URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2022, 15:48

Crimă ca-n filme în Bihor! Bărbatul căutat în Criş a fost victima unui omor plănuit de soţie şi de iubita ei. Femeile i-au plătit 40.000 lei unui interlop ca să-l lichideze

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Venkli István, bărbatul dat dispărut de familie pe 21 decembrie, anul trecut, şi căutat miercuri de poliţiştii şi pompierii din Bihor pe tot cursul Crişului Repede, a fost ucis. Crima a fost pusă la cale de soţia lui şi de iubita femeii, verişoară a victimei, care i-au plătit 40.000 lei unui interlop din Valea lui Mihai, ca să ducă la îndeplinire planul...

Potrivit surselor BIHOREANULUI, cele două femei lucrau împreună de ceva timp, iar relaţia dintre ele s-a transformat în timp într-una de amor. Iarna trecută, cele două au decis să-l ucidă pe bărbatul care le stătea în cale. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei lui, care a reuşit apoi să-şi convingă iubita, pretinzând că bărbatul i-ar fi făcut propuneri indecente.

Crimă la comandă... în rate

Cum nu ar fi reuşit să comită fapta singure, cele două au „angajat” un interlop din Valea lui Mihai, Nagy Ioan, cunoscut recuperator, condamnat în mai multe rânduri pentru furturi şi violenţe. Criminalul le-a cerut 40.000 lei, iar ele au acceptat, suma fiind plătită ulterior în rate.

Crima a fost comisă în seara de 18 decembrie, când Venkli István a fost chemat la marginea unei păduri de lângă Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei. „Soţia a refuzat să meargă”, au explicat, pentru BIHOREANUL, surse din anchetă.

Odată ajunşi, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat, după care şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o.

Două zile mai târziu, Venkli István era dat dispărut la Poliţie, familia lui a postat zeci de anunţuri pe reţelele de socializare. Localnicii au organizat mai multe căutări în zonă, în speranţa că-l vor găsi.

Căutări în Criş

Cercetările, pornite iniţial pentru dispariţie, şi-au schimbat cursul după ce, în timpul audierilor, anchetatorii au observat inconsecvenţe în declaraţiile soţiei victimei. Ulterior, bănuielile că aceasta a fost implicată în dispariţia bărbatului s-au confirmat, iar zilele trecute, deci la mai bine de 4 luni de la dispariție, femeia a venit cu o dezvăluire: soţul ar fi lovit-o, iar ea l-a împins şi, în cădere, acesta s-a lovit cu capul de gresie, decedând. Speriată, a spus ea, a aruncat cadavrul în Criş.

Urmarea? La solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, hidrotehnicienii de la Fughiu au micşorat debitul din Crişul Repede, iar pompierii şi poliţiştii, ajutaţi de scafandri, au verificat tot cursul râului, solicitând ajutor până şi în Ungaria.

Degeaba, însă, căci cadavrul nu a fost găsit. Ca atare, investigaţiile au continuat, scoţând la iveală atât relaţia dintre cele două femei, cât şi plăţile periodice făcute de acestea, chiar de pe card, către interlopul din Valea lui Mihai.

Criminalii au recunoscut

Miercuri seară, în timpul unor noi audieri, verişoara bărbatului a cedat. Femeia le-a povestit anchetatorilor de plan şi de crimă, conducându-i în aceeaşi noapte şi la locul în care, împreună cu Nagy, l-a îngropat pe Venkli.

În aceeaşi noapte, echipaje de criminalişti şi poliţişti, coordonaţi de procuror, au dezgropat victima şi au predat-o medicilor legişti, pentru autopsiere.

Tot miercuri seară, anchetatorii l-au ridicat de acasă pe interlopul Nagy Ioan.

În urma interogatoriilor întinse până joi dimineaţă, bărbatul şi cele două femei au recunoscut faptele, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În dimineața zilei de joi, procurorii au primit şi rezultatul autopsiei, medicii legişti găsind cel puţin 10 înţepături de cuţit pe corpul victimei.

Anchetați pentru omor calificat

Într-un comunicat transmis joi, Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor a confirmat povestea, informând că în caz se fac cercetări pentru infracţiunea de omor calificat, pedepsită cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani.

Anchetatorii au dezvăluit, totodată, şi amănunte despre modul în care s-a comis crima.

„Numita V.T., împreună cu prietena sa, suspecta R.A., au premeditat să ucidă victima V.I. (soţul numitei V.T. şi verişorul suspectei R.A), prin apelarea la serviciile unei terţe persoane care să comită o astfel de faptă, sens în care R.A. l-a determinat pe N.I. să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei.

În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22:00, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Barantău, unde N.I. i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au condus la decesul victimei.

După acestea, R.A. şi N.I. au transportat victima cu autoturismul ce aparţinea suspectei R.A. pe un câmp situat în extravilanul oraşului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, situate în zona nord-vestică a oraşului, unde au îngropat cadavrul”, se mai arată în informare.

Potrivit procurorilor, cei trei au recunoscut comiterea faptei și urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE: Cele două femei din Bihor care au plătit ca soțul uneia să fie omorât au fost arestate preventiv. La fel și asasinul

Cele două femei din comuna Şimian care i-au plătit 40.000 lei unui interlop din Valea lui Mihai, ca să-l ucidă pe soţul uneia dintre ele, au fost arestate preventiv, joi seara, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor. Măsura, care încă nu este definitivă, a fost dispusă pentru 30 de zile pe numele celor două: Venkli Tünde şi Ruba Annamária. Tot pentru o perioadă de 30 de zile a fost arestat şi asasinul, Nagy Ioan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Interlop
Mă miră ușurința și normalitatea cu care societatea actuală acceptă "meseria" de interlop.
Postat 14 Aprilie 2022, 22:31 de FVG
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON