URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2021, 10:29

Cum îi ia Mudura jr. de proşti pe orădeni

Cum îi ia Mudura jr. de proşti pe orădeni foto principală: Ovi D. Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Terenul de lângă Aquapark a fost cumpărat de magnatul Lotus Center, Alexandru Mudura jr. Acesta s-a angajat prin contract în faţa Primăriei să facă un hotel, care să lucreze în sinergie cu Aquapark-ul. Fiind probabil şi cel mai sărac dintre orădeni, Guvernul lui Liviu Dragnea i-a acordat un ajutor de 4 milioane de euro ca să poată ridica construcţia.

Mudura a înregistrat pe firma sa şi numele Nymphaea, a obţinut şi dreptul de a face o pasarelă direct din hotel până la bazine şi cred că era pregătit să pună mâna şi pe administrarea rentabilului business, dacă prindea un primar mai amabil. Pentru că stelele nu s-au aliniat după placul lui, a renunţat la construirea hotelului, iar acum refuză şi să plătească penalităţile cerute conform contractului.

Mudura şi-a făcut pe respectivul teren un fel de coteţ, nu mai mare decât toaletele din Lotus, căruia îi zice sală de evenimente, ca să satisfacă, la mişto, condiţiile contractului, pentru a fi scutit de penalităţi. Şi sunt convins că mai bine dă o avere avocaţilor să se judece cu Primăria decât să plătească 1.000 lei pe zi penalităţi.

O astfel de sfidare nu se putea întâmpla dacă Mudura nu ar fi avut un regim privilegiat în relaţia cu Primăria. Arătaţi-mi un alt agent economic care să impună Primăriei să-şi modifice caietul de sarcini, ca să dubleze spaţiul restaurantului, vezi cazul Dock, fără ca respectiva investiţie să nu fie "demolată" de Bolojan însuşi, la "volanul" buldozerului!

Primăria a greşit când a vândut terenul din coasta Aquapark-ului, răpindu-i şansele de dezvoltare. Acum, cică doreşte doar să-l oblige pe Mudura să facă hotelul. Dacă tot are relaţii atât de toride cu marele magnat, mai bine l-ar lămuri să revândă terenul oraşului şi ar mări Aquapark-ul, că deja nu mai încap clujenii în bazinele noastre!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Mudura jr. iubește Oradea și orădenii.
Că altfel putea merge să-și bage banii în altă parte, unde-i vadul gol încă. Prost nu-i cine cere. Prost sau interesat, mercantil sau bătut în cap, cel care dă cu un scop mai mult sau mai puțin determinant. Mudura jr. a cerut și a primit. Bolojan este cel care a dat, trecând peste toate recomandările contrare ale unor funcționari cu "țiglele pe casă" încă, ai primăriei orădene.
Postat 15 Iulie 2021, 07:52 de KP
@roger
ruinele Tropicana nu mai exista de ani buni, s-a construit Double Tree.
Postat 15 Iulie 2021, 07:47 de User anonimizat
@unu
daca Mudura a refuzat sa construiasca langa aquapark, legatura directa, nu o va face nici langa calea ferata, unde nu are legatura directa. apoi articolul pomeneste de ajutorul de stat, tendentios pus in seama lui Dragnea desi a fost acordat de ministerul de finante, insa acesta nu acoperea decat 22 din cele 72 de milioane. asta scrie in articolul doamnei Totorean, Chirila omite deliberat asta din motive personale, vezi procesul intentat de Mudura si respins ca neintemeiat (nici o victorie cum trambiteaza Chirila). evident ca investitia nu e rentabila, evident ca s-a incalcat niste contracte si cu siguranta si niste strangeri de mana, cred ca ultima doare mai tare pentru ca primaria a dat incredere si a luat teapa. cat despre implicarea primariei in horeca, se intampla indirect, directorul de la patrimoniu e patron de crasme (mai nou circula zvonul ca a rascumparat partea celuilalt de aia s-a reinchis Lords, spatiul fiind miza) sotul fostei purtatoare de cuvant a primariei are Bridge, dupa ce a a avut Romanada. nu m-ar mira ca primaria, in lipsa investitorilor, sa construiasca ea hotelul. precedentul e dat de parcari, desi in toate orasele vestice sunt construite si administrate privat. monopol, place sau nu.
Postat 15 Iulie 2021, 07:45 de User anonimizat
dovada ce gunoaie sunt Bolovan @ Co
Peneleii sunt cei mai ipocriti. Se pretind corecti dar sunt si ei numai niste corupti.
Postat 15 Iulie 2021, 00:18 de sasi
Tropicana
de fostul amplasament al discotecii Tropicana ce se va alege? e doar ruine dezolante...
Postat 14 Iulie 2021, 22:19 de roger
ideea primariei ca ADP sa faca hotel
Nu, primaria/administratia publica nu este in domeniul HoReCa, nu trebuie sa detina primaria "firme de stat" care doar se vor capusa de lipitori de afise politici. Administratia locala nu trebuie sa fie actor hotelier si sa administreze in regie proprie hoteluri. Insa in parteneriatele public-private, in functie de negocieri, se negociaza si adapteaza caietele de sarcini daca vrei sa participe cineva la licitatie, astfel incat sa fie profitabila (rentabila) investitia si activitatea economica. Asa ca editorialul domnului Chirila are dreptate: primaria il da in judecata, dar sa nu ceara la proces doar sa forteze constructia hotelului, ci sa ceara terenul inapoi, pentru a putea extinde aquaparkul cu mai multe bazine si facilitati! Pentru hotel, cand economia isi revine dupa pandemie, si ii revin planurile in actualitate, sa cumpere Mudura ruinele lui Micula de langa calea ferata, peste drum si sa faca acolo hotel..
Postat 14 Iulie 2021, 18:51 de unu
solutie simpla
se poate face o expropiere, primaria e experta. sunt convins ca exista cadrul legal, se invoca utilitatea publica, a functionat pentru parcari sau piste de biciclete daramite pentru ditamai hotelul. dar primaria e prudenta, mudura nu e un amarastean. interesant in acest sens este dubla balanta utilizata de primarie, extrem de feroce cu unii, blanda cu altii. senzatia mea e ca mudura a tras de timp sa vada daca renteaza investitia, a analizat profilul frecventatorului de aquapark si a realizat ca nu merita. vremuri nasoale sa investesti cateva zeci de milioane pentru niste numere de cluj. sa fim seriosi, e plin de bihoreni care seara se intorc acasa, la ce preturi sunt nu e cine sa se mai cazeze. relativ bun articol, critica usor primaria, aprig pe mudura, doar se cunosc motivele.
Postat 14 Iulie 2021, 13:59 de User anonimizat
dap
'vezi cazul Dock, fără ca respectiva investiţie să nu fie "demolată" de Bolojan însuşi, la "volanul" buldozerului!' Mare adevar mai ales ca a mai condus un buldozer pe acelasi loc calcand o activitate care era deja acolo fara sa-i ofere proprietarului sansa sa faca el un 'Dock'. Suma viciilor e constanta si la Bolojan&co. Si saga cu Mudura e in desfasurare in mai multe zone.
Postat 14 Iulie 2021, 11:48 de nihil
dock
"Dock" parca intrerupe pista de biciclete. Acum daca vii pe pista, cand ajungi la Dock dispre centrul de calcul, iti iei bicicleta in spate. Propun schimbarea denumirii din pista de biciclete in pista de halterofili. Poate asa vom castiga si noi o medalie la olimpiada din....
Postat 14 Iulie 2021, 10:44 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON