reveni la cele mai mari valori. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare în partea a doua a intervalului”. 

În Muntenia, „vremea va fi frumoasă şi în general normală termic în primele zile de prognoză, iar până în data de 11 iunie se va încălzi treptat, astfel că maximele se vor situa, în medie, între 25 şi 28 de grade. În a doua săptămână, media, maximelor va fi în jurul a 28 de grade, puţin mai scăzută în 13 şi 14 iunie. Regimul termic nocturn va avea variaţii între 10 şi 14 grade mediat regional, cu valorile cele mai scăzute în zilele de 6, 7, 8, 14 şi 15 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi în creştere după data de 12 iunie, când acestea vor fi mai frecvente după-amiaza”. 

În Oltenia, „vremea nu va avea variaţii semnificative sub aspect termic, se va încălzi uşor, dar valorile termice se vor situa în general în jurul normelor caracteristice perioadei. În aceste condiţii, mediile maximelor se vor încadra între 24 şi 28 de grade, cu cele mai scăzute valori în 7, 8 şi 13 iunie şi cele mai ridicate în 11, 17 şi 18 iunie. Temperaturile minime vor fi de 12 - 14 grade mediat regional. Vor fi averse după-amiaza pe arii restrânse în 5 şi 6 iunie, iar probabilitatea ca acestea să fie mai frecvente, va creşte după data de 12 iunie”. 

La munte, temperaturile maxime vor avea valori medii de 14 - 16 grade, iar cele minime vor fi între 6 şi 9 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 6, 7, 8 şi 14 iunie. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată pe tot parcursul intervalului, însă acestea se vor semnala mai ales după-amiaza şi seara şi pe arii mai extinse din 12 iunie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7112 RON
  • 1 EUR = 4.9743 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON