URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2012, 15:59

Cornel Nicu Sabău, de la Facultatea de Protecţia Mediului, e noul preşedinte al Comisiei de Etică

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesorul Cornel Nicu Sabău de la Facultatea de Protecţia Mediului, fost prodecan al acestei facultăţi şi, totodată, fost candidat la decanatul facultăţii, este noul preşedinte al Comisiei de Etică din cadrul Universităţii din Oradea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii, Olimpia Popoviciu, Sabău a fost votat în această funcţie de membrii Comisiei de Etică la data de 3 octombrie.

Profesorul a devenit membru al Comisiei de Etică în luna septembrie, după ce doi membri ai organismului, între care şi preşedintele ales în vară, Mircea Vereş, şi-au dat demisia. Conform procedurii, rectorul Constantin Bungău a făcut noi propuneri de membri în comisie, printre care şi Sabău, iar Senatul Universităţii i-a validat această calitate. Alături de Sabău, din Comisie mai fac parte Marcu Staşa, Claudia Timofte, Florina Hinsu Mariş, Doru Vasile Fer, Marin Pop, Claudia Leah şi studenţii Diana Tincu şi Lucian Costa.

Iniţial, membrii Comisiei de Etică au propus-o pentru funcţia de preşedinte pe Claudia Timofte, care este totodată şi directorul Cancelariei Prefectului Bihorului. Tocmai din acest motiv, Timofte a refuzat însă nominalizarea, propunându-l ca şi candidat pe Sabău, care a primit în unanimitate voturile membrilor.

Primele misiunii ale actualei componenţe a Comisiei de Etică sunt anchetarea lectorului universitar Ioan Hathazi, pozat în timp ce s-a masturbat în faţa calculatorului, în propriul birou, şi a promis diplome unei tinere în schimbul unor partide de sex, şi a profesoarei Simona Cavalu, prinsă că a plagiat o carte scrisă în 2000 şi reeditată în 2005 după un volum publicat în 1990.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
da, foarte multi sunt vulnerabili
Si daca s-ar face o verificare serioasa anti-plagiat la UO, n-ar ramine in picioare mai mult de 25% din profesori si conferentiari. Dar cine e de vina: hotul sau cel care-i dezvaluie hotia? Fiindca la noi, culmea, ai impresia ca al doilea e cel care isi atrage oprobriul public. Iar daca demascarea unui plagiat e un atac la persoana, atunci dovedirea unui criminal de ce n-ar fi?
Postat 13 Octombrie 2012, 09:30 de pyiu
universitar
Chiar nu vedeti ce se intampla? Acuzatia asta de plagiat este un atac murdar la persoana! O sa ne atacam asa unii pe altii pana distrugem tot. Si atunci ,la suprafata ,vor pluti doar niste gunoaie. Oare cine urmeaza? Ca doar toti suntem vulnerabili.
Postat 13 Octombrie 2012, 02:05 de ion
un om corect!!!
Felicitari domnului Sabau,care cred ca este cel mai potrivit pentru aceasta functie. Acest domn profesor merita sa fie rector. Este un om foarte corect, cu simntul umorului si un profesor foarte bun. Inca o data felicitari si mult succes!
Postat 12 Octombrie 2012, 21:15 de S MAN
are dreptate
da..da , "unchiu" e coordonatorul din spate.sa vezi cum nimeni nu mai plagiaza :-)
Postat 12 Octombrie 2012, 17:15 de ANDREI
Fost student
Felicitari! Mult succes in activitate
Postat 12 Octombrie 2012, 17:11 de Calin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON