URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Aprilie 2023, 09:17

Cum rămâne Bolojan fără partid

Cum rămâne Bolojan fără partid Ilie Bolojan și Adrian Hatos, la sediul PNL. foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cred că şefului PNL Bihor, Ilie Bolojan i-a crăpat obrazul de mândrie când a văzut cum colegii lui de partid legalizează şpaga, prin impunerea unui prag de 250.000 de lei peste care abuzul în serviciu devine penal. Adică derbedeii politici au propus, inițial, să se fure doar 50.000 de euro, ca să ajungă la toţi (ulterior, pragul a fost scăzut la 9.000 de lei).

Pentru o asemenea mizerie pesedistă, acum 6 ani au ieşit sute de mii de oameni din case la proteste, iar urmaşii Brătienilor îşi închipuie că poporul acesta, e drept că de prea multe ori inert, o să înghită la nesfârşit o asemenea infamie?

Interesant este de văzut cum au votat senatorii noştri trimişi în Parlament. Despre domnul Florin Bodog, care a fost de acord cu reînvierea Ordonanţei 13, numai de bine, este în linia obişnuită, iar limita la furat de 50.000 de euro precis că i se pare caraghioasă. Asta pentru că dacă furi "decât" 50.000 de euro sau câteva milioane, oricum are grijă coana Justiţia să te facă Albă ca Zăpada.

Senatorul liberal Adrian Hatos ne-a explicat că e nevoie de acest prag de 250.000 de lei pentru ca funcţionarii să nu mai fie hărţuiţi pentru orice fleac. Dar el nu a fost trimis de orădeni în Parlament să fie un soldat disciplinat al partidului, care să voteze fără discernământ după cum îi dictează şefii, mai ales că încasează bani destui ca universitar încât să nu fie nevoit să se prostitueze pentru veniturile de senator.

Vă daţi seama ce haos este la liberali dacă la 5 minute de la adoptarea liberalizării furtului, prim vicepreşedintele Rareş Bogdan se dezice de votul colegilor de şleahtă?

Acest borhot politic format din PNL, PSD şi UDMR este servit cu cinism poporului pe principiu că oricum românii nu prea au altceva în meniu. Cum funia se apropie de par, adică vin alegerile, din ce în ce mai multe voci cer reşaparea Partidului Naţional Liberal prin scoaterea la înaintare a lui Ilie Bolojan, ba ca preşedinte, ba ca viitor prim-ministru.

Dacă şulfele din vârful PNL-ului au ajuns la această concluzie, însemnă că disperarea este foarte mare. Dar cum pe şeful judeţului Bihor e greu să-l lămureşti să meargă la pierdere cu o gaşcă deja compromisă, acesta are doar două variante. Să rămână în administraţia judeţeană, unde îşi poate găsi mereu de lucru, sau să devină liderul unei formaţiuni noi, cu ce mai poate salva din putregaiul liberal, într-o alianţă cu partidele de dreapta acum atomizate şi cu membrii societăţii civile, care la ora actuală efectiv nu mai au pe cine vota.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
History channel
Dictatura misca mult mai repede lucrurile, si mai ieftin. Democratiile de azi sunt niste dictaturi proxy, ambalate frumos in iluzia ca poporul(omul) isi decide singur soarta... Iesirea din paradigma nu o poate face decit un dictator, dar unul care sa fie cu spatele la popor, nu cu fata... Cazuri rare in istorie, de obicei triste sau cu final tragic...
Postat 03 Aprilie 2023, 14:50 de excalibur
CT
Nu vrei tu să-l vezi pe Bolojan pe aici, darămite acolo ::::))))) ți-e greu sa recunoști ca face treaba cum nimeni nu a făcut, știu, asa e propaganda
Postat 03 Aprilie 2023, 11:18 de Sandu2100
De parca aia ar fi problema...
o greseala ingenua, conform careia premierul ar "candida", ar fi ales. Greseala principala, ce denota sincope in gandire, e ca cineva sa creada cu tarie ca un partid nou creat in jurul lui Bolojan, ar avea o sansa in fata partidelor sistem. Credeam ca ne-am lamurit cu oamenii providentiali la faza cu Ciolos si partidul care nici nu mai stiu cum se cheama. Dar na, ce sa faci, electoratul e indoctrinat, spalat pe creier. Pagina asta e un spectacol, zicea cineva zilele trecute sau mai bine zis dadea sa se inteleaga, ca expropierea ar fii etalonul dezvoltarii, practic expropriind faci ce trebuie, opunanadu-te esti anti-dezvoltare. Cu asa gandire ce mai e de spus, o greseala nu mai conteaza, o incadrez la perla cu cablurile pretensionate adaugate, ulterior, la Pasarela Intelectualilor, de parca, inainte, un pod hobanat s-ar fi putut sustine fara ele.
Postat 03 Aprilie 2023, 11:02 de User anonimizat
KP aka mama Omida
Daca trebuie il alegem, te oftici? Sigur ca te oftici ??
Postat 03 Aprilie 2023, 09:56 de Sandu2100
Fanii lui Bolojan nu se dezic ... fiind cei mai habarniști dintre toți amatorii liberalismului autohton.
Primul fan de pe Bihoreanul, zis și "Sandu ... proasta satului", vrea să revoluționeze sistemul electoral și să pună "executivul" în rând egal cu "legislativul". Nici mai mult, nici mai puțin, vrea ca poporul să aleagă premierul țării, nu parlamentarii prin majoritățile create în urma unor alegeri ... și nici prin "consultările" cu toate partidele validate, ce duc până la urmă la decretul prezidențial de numire. Ăștia de la coada lui Bolojan trăiesc în lumea lor, de puradei actualizați ai foștilor membri CAP.
Postat 02 Aprilie 2023, 20:46 de KP
adi13-bolnăvel
Doar propaganda se plânge in Oradea.
Postat 02 Aprilie 2023, 18:23 de Sandu2100
Ai dreptate
In loc sa se razboiasca cu balaurii, ne-ar incaleca pe noi...
Postat 02 Aprilie 2023, 13:59 de excalibur
Bolovan e Klaus 2, un zero la nivel central
Ce ar face Bolojan ca presedinte sau premier? El nu face pentru oameni nimic, sa o duca bine. Oamenii sunt buni doar sa plateasca taxe si impozite cat mai mari, sa aiba bani de betoane si firmele de partid sa o duca bine. Ar face exact ca si abonamentele de transport in judet , cu gunoiul, cu parcarile, impozitele. Asa e simplu sa faci cand vii la putere si triplezi sau inzecesti toate birurile ca sa ai bani. Apoi cred ca s-ar ingheta salariile cat ar fi Bolovanul la putere. Mai e un mare primar care a facut si acum e presedinte si e egal cu ZERO. Bolovan e mare si tare in sat la el, ca are destui prosti in jurul lui care sa-l aprobe.
Postat 02 Aprilie 2023, 12:25 de adi13
Petre93
Odată gresesc si sar meștenii ::::)))) tu și ala de sus para sunteți frați :::)))
Postat 02 Aprilie 2023, 11:55 de Sandu2100
sandu mincinosu, Pinochio
Mult poti sa minti pentru un popa, sandu2100 mincinosul Pinochio. Auzi la el, el voteaza premierul, bine a zis Petre, la spitalul de nebuni sunt alegeri pe etaj, si se voteaza premierul. HA HA HA HA
Postat 02 Aprilie 2023, 11:23 de adi13
Drop/sandu
Citeste ce ai scris nebunule. Ai spus ca Bolojan sa candideze la functia de premier iar noi sa-l votam. Mult poti sa minti, jos e comentariul tau. De cand se candideaza la functia de premier , iar noi votam premierul??? Cum am spus tu votezi la spitalul 6, poate esti internat acolo si toata ziua votati, poate candideaza si Napoleon colegul tau de salon. Bine spui ca"toti","noi" inteleg, te refereri la nebunii din salonul tau
Postat 02 Aprilie 2023, 11:20 de Petre93
Petre93
Tot prostul înțelege, dar tu ești mai
Postat 02 Aprilie 2023, 11:11 de Sandu2100
Votați independenții...
Pe ăia nu-i propulsează partidele, degeaba vezi un chip la PNL-PSD-UDMR, de multe ori și în general alții ajung deputați și aleși pentru că LOGIC votați partidul nu omul, iar partidul în funcție de cuntribuția unora te ridică pe listă și te coboară, degeaba l-ai votat pe X sau Y.
Postat 02 Aprilie 2023, 10:22 de Morometul
În timp ce citeam am ajuns la aceeași concluzie.
Scârbit, noi cu cine mai votăm? Clar că orice om sănătos la cap își dă seama că PNL = PSD = UDMR = love de ciolan! În plus mă ia cu scârbă când mă gândesc ce procentaj o să ia aur în parlament. Da la ce fac restul, să te mai miri? Usr nu are popularitatea să ia mai mult, să treacă de aur. Aur au un mesaj simplu (prost, da simplu) și asta se vede în sondaje că îi peste usr. Cum se zice, om trăi și om vedea...
Postat 02 Aprilie 2023, 07:54 de Vio_427
Drop/sandu
Nu stiam ca sunt alegeri de premier la noi. Tu poti merge sandu sa votezi premierul. .Ha ha ha . Sectia de votare e la Spitalul 6.
Postat 02 Aprilie 2023, 05:49 de Petre93
Orice stea...
...urcă până unde poate, dar și când pică se împrăștie ca o cufureală.
Postat 02 Aprilie 2023, 00:59 de Morometul
Alo PROPAGANDA
Mai sunt si alte articole, dar va plac astea cu Bolojan ::::))))) de aia zic ca e propagandă. In rest sunteți bine ::::))))
Postat 02 Aprilie 2023, 00:51 de Sandu2100
Eu zic așa d-le Bolojan, d-le Birta...
Dacă politicienii au dreptul de a fura, înseamnă că și poporului trebuie obligatoriu să le dați aceeași șansă, cu ce sunt politicienii mai presus ca și poporul? După câte observăm furtul la români e sport național, ar trebui să-l înscrieți și în FIFA, ori la jocurile olimpice și de vară și de iarnă, ce mai atâta tura vura... Politicianul este reprezentantul poporului, iar aceste legi trebuiau supuse unui referendum, nu poți fi politician dacă poporul nu te votează e clar, nu? Sau nu mai votăm și desfințăm România, cu această lege mai puternic vom fi etichetați peste tot ca o țară de hoți. Mulțumesc că ați citit aceste rânduri, o seară bună tuturor.
Postat 01 Aprilie 2023, 23:56 de Morometul
“Unde am avut convingeri clare, nu am mai stat la discuții”
Vrajeli d-astea tin aci, la “patru intersectii”, cu consilii locale covarsitor favorabile, ca doar asa functioneaza democratia. N-are anvergura de presedinte sau premier, dar iluzia e perfecta pentru electoratul mediocru.
Postat 01 Aprilie 2023, 22:04 de User anonimizat
Disolutia PNL...
...il obliga pe Bolojan sa-si faca o alta echipa daca vrea la bucuresti. Mai sunt meteoriti disponibili , cu care s-ar putea coagula un asteroid. Nu stim cit e el dispus sa-si faca harakiri. Oricum, familia a pus-o in plan secund, bani,pozitie,imagine are suficiente. Practic, NU MAI ARE NIMIC DE PIERDUT, ceea ce ii da o putere extraordinara. Iar soarta propulseaza astfel de personaje in pozitii inalte, unde nu e exclus martiriul, dar nu e obligatoriu. Doar ca e foarte probabil. Nebunia lui usoara, laolalta cu paranoia, ar putea fi combustibilul perfect pentru UN MARE OM DE STAT. Iar, ca sa n-o scaldam degeaba, Bolojan e in punctul in care NU POATE si NU ARE VOIE sa rateze obiectivul ZERO al tarii: Salvarea Romaniei. Nu e el cel mai potrivit misiunii, dar nu este altul mai bun... Altfel, suntem pierduti
Postat 01 Aprilie 2023, 20:56 de excalibur
Silver_Cat
Ai vreun argument, in afara de faptul ca esti bolnav cu capul ??
Postat 01 Aprilie 2023, 20:31 de Sandu2100
Manipulari de 2 bani !
Este adevarat, nebunul birtinului nu conteaza in Bucuresti, el fiind un biet taranoi, cu ifose de mare conducator. Un NIMENI ! Dar incercarea de a-l scoate in afara mafiei galbene, in afara hotiilor si abuzurilor pe care le patroneaza, este o mizerie. Niciodata nu s-a separat de mafiotii galbeni, ci dimpotriva, comite aceleasi hotii ca sefii de la Bucuresti. In plus, isi planteaza regulat pilele si slugile prin ministere, singura tinta fiind furtul banilor publici. Iar pana azi, nu l-am vazut pe Dragnea de Birtin vorbeasca public impotriva hotiilor din Guvern... Asa ca, hai sictir cu propaganda de 2 bani !
Postat 01 Aprilie 2023, 18:47 de Silver_Cat
excalibur
Cea mai buna treaba ar fi daca Bolojan ar candida ca premier, sa ne mobilizam să-l votăm încât sa aibă o buna majoritate.
Postat 01 Aprilie 2023, 15:04 de Sandu2100
Mai asteapta nitel...
...pina o sa-l bage si pe ilie la raze X. Atunci chiar ca n-o sa mai ai pe cine vota. Eu unul n-am mai votat nimic din '96, fiasco "Conventia Democrata". Ei se agita, iesiti la vot,nu sta pasiv,democratie bla-bla. Nu tata, cind esti votat de 5% din populatie, esti pasibil sa zbori anytime,anyway,anywhere. Esti impostor, uzurpator ab initio...
Postat 01 Aprilie 2023, 14:32 de excalibur
@blackdot
Liberalalii sunt ce si cum? Du-te si latra la alt copac. Pe Bolojan l-as vita si daca merge in partida romilor, pe liberali in veac. Cu mine s-au mancat papara de multa vreme. Vor ajunge in tomberon exact ca partidul taranesc. Si ne kkm pe respectul celor din bucuresti, e reciproc.
Postat 01 Aprilie 2023, 13:27 de nihil
Nu are majoritate la București
Nu o sa meargă acolo pt ca il termină rechinii de la BUCALE, din orice partid ar fi, acolo e o rechiniadă. Soluția ar fi sa se formeze un partid, din oameni capabili care sa pună rechinii de la BUCALE cu botul pe labe, bineînțeles și ăștia or fure dar cu bun simț. Unul ca Bolojan poate aduce România la standardul care e normal in 20 de ani. Iliescu trebuia sa facă asta, dar în loc să-l aducă le Rege înapoi, a ascultat ordinele de la Moscova, și uite asa am pierdut startul. Are România o tendință de avansare, dar ca o Dacie 1300 adică trebuie împinsă, nu pornește hai s-o împingem.
Postat 01 Aprilie 2023, 12:18 de Sandu2100
borhot politic
"...cu ce mai poate salva din putregaiul liberal" Iaca cum pină si "Vocile Bihorului" să căcară la semnal...
Postat 01 Aprilie 2023, 11:13 de excalibur
Drept la replica, membrii PNL
No, buun! Sunt liberal si tata a fost liberal si Cuza a fost liberal. Si Hatos nu are ce cauta in PNL. Si Bolojan l-a ales prrrrost, da' prrrrrrost sa faca parte din lista pe care ne-am dus din poarta in poarta sa o sustinem in campanie in 2020. Si punctul 2: nu mai reluati ideea ca Bolojan face partid sau ca Bolojan devine presedintele PNL ca am devenit penibili! La București nu il respecta nimeni. Si nu pentru ca ii pune la lucru cum scrie Bihoreanul, ci pentru ca nu are cuvant! Promisiunea lui e egala cu cea a tiganilor care te fura la alba-neagra. Cei din PNL, PSD si fostul PD Bihor stiu toti asta. Si bucureștenii te miros instant cand vrea Bolojan sa ii excrocheze, nu sunt creduli ca liberalii bihoreni noi prin partid. Așadar, Bolojan nu are nici o sansa sa plece din Bihor, terminați o data cu penibilitatea asta ca pleaca. Suntem in PNL si oameni care inca dorim onoare si sa putem iesi pe strada cu fruntea sus. Din 2012 tot pleaca si in 2023 e tot aici. Iar textul asta deja putred, ca pleaca, ne face mult, mult rau. E clar: Bolojan ramane, ca Marian Oprisan la Vrancea, la sefia PNL Bihor pana moare si asta este. Sanatate si multa putere inainte lui Bolojan, ca ne trage inainte! Dar sa nu încurcăm oalele...
Postat 01 Aprilie 2023, 11:09 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON