URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2011, 15:52

Criza dă semne că se potoleşte în Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza dă înapoi. Într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Nicolae Hoduţ, a declarat că un aspect pozitiv care a caracterizat primul trimestru al anului este că situaţia economică a judeţului Bihor "a început să se îndrepte". "Anul trecut, în aceeaşi perioadă a anului, au fost 11.900 de contracte nou încheiate la ITM, iar 17.000 desfăcute. În 2011, în primul trimestru, au fost 19.767 contracte nou încheiate şi doar 13.000 desfăcute. Se vede că lucrurile încep, încet, încet, să intre pe făgaş normal", a declarat Nicolae Hoduţ.

Totuşi, în luna martie, ITM a primit notificări de concediere colectivă din partea a 4 primării din judeţ. Astfel, în lunile martie şi aprilie 114 de asistenţi personali vor rămâne pe drumuri.

În aceeaşi conferinţă de presă, şeful ITM a prezentat şi rezultatele unor controale, declarând că, printre altele, majoritatea problemelor întâmpinate au fost neîncheierea contractelor de muncă (din 1321 de angajatori controlaţi la 16,8% s-au înregistrat cazuri de muncă la negru), neplanificarea concediilor de odihnă ori nerespectarea prevederilor cu privire la munca pe timp de noapte.

Pe de altă parte, la rândul său, Eugen Cîrmaciu, directorul pe probleme de Sănătate şi Securitate în Muncă, a precizat că luna trecută s-au înregistrat 8 accidente de muncă, din care unul mortal, în urma unui accident de circulaţie, iar 7 soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
parole
A primit si netotul asta de la ITM ordin de la Boc sa ne spuna ca criza să-a potolit si a facut ca un netot pedelist. Criza se tot potoleste, populatia saraceste.!!!! Asta e deviza portocaliilor! Huo, gunoaielor!
Postat 22 Aprilie 2011, 07:43 de mircea matei
Partydu e-n toate
Kum kare firma? FIRMA JINERELUI LUI SZEREMYYYYY, peste drum de ITM! Konsultanta,cursuri etc. Da-i mai OK decat firma de fagmilie a cumetrei Iancur La Greu
Postat 22 Aprilie 2011, 06:30 de Jojo apevistu
Katavenku
Dodel ne incearca o banuiala... Nu care kumva tuesti unu din "functionarii corecti" cercetati disciplinar pentru diverse, cacum ar fi : firma de fagmilie-adika pe numele sosului, spagi si abuzuri PENALE, sau poate soarecele Moldo? Balerina Ves-pin-a, Dry-ha-ha cea mereu buhaita, Proasta satului Sasie urata fok si proasta gramada - da operata estetik care se-ntalneste prin parkari cu fostul prokuror care-a cercetat-o penal( ...prin alte tari), dupa kare i-a dat N.U.P, sau poate tiitoarea lui Kakos -cel-prosper, sau alte canalii mari si mici care mananka pita la itmeu, sau poate Calugaru --Chilug cu amanta secreta.....cand nevasta-i dusa...de-acasi...sau poate Bolnava de uzura anala si sugagita muioasa care de trei luni nu se mai vindeka si sta ca vulpea, cu koada intre picioare......... Groasa piele ai mai DIL-DO, da vezi ca te arzi, cu minciunili tali Pastele ma-tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Postat 21 Aprilie 2011, 23:31 de Pro-kuro-rul
O parere
Unde se potoleste criza? In Bihor? Hodut concureaza cu emisiunea \"Cascadorii rasului\"... si totusi, poate se termina criza in familia lui sau, mai bine zis, n-are ce sa se termine daca nici n-a fost.
Postat 21 Aprilie 2011, 14:49 de un cetatean
Calu beat
Continuam cu spaga si mafia din ITM. De vreo 6 sapt. sint inspectori care merg in control si nu dau amenda daca firma face contract cu o firma cica specializata in domeniu. Evident ca Mos si Hodut au comision de la firma respectiva.Din cite se aude, deja sunt ceva sesizari la DNA pe subiectul acesta. Sa vedem ce va urma. @Calu. Ai uitat sa spui daca esti treaz si ce inseamna normal.Daca e normal ca tine, e clar, esti setat bine. Normal poate fi si sa aplice ce a invatat de la Seremi&GhileaShow, adica comisioane, spagi, contracte !Vai de oamenii normali si corecti care mai lucreaza la ITM. CREDE SI NU CERCETA CE SPUN, DOAR AM INFORMATII TRAITE PE PROPRIA PIELE!!! PASTE FERICIT !
Postat 21 Aprilie 2011, 11:27 de Dodel
OMU, Kurva si Wagabontu
Hodut e un tip mult mai normal ca Jidvei! Carpaciu a fost este si va ramane acelasi mare incompetent! Poate merge dupa Taratura Simi
Postat 20 Aprilie 2011, 22:09 de Calu
itemist
ioai da daca a vorbit si seful retelei de ketc-up Tomi -Carmaciu -ca asta a fost inainte de director itm-de ce nu il puneti si pe el in poza ca asta va da in judecata automat la cat e de.....................
Postat 20 Aprilie 2011, 16:30 de aubacau
Hodut esti tampit
Bai Hodut peste 1 an vor fi inca 10000 de someri handicapatule ! Asa se intampla cand partidele pun tot felul de imbecili sa conduca institutii , gen Emil Guias sau Nicolae Hodut !
Postat 20 Aprilie 2011, 16:18 de gigi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON