URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Ianuarie 2023, 09:58

Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO)

Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) Colaj foto. Sursa imaginilor: ISU Crișana / Dan Popa
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) Foto: ISU Crișana
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) Foto: ISU Crișana
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) Foto: ISU Crișana
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) Foto: ISU Crișana
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) foto: Facebook / Popa Dan
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) foto: Facebook / Popa Dan
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) foto: Facebook / Popa Dan
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) foto: Facebook / Popa Dan
Cum s-au petrecut accidentele soldate cu 3 morţi și 8 răniți din Bihor: Victimele erau foarte tinere! (FOTO) foto: Facebook / Popa Dan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Bihor a transmis luni primele concluzii în urma cercetărilor făcute la faţa locului în cazul celor două accidente soldate cu 3 morţi și 8 răniți duminică seară în judeţul Bihor. Persoanele decedate aveau vârstele cuprinse între 13 şi 23 de ani, dar și cele rănite erau foarte tinere.

Doi tineri, de 23 și 19 ani, au murit pe Dealul Bitii

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, accidentul din Răbăgani, de pe Dealul Bitii, s-a produs în jurul orei 20.45, între două autoturisme.

La faţa locului, poliţiştii Biroului Rutier Beiuş "au constatat că un tânăr de 23 de ani, din comuna Diosig, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Pocola, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus, înspre Răbăgani, de un bărbat de 34 de ani, din comuna Păuliş, judeţul Arad", arată informarea.

"Din nefericire, în urma accidentului rutier, atât tânărul de 23 de ani, care conducea primul autoturism, cât şi un alt tânăr, de 19 ani, din Diosig, pasager al său, au suferit multiple leziuni, care le-au provocat decesul la faţa locului", a mai precizat Alina Fărcuţa.

De asemenea, o fată de 14 ani, din municipiul Oradea şi o alta de 17 ani, din Diosig, pasagere tot în primul autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital.

Foto: ISU Crișana

Accident produs de un șofer începător: o fată de 13 ani a decedat

Cel de-al doilea eveniment s-a produs tot pe DN 76, la ora 21.15, în localitatea bihoreană Hidişelu de Sus, fiind produs de un șofer de 18 ani.

"Un tânăr de 18 ani, din comuna Drăgeşti, judeţul Bihor, în timp ce conducea un autoturism înspre Beiuş, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a părăsit partea carosabilă spre dreapta, a lovit două indicatoare rutiere, un stâlp metalic şi zidul unui imobil din localitate, iar apoi a fost proiectat, parţial, pe partea carosabilă", explică purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

O fată de 13 ani, din comuna Drăgeşti, pasageră în autoturism, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la faţa locului.

Şoferul de 18 ani, două adolescente de 15 ani şi un băiat de 17 ani, toţi din comuna Drăgeşti, pasageri în autoturism, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital.

Poliţiştii continuă anchetele în ambele cazuri, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Beiuş (în cazul accidentului din Răbăgani), respectiv a celor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Victime încarcerate

Pe de altă parte Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana a transmis la rându-i detalii și imagini (foto) despre cele două evenimente.

În total, 8 persoane au fost rănite.

Potrivit unui comunicat, la accidentul de pe Dealul Bitii, au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Secției Beiuș, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și cu o ambulanță de tip B2, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, cu o autospecială de transport victime multiple (acesta oprindu-se în Hidișelul de Sus, pentru salvarea victimelor celui de-al doilea accident), echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

„Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au acționat pentru evacuarea a două persoane rămase captive într-unul dintre autovehiculele avariate, iar echipajele medicale și pompierii militari paramedici au evaluat victimele și au acordat îngrijirile necesare persoanelor rănite, în cazul a două dintre acestea efectuând manevre de resuscitare. Din nefericire, cei doi bărbați aflați în stop cardio-respirator au decedat. Celelalte patru persoane rănite, din care doi minori și doi adulți, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea”, explică informarea.

În cel de-al doilea accident au fost implicate cinci persoane aflate într-un autoturism, la fața locului intervenind două echipaje de pompieri militari și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„Din nefericire, o adolescentă, în vârstă de 13 ani, a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate de echipaje. Celorlalte patru victime le-au fost acordate îngrijirile care se impuneau, fiind transportate ulterior la spital”, arată ISU.

Conduceți prudent!

Pe de altă parte, pe grupurile de Facebook privind problemele din trafic din Bihor au apărut imagini cu resturile mașinilor implicate.

Foto: Facebook / Popa Dan

„Atât a mai rămas dintr-unul din autoturismele implicate aseară în accidentul de pe Bitii, între Rabagani si Pocola, accident soldat cu decesul a două persoane... Oameni buni, conduceți prudent. Întotdeauna cineva, cu drag, vă așteaptă acasă!”, a scris Dan Popa, într-o postare preluată de grupul INFO TRAFIC Oradea BIHOR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Dah, mulți părinți inconștienți.
Cam atât le rămân părinților din păcate când le fac cadou mașini copiilor, și îi lasă să meargă la drum încă din primele zile de la dobândirea carnetelor de șoferi. Cel de sus să-i odihnească pe cei plecați în neființă.
Postat 23 Ianuarie 2023, 17:02 de Morometul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON