URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 August 2019, 17:28

Crimele de la Caracal: Cum a reuşit Dincă să ardă cadavrul Alexandrei. Bărbatul pretinde că a crezut că adolescentele erau prostituate

Crimele de la Caracal: Cum a reuşit Dincă să ardă cadavrul Alexandrei. Bărbatul pretinde că a crezut că adolescentele erau prostituate sursa foto: www.mediafax.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Detalii înfiorătoare despre cum a reuşit Gheorghe Dincă să scape de cadavrul Alexandrei Măceşanu au apărut, sâmbătă, în spaţiul public.

G4media.ro a scris, citând surse apropiate anchetei, că Dincă ar fi ars cadavrul fetei joi, 25 iulie, după orele 13:00 – 14:00, după ce ar fi ucis-o, lovind-o cu pumnul şi cu palma, şi s-ar fi întors din oraş unde i-a aruncat telefonul şi cartela.

A incinerat-o cu carbid şi vaselină!

Însuşi Dincă le-ar fi declarat anchetatorilor că a făcut un amestec de vaselină cu pastile de carbid pentru a arde oasele într-un arzător improvizat într-un butoi din curte. Din acest amestec, specialiştii consultaţi de G4Media.ro susţin că a rezultat un mediu oxiacetilenic, de natură să dezvolte temperaturi superioare, în jur de 1.000 de grade.

În urma mărturiei lui Dincă, coroborată cu probele găsite la faţa locului, anchetatorii cred că acesta a pus corpul Alexandrei într-un arzător în care obişnuia să topească aluminiu. El ar fi pus lemne sub pirostriile instalaţiei, iar deasupra a pus un butoi care avea în partea de jos un grilaj, iar partea de sus descoperită. Corpul fetei ar fi fost pus pe grilaj. Aşa ar fi obţinut o temperatură în arzător în jur de 1.000 de grade Celsius. Oasele şi dinţii nu ar fi ars în totalitate, întrucât ar fi fost nevoie de o temperatură de 1.500 de grade Celsius. La fel, inelele şi fragmentele de lănţişor găsite în cenuşă nu s-ar fi topit decât la o temperatură mai mare de 1.000 de grade.

Ţesuturile şi oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creştere. La persoanele în creştere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permite arderea mai uşoară şi într-un timp mai scurt, mai scrie sursa citată. Dacă a asigurat aeraj pentru aport de oxigen, flacăra putea fi asigurată cu temperatură mare pentru timp îndelungat, au mai explicat experţii pentru G4Media.ro.

Surse oficiale din cadrul DIICOT susţin că anchetatorii au doi martori, vecini cu bărbatul, care spun că au văzut fum şi au simţit un miros neobişnuit din curtea lui Dincă. Procesul de ardere ar fi durat 5 – 6 ore, până spre seară.

Explicaţii prin avocat

Pe de altă parte, noul avocat al lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi, a declarat jurnaliştilor că clientul său şi-a menţinut declaraţiile date anterior cu privire la cele două fete, dar a spus şi că a crezut că tinerele erau prostituate.

"A dat indicii pentru a se lămuri cazul, a cooperat. Ancheta are un curs favorabil. A crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale", a declarat avocatul, potrivit digi24.ro.

Dincă ar mai fi spus că Luiza Melencu a mers de bunăvoie cu el, adăugând însă că nu-şi aminteşte culoarea părului fetei şi negând vehement că ar fi incinerat-o şi pe ea, aşa cum a recunoscut că a procedat cu Alexandra.

Potrivit lui Lascoschi, Dincă a mărturisit doar cele două crime şi a negat că ar fi avut complici.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON