URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2022, 11:54

Cum să fii mai bun la blackjack? Iată sfaturile noastre

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un joc foarte popular de cărți și probabil cel mai ușor de înțeles este blackjackul - deloc complex, dar cu câteva reguli de bază, pe care dacă le stăpânești, vei ajunge să fii printre cei mai buni.

Înțelegerea foarte bine a regulilor jocului presupune trecerea la un alt nivel și atunci poți să vorbești despre strategii și sisteme menite să mărească avantajul jucătorului în fața cazinoului. Jocul de blackjack se joacă doar împotriva cazinoului, reprezentat la masa de joc de către dealer. Câștigă acela care reușește să obțină un scor mai bun, cât mai aproape de 21, dar nu mai mare. Un plan de acțiune bine gândit ajută mult și cu un joc disciplinat șansele tale vor crește considerabil.

Plecăm de la ideea că regulile elementare ale jocului sunt deja cunoscute, îți prezentăm câteva reguli care folosite la momentul potrivit te vor ajută să fii un jucător mai bun.

Folosirea opțiunilor de split, double, hit și stand

Pentru a putea avansa in strategii tot mai complexe, trebuie să stăpânești regulile de bază, cum ar fi momentul potrivit pentru folosirea corectă a opțiunilor jocului. Hit, Stand, Double și Split sunt variante care odată folosite la momentul potrivit, șansele tale de a câștiga pot fi pe măsura așteptărilor:

- Hit: mai iei o carte

- Stand: nu mai iei o carte.

- Split: împărțirea în două mâini diferite atunci când jucătorul primește două cărți identice, urmând ca apoi fiecărei mâini să i se aplice regulile standard.

- Double: dublarea sumei

Cum să maximizezi șansele de câștig

Împărțirea primelor două cărți aduce după sine primele acțiuni care trebuie luate pentru a maximiza șansele de câștig. Valoarea totală a cărților spune exact cum ar trebui abordată o asemenea mână, după cum urmează:

- Prima carte este 9, iar cartea dealerului este între 2 și 6, mai cere o carte.

- Prima carte este AS sau suma celor două cărți este 11, recomandat ar fi să dublezi doar dacă prima carte a dealerului este între 2 și 10.

- Totalul cărților tale este între 12 și 16, solicită o carte numai dacă casa are o carte între 7 și As.

- Suma cărților este 17 sau mai mare, opțiunea ideală este stand.

Metode de limitare a pierderilor

Dacă ai o pereche de 10, J, Q, K nu face niciodată Split pentru că vei reduce șansele de câștig. O asemenea mână este printre cele mai bune. Împărțirea ei presupune din nou plata mizei inițiale și cel puțin teoretic vei avea o mână câștigătoare și una pierzătoare.

Una dintre metodele care te pot ajuta în momentele nu tocmai bune este „Asigurare”, folosită atunci când dealerul are As. Lucrul acesta presupune să primești miza înapoi plus asigurarea dacă dealerul realizează blackjack în mâna respectivă. Doar 16 din cele 52 de cărți au valori cuprinse între 10 și K.

„Surrender” este opțiunea folosită atunci când ai o mână de început foarte slabă comparativ cu mâna dealerului, ceea ce îți permite ca odată folosită să primești 50% din miză, ceea ce înseamnă mult mai mult decât dacă vei continua să joci mâna.

Numărarea cărților

Pentru a reduce avantajul jucătorului, cazinourile au început să treacă la folosirea mai multor pachete de cărți simultan, ceea ce îi pune în dificultate pe jucătorii care aplică strategia număratului de cărți. Dacă știu exact din ce pachet sunt extrase cărțile de fiecare dată, ei pot ține statistici separate pentru fiecare pachet de cărți folosit. Totuși, mai ușor pare să păstrezi o evidență generală a tuturor pachetelor și dacă sunt 6 pachete să împarți valoarea totală la 5. Aceasta este una dintre cele mai grele practici folosite de către jucătorii avansați de blackjack pentru că trebuie să gândească foarte rapid.

Cunoașterea regulilor de bază ale jocurilor de masă din cazino te pot ajuta, dar diferența o face întotdeauna experiența și aceasta poate fi obținută doar prin joc și disciplină.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON