URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Octombrie 2022, 12:02

Cu chiu, cu vai, a fost finalizat și bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, al patrulea dintre cele 7 lansate de CJ Bihor în 2018 (FOTO)

Cu chiu, cu vai, a fost finalizat și bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, al patrulea dintre cele 7 lansate de CJ Bihor în 2018 (FOTO) foto Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bazinul de înot didactic din Valea lui Mihai, parte a unui proiect vizând construirea unor astfel de facilități în toate orașele din Bihor început în urmă cu trei ani, a fost finalizat și predat Primăriei locale, a anunțat, printr-un comunicat, Consiliul Județean, care coordonează proiectul împreună cu Agenția de Dezvoltare Durabilă din subordine.

De fapt, este vorba despre un complex cu două bazine de înot cu dimensiunile de 25 x 12,5 metri și respectiv de 6 x 12,5 metri, cu grupuri sanitare, vestiare și tribune, care au costat în final 6,913 milioane lei, cu TVA inclusă.

Predarea, respectiv recepționarea complexului, a avut loc miercuri în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a președintelui ADD, Vitayos Barna, a viceprimarului orașului Săcueni, Karsai Attila, și a reprezentanților firmei de construcții angajat de administrația județeană în 2019, Costa Voc SRL.

Așa cum amintește și informarea CJ Bihor, sunt șapte astfel de proiecte în tot județul, până acum fiind recepționate doar bazinele din Săcueni, Nucet, Salonta și Valea lui Mihai, bazele din Marghita, Beiuș și Ștei fiind în curs de finalizare.

Cu excepția complexului din Salonta, unde constructorul este SC Davinci SRL, în celelalte localități firma care execută lucrările este Costa Voc Impex SRL.

Recepționarea lucrărilor a fost făcută luni, în prezența vicepreședintelui CJ Bihor Călin Gal, a directorului ADD Bihor, Vitalyos Barna, și a primarului orașului Nucet, Mircea Tuduce, împreună cu reprezentanții constructorului, SC Costa Voc Impex SRL.

Decizia de construire a celor șapte bazine didactice de înot a fost luată de fosta conducere a administrației județene, care a semnat contractele pentru executarea lucrărilor în decembrie 2018. La acea dată, vicepreședintele CJ Bihor Ioan Mang promisese că finalizarea lucrărilor urma să aibă loc în primăvara anului 2020, însă în toamna aceluiași an erau abia la un stadiu de 20%.

Întrebat de BIHOREANUL de ce întârzie atât de mult finalizarea lucrărilor, șeful ADD Bihor, Vitalyos Barna, a afirmat că firmele de construcții au probleme în găsirea de muncitori, dar și cu scumpirea materialelor și furnizarea acestora de către producători și comercianți.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cat va costa intretinerea lunara?
Bazinele astea sunt o "spalare de bani" oficiala si legala a PSD si UDMR. Cat va costa intretinerea bazinelor luanr de acum inainte avand in vedere costurile la energie crescute? Cum va fi incalzita apa din bazine? Cine vor fi clientii? Se vor putea auto-sustine financiar bazinele? Daca primariile respective in loc sa foloseasca banii pt drumuri si scoli vor trebui sa subventioneze "legal" bazinele? La asta s-a gandit cineva?
Postat 06 Octombrie 2022, 21:38 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON