URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2021, 10:41

Cum să ne distrăm pe timp de carantină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cauţi noi modalităţi de a-ţi petrece timpul liber în carantină? Ai rămas fără inspiraţie? Iată câteva sugestii pe care să le încerci chiar azi!

Carantina prelungită impusă de criza sanitară în care ne aflăm ne-a pus la încercare din toate punctele de vedere. Statul în casă ne-a forţat, bineînţeles, să fim şi mai creativi. Unele persoane s-au apucat de cursuri de dezvoltare personală, alegând să folosească timpul liber într-un mod productiv, altele au decis să petreacă mai mult timp alături de cei dragi.

Deşi unele persoane vor ieşi din carantină cu skill-uri noi – IT, marketing, gătit, altele caută pur şi simplu să se deconecteze de realitatea de afară şi să găsească noi modalităţi de a se distra, chiar şi într-un spaţiu restrâns. Aşadar, dacă ai rămas fără inspiraţie, iată care sunt sugestiile noastre de a transforma timpul liber într-un prilej de distracţie:

#1 Urmăreşte filme în avanpremieră

Chiar dacă sălile de cinema sunt închise, nu trebuie să spui adio celor mai noi lansări cinematografice. Dacă nu ţi-ai făcut încă un abonament de Netflix sau HBO Go, ai putea lua în calcul şi această posibilitate, mai ales dacă îţi place să te uiţi şi la seriale. 

Unele lansări programate pe anul 2021 nu se vor anula, actorii filmând în continuare, respectând, bineînțeles, toate măsurile de siguranță. Streaming-ul online îți permite să urmărești în timp real titlurile preferate, în HD, exact ca la cinema, economisind însă destul de mulți bani, pentru că nu mai trebuie să te deplasezi nicăieri și poți să mănânci snacks-uri mai ieftine la tine acasă.

De exemplu, câteva dintre cele mai intens anticipate lansări cinematografice din aprilie 2021 pe care le poți urmări și tu în avanpremieră sunt thrillerul In The Earth (se va lansa pe 16 aprilie 2021), Mortal Kombat bazat pe jocul video cu același nume (lansare preconizată pe HBO Max  pe 23 aprilie 2021) sau, dacă dorești să schimbi registrul, te poți relaxa la comedy-drama Limbo, care se va lansa pe 30 aprilie 2021.

#2 Relaxează-te la jocuri video

Fie că ești fanul jocurilor online multiplayer ca World of Warcraft sau Counter Strike, fie că ți-ai achiziționat deja o consolă pentru acasă, jocurile video reprezintă o modalitate accesibilă oricui de a se deconecta de realitatea sumbră de afară și de a pătrunde în lumi virtuale sofisticate pentru câteva clipe.

Platformele de cloud gaming care rulează jocuri de pe servere remote și ți le transmit în timp real prin streaming au explodat în 2020 și 2021, permițând oricui care deține o consolă de joc, un computer sau un device mobil să se conecteze cu o comunitate internațională de jucători.

Dacă, însă, ești mai old-school din fire și vrei să rămâi fidel obiceiurilor dinainte de pandemie, poți oricând să te relaxezi la un joc de table online pe bani reali.

Așadar, chiar dacă nu mai poți să te întâlnești față în față cu prietenii în fața blocului sau în parc, poți oricând să îi chemi să joace din propria sufragerie și puteți câștiga și niște bani.

#3 Participă la concerte online

Artiștii și cântăreții au fost, poate, printre cei mai afectați de contextul pandemic actual în care ne aflăm. Mii de concerte și spectacole în aer liber au fost anulate. Însă, internetul a venit și cu salvarea - mulți artiști au decis, în această perioadă, să mute sala de spectacol în propria sufragerie.

Poți urmări concerte live prin streaming HD dacă te înscrii pe site-urile artiștilor preferați sau dacă te abonezi la platforme mari de streaming.

Pe plan internațional, David Guetta a organizat un concert de acasă care poartă numele de “United at Home”, pentru a-i anima pe oamenii de pretutindeni. Același lucru l-a făcut și Martin Garritz, un alt DJ cunoscut care a mixat pentru fani de pe acoperișul casei sale din Amsterdam.

Iar dacă ai ratat concertul live al artistului preferat, nu trebuie să-ți faci griji. Poți găsi o înregistrare a evenimentelor uploadate ulterior și pe Youtube – de exemplu, câțiva artiști români care au luat parte la curentul internațional de a aduce concertele în online sunt Pepe, Delia sau Smiley care transmit atât de pe paginile personale, cât și live pe Youtube.

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Omul viitorului
Sedentar si mereu cu burta plina de mici si bere, ori chipsuri si cola. Speriat de orice se afla in afara zidurilor care-l inconjoara. Clientul ideal pentru viitoarele vaccinuri-minune.
Postat 08 Aprilie 2021, 11:28 de Neutryno
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON