URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2019, 17:10

Cu TIR-ul pe şine. TX Logistik şi-a inaugurat noua legătură feroviară cu Germania pornind din intermodalul de la Oradea (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

TX Logistik, una dintre cele mai mari companii de transport feroviar din Europa, şi-a inaugurat marţi noua cursă cu Germania, în zona Rin-Ruhr, pornind din intermodalul de la Oradea.

Noua legătură de Germania

Transportatorii din această parte a ţării îşi pot optimiza costurile reducând din cheltuielile cu taxele de drum ori personalul numeros şi riscul unor amenzi sau a unor întârzieri provocate de ambuteiaje sau formalităţile prelungite din vămi folosindu-se de transportul camioanelor şi remorcilor pe linia ferată.

Desfăşurată în incinta Intermodalului Vest din strada Peţei 2, lansarea noii legături feroviare a reunit marţi circa 100 de reprezentanţi ai firmelor de profil, de la transportatori la companii de logistică, dar şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum directorul Asociaţiei Firmelor Bihorene, Radu Silaghi, ori ai municipalităţii orădene, cum ar fi Alina Silaghi, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea.

Deschiderea noii legături de la Oradea constituie o extindere a afacerii din România, în condiţiile în care TX Logistic operează încă din primăvara anului trecut conexiuni feroviare către Germania prin terminalul intermodal de la Curtici.

"Competenţele noastre naturale sunt pentru relaţia cu firmele din Europa de Vest, dar am decis să ne dezvoltăm şi în Estul Europei", a declarat în cadrul întâlnirii directorul de vânzări al TX Logistik, Berit Börke.

Cu camionul în tren

Participanţii la evenimentul de marţi s-au putut convinge singuri cu privire la avantajele colaborării cu TX Logistik.

Angajaţii companiei au făcut o demonstraţie cu privire la modul uşor şi sigur în care pot fi încărcate pe linia ferată, în doar câteva minute, două capete de TIR, grele fiecare de câte 8 tone, cu ajutorul unei macarale speciale şi a platformei proprii Nikrasa lansată în 2014 şi aflată acum la a doua generaţie.

Platforma mai poate încărca rapid şi transporta pe calea ferată în condiţii de siguranţă remorci pe roţi, până de curând nemacarabile, lucru demonstrat în faţa audienţei, dar şi dube sau orice alte autovehicule de transportat marfă. Sistemul este gândit astfel încât transbordarea şi transportul flotei nu necesită investiţii adiţionale şi nici modificări ale maşinilor de marfă.

20 de ani de tradiţie

Avantajele noului sistem sunt incontestabile. Pentru transportul a 2.000 tone de marfă cu TIR-ul din Oradea în Rin-Ruhr (Germania), de exemplu, ar fi necesar, în mod normal, 80 de șoferi. Or, acum, această cantitate poate fi livrată cu trenul, cu doar doi conductori. În plus, durata de livrare scade de la 60 la 48 de ore, iar cantitatea de CO2 emisă în aer de transportul feroviar este de 68 de ori mai mică decât în cazul celui rutier.

De altfel, cea mai bună dovadă a calităţii serviciilor prestate de TX Logistik o constituie prezenţa companiei în toată Europa şi centre logistice în 11 ţări. Compania are filiale în Elveţia, Austria, Danemarca şi Suedia şi birouri locale în Italia şi Olanda.

Fondată în 1999 ca o companie privată de transport feroviar, TX Logistik a înregistrat anul trecut vânzări în valoare de 250 milioane euro, cu un număr de 580 de angajaţi.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
In următoarele 2 mandate a lui Bolojan, va fi
Postat 01 Octombrie 2019, 18:40 de Sandu1206
Intermodalul e mai mult un "ia-mă nene" !?!
Când Oradea o să aibă un nod de transport - aeroport sau transfer aeroport + tren + bus + taxi + servicii conexe (că n-avem pe apă sau cu metrou) ... atunci să-i ziceți intermodal !?! Până atunci ... e ca la gară sau la autogară !?!
Postat 01 Octombrie 2019, 18:15 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON