URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 August 2014, 12:55

Convoiul "umanitar" trimis de ruşi în Ucraina a revenit în Rusia

Convoiul "umanitar" trimis de ruşi în Ucraina a revenit în Rusia foto: Reuters
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce vineri, departamentul american al Apărării a somat Rusia să retragă "imediat" convoiul trimis în estul Ucrainei fără aprobarea Administraţiei de la Kiev, ameninţând cu noi sancţiuni internaţionale, camioanele ce fac parte din comvoiul "umanitar" rus trimis în Ucraina au început să revină în Rusia, sâmbătă dimineaţă.

Potrivit Agerpres, anunţul a fost făcut de direcţia vamală a Serviciului Federal de Securitate (FSB, fostul KGB) şi a fost confirmat şi de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

"Coloana convoiului umanitar, după ce a lăsat încărcătura în Lugansk, a revenit pe teritoriul Rusiei. Primele vehicule au intrat deja pe la postul de control (rus) Doneţk", a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt regional al direcţiei vamale, Nicolai Siniţin, citat de Agerpres.

Surse ale serviciului vamal au precizat presei că până sâmbătă în jurul prânzului, 34 de camioane împliniseră deja formalităţile vamale şi se aşteaptă ca restul convoiului, din care fac parte 262 de camioane, să încheie aceste formalităţi în următoarele ore. 

Pe de altă parte, agenţiile de presă internaţionale arată că observatorii OSCE au confirmat revenirea în Rusia a primelor camioane din controversatul convoi umanitar rus care a ajuns vineri seară în Lugansk, bastion al rebelilor proruşi din estul Ucrainei. 

Reuters comentează că revenirea camioanelor în Rusia ar putea contribui într-o oarecare măsură la reducerea tensiunilor în regiune, pe fondul sosirii la Kiev a cancelarului german Angela Merkel, care va discuta cu autorităţile ucrainene despre modalităţile de a pune capăt crizei. 

Potrivit Mediafax, Televiziunea publică rusă a prezentat imagini care surprind descărcarea camioanelor "umanitare" la un depozit de distribuţie a alimentelor din oraşul insurgent ucrainean Lugansk.

Aşa cum se ştie, "convoiul umanitar" din Rusia a traversat, vineri, frontiera, intrând pe teritoriul ucrainean. Moscova a anunţat că a decis să trimită convoiul către Lugansk, în estul Ucrainei, apreciind că toate "pretextele" pentru întârziere au fost epuizate. Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, că orice altă întârziere a convoiului umanitar rus ar fi fost "inacceptabilă", conform unui comunicat al Kremlinului.

Departamentul american al Apărării a somat Rusia să retragă "imediat" convoiul trimis în estul Ucrainei fără aprobarea Administraţiei de la Kiev, ameninţând cu noi sancţiuni internaţionale. "Trimiterea camioanelor reprezintă o încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ucrainene de către Rusia", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

La rândul său, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat, potrivit The Washington Post, că elemente ale artileriei ruse lansează atacuri împotriva armatei ucrainene, atât de pe teritoriul Rusiei, cât şi din estul Ucrainei, începând de la jumătatea lunii august. NATO anunţa, la jumătatea lunii iulie, că Rusia a mobilizat cel puţin 20.000 de militari la frontierele Ucrainei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
neinformatilor
prima data informati-va si sa vedeti ca si ONU a cerut nepolitizarea ajutoarelor umanitare.S-au intors camioanele deoarece au descarcat cu succes ajutoarele alimentare.Nu mai dezinformati colonialistilor,fiindca lumea nu mai este atat de proasta cum credeti voi.S-au va e frica de adevar?
Postat 25 August 2014, 08:46 de maria
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON