URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2021, 10:01

Cum i-am vaccinat pe toţi românii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Moartea circulă cu viteza de 500 de decese pe zi, premierul demis aleargă ca o găină fără cap pe la televiziuni să ne spună că ar vrea să conducă doar cu ungurii, măcar până-n primăvară. Adică până mai fură din banii lui Anghel Saligny şi din PNRR.

Primul dintre saşi merge pe la piramide, în speranţa că va juca golf cu faraonii. În Parlament, aleşii n-au curajul să introducă nici măcar certificatele verzi, chit că acestea nu fac mai mult decât o lentilă de contact la un orb. Iar spitalele au ajuns nişte bolniţe fără medicamente, în care pacienţii vin ca să nu moară acasă.

Acesta este tabloul sumbru al unei Românii în care populaţia, în mare parte, a refuzat să se vaccineze. Dar nu poporul este de vină pentru asta, ci conducătorii care n-au putere să impună legi nepopulare, invocând o falsă discriminare. Interzicerea, din timp, a accesului fără certificat de vaccinare în mall-uri, instituţii şi în biserici ar fi dublat rata celor imunizaţi.

În schimb, din calcul electoral, borhotul parlamentar a decis să închidă şcolile, dar să lase bisericile libere. O relaţie cu biserica corectă, dar fermă, ar fi dus la evitarea derapajelor unor bărboşi care, atunci când e vorba de vaccin, se încred în Dumnezeu, dar când e vorba de salariu, nu acceptă să fie lăsaţi în plata Domnului, ci în cea a Statului.

Actul vaccinării ar fi trebuit descentralizat. Oamenii, mai ales la ţară, micţionează pe apelurile lui Arafat, Gheorghiţă, Cîţu şi Iohannis, şi nici nu e de mirare. Dacă primarii localităţilor erau cuplaţi la această campanie, mergând din poartă-n poartă, ca la alegeri, poate altul ar fi fost destinul cetăţenilor. Acum ne-a rămas strămoşeasca soluţie: fuga în pădure şi capul la cutie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Idioti
Mai lasati 500 de decese pe zi din care nici 10% nu sunt de covid ce cu covid ,oricum si anii trecuti wrau multe decese pe zi dar nu s-a facut din asta sport national si mondial pe toate sursele mass media!!!
Postat 22 Noiembrie 2021, 20:22 de User anonimizat
Nu sunt întru totul de acord.
De ce trebuie să oblige cineva prin legi să se vaccineze oamenii? Prin propria conștiință de ce nu merge lumea? Oare pentru că atâția ani de mers cu plicul la doctor, lumea nu mai îi crede? Eu zic că da! Mi-aș dori ca oamenii să se informeze din 2-3-4 surse, site-uri și nu să ia "știre" ce scrie una/unu pe fb, și să-și îndrume viața după ce citește pe fb! Paranteză la paranteză, nu știu ce mai e fb, dar numai rețea de socializare nu mai e...
Postat 03 Noiembrie 2021, 08:39 de Vio_427
Romania - antimateria Europei
La prostii astia din vestul Europei, cifrele de spitalizare/mortalitate sunt neglijabile fata de ale noastre, pentru ca prostii... s-au vaccinat. Ai`dracu' prosti mai is! Mare noroc are Europa cu noi, bulgarii, ucrainienii si rusii!
Postat 02 Noiembrie 2021, 17:50 de mitru
e bun vaccinul. Toate tarile sarace l-ar vrea dar nu au bani sa il cumpere..
eu sunt vaccinat, dar cred in argumentare, rationalism, decizii si responsabilitati (care duc pana la moarte) individuale. Nu judec in binele comun prea mult, asa ca nu sunt fan sa fortez lumea sa se vaccineze cu forta. Dar recomand familiei, prietenilor si cunostintelor sa o faca, fara sa le zic ca nu ii primesc in vizita la mine nevaccinati. Si fara sa ma simt vinovat daca la 1 saptamana dupa ce m-au vitizat, viziteaza spitalul.. sanatate..
Postat 02 Noiembrie 2021, 15:22 de unu
IMUNIZAREA este scopul vacinarii sau ar trebui s afie.Multi sunt IMUNIZATI NATURAL , doar trebuie recunoscuta imunitatea BIO si problema nevacinarii dispare.
IMUNIZAREA este scopul vacinarii sau ar trebui sa fie.Multi sunt IMUNIZATI NATURAL doar trebuie recunoscuta imunitatea BIO stramoseasca si problema nevacinarii dispare.Daca vine un "nevacinat" imunizat deja natural la vacinare ,vacinul ia meritele sistemului IMUNITAR.Ma gandesc cum ar fi sa ajunga instructiunile mARN in cellele din inima si sa produca proteine spike acolo,care automat ar fi atacate de sistemul IMUNITAR ce DEZASTRU s-ar petrece in INIMA?
Postat 02 Noiembrie 2021, 14:36 de spaima_trepadusilor
CrisDumi aka KP
Dar tu ce te-ai facut de esti MULTI SKILLED ??
Postat 02 Noiembrie 2021, 11:37 de Sandu2100
Bolojan sa vaccineze Romania
Desi nerostita, sunt sigur ca la asta se gindea filozoful...
Postat 02 Noiembrie 2021, 11:16 de excalibur
Chirilă, nu inginer trebuia să te faci. Ca filosof dădea-i lovitura.
De boicotul și interdicția "guvernului tău" asupra importului de medicamente pe care îl fac rețelele farmaceutice în sistem exclusiv privat, dar și a refuzului profind liberal de a "flexibiliza" producția farmaceutică națională, nimic-nimic nu ne povestești ?!?
Postat 02 Noiembrie 2021, 11:07 de KP
Mircea cel Batrin
De obicei, e un deliciu sa-l citesti pe dom' director, hâtru, open-mind .Totusi,desi atitudinea fata de #Echipa Cistigatoare & El Prezidente devine din ce in ce mai nuantata, semn ca naufragiul e o optiune realista, observam tot mai multe devieri autocrate. "...conducătorii care n-au putere să impună legi nepopulare, invocând o falsă discriminare"..."Actul vaccinării ar fi trebuit descentralizat"..."Dacă primarii localităţilor erau cuplaţi la această campanie, mergând din poartă-n poartă, ca la alegeri, poate altul ar fi fost destinul cetăţenilor" .Ofensiva vaccinarii fortate, la care au aderat mintile luminate ale tarii,nu are cum sa se termine decit cu comando-uri de 3-4 insi, in halate albe, cu 3-4 politisti in spate, care vor lua la rind usile apartamentelor, cu siringile in mina. Birta,din centrul de comanda al primariei,va numara dozele.Covid-ul asta are totusi si o parte buna. Are un efect sanitar, curata persoane virstnice,cu comorbiditati (scuze pentru cinism). Gripa din 1918, radea adulti, sanatosi, in puterea virstei.Se degreveaza sistemul de pensii deficitar cu 3-4 miliarde €. Se intinereste populatia, creste PIB-ul...Zic unii ca vaccinul e de la Dumnezeu. La fel si covidul, as zice eu, nu se poate ca Domnul sa nu fie la curent cu ce se intimpla ...
Postat 02 Noiembrie 2021, 10:42 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON