URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
De-o vreme, televiziunile de știri sunt toată ziua cu Bolojan în gură. Cu cât omul tace despre sine cu mai multă încăpățânare, cu atât mai abitir îl pomenesc ceilalți...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Ianuarie 2019, 13:26

Cu ochii pe Oradea: Primăria vrea să tripleze, la 600, numărul video-camerelor din oraş

Consiliul Local Oradea a aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, majorarea numărului de camere de luat vederi de la 160, câte sunt montate în prezent în oraş, la nu mai puţin de 600.

Aleşii au modificat, la propunerea Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei, Hotărârea de Consiliu Local 289 din 2018 conform căreia străzile, parcurile, parcările şi pieţele orădene ar urma să fie supravegheate de 360 de videocamere.

Contractul cadrul pentru montarea de video-camere va fi scos la licitaţie în cea de-a doua parte a anului. Estimat la 3,2 milioane lei plus TVA, noul contract va fi încheiat pe trei ani şi va viza, pe lângă majorarea numărului camerelor de luat vederi la 600, şi prestarea serviciilor de mentenanţă, inclusiv pentru asigurarea semnalului video la dispeceratul din cadrul Poliţiei municipului Oradea.

Mai uşor de întreţinut

Sistemul de supraveghere a oraşului va fi extins treptat. "Camerele de luat vederi vor fi montate etapizat, la recomandarea reprezentanţilor Poliţiei, care vor stabili punctele din oraş care trebuie acoperite cu prioritate", a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Potrivit directorului, decizia majorării numărului de camere şi a desemnării unui singur furnizor are la bază raţiuni practice. "Fiind un singur furnizor sistemul va fi mai uşor de întreţinut. Ar fi puţin aiurea să tot facem licitaţii pe bucăţi, iar la sfârşit să avem un sistem cu 5 - 6 tipuri de echipamente. Ar fi dificil de asigurat mentenanţa", a spus Popa.

Date tehnice despre tipul camerelor dorite şi performanţele noului sistem nu au fost oferite. Reprezentanţii Primăriei lucrează încă la caietul de sarcini al viitoarei licitaţii.

În momentul de faţă, în Oradea sunt montate 160 de camere, din care 80 pe reţelele Digi iar 70 pe fibra optică montată de municipalitate. Sistemul este intreţinut de firma Top Sound, care are contract încheiat până în luna iulie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Te pui cu primaria?
3.2mil+tva=3.800.000 lei. 600camere - 160 existente=440 bucati. Impartim 3.800.000 la 440 si ne da 8650 lei camera.Ceea ce nu e deloc rau...ma rog, am exagerat nitel ca mai apar inregistratoarele si cablurile. Dar se justifica propozitia: "Date tehnice despre tipul camerelor dorite şi performanţele noului sistem nu au fost oferite".E totusi o treaba de profesionisti, din ciclul "fara numar"...cunoasterea dauneaza grav sanatatii
Postat 31 Ianuarie 2019, 17:54 de excalibur
Si excursiile lui Nelu Colonelu in Israel pentru ce au fost???
Pai si Nelu Colonelu pentru ce a delapidat Primaria Oradea de peste 150.000 lei in 3 ani daca aceste camere sunt montate conform recomandarilor politiei??? (54.000 lei/an conform cntractelor publicate pe Oradea.ro incheiate intre Municipiul Oradea si PFA Rosie Ioan)
Postat 31 Ianuarie 2019, 13:38 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5156 RON
  • 1 EUR = 4.9742 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON