URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Februarie 2010, 17:43

Constructorul Sălard a câştigat licitaţia pentru Cetate

Primăria orădeană a adjudecat licitaţia pentru reabilitarea primelor opt corpuri de clădire din incinta Cetăţii. Firma Constructorul Sălard în asociere cu Korintosz KFT şi Lodzsa KFT a câştigat licitaţia, pentru 21,3 milioane lei fără TVA.

Conform regulamentului de organizare a licitaţiei, lucrările au fost atribuite firmei care a oferit cel mai mic preţ. Ceilalţi trei contracandidaţi au cerut pentru lucrări sume sensibil mai mari. Astfel, Euras SRL a făcut o ofertă de 22,9 milioane lei, Selina a propus 23,1 milioane lei, iar Castrum-Tim a cerut pentru lucrări 24,4 milioane lei. Sumele sunt fără TVA.

Contractul de execuţie a lucrărilor urmează să fie semnat pe 26 februarie. "Să sperăm că nu vor fi contestaţii, pentru că mi se pare o licitaţie fără semne de întrebare. În caz contrar s-ar putea să nu ne încadrăm în termenul limită şi va trebui să facem un act adiţional la contractul de finanţare, fapt care este permis doar o dată în patru ani", a declarat viceprimarul Rozalia Biro, marţi în cadrul unei conferinţe de presă.

Lucrările de reabilitare a primelor opt corpuri de clădire din incinta Cetăţii Oradea au fost estimate iniţial la 8 milioane de euro, vor dura cinci ani şi sunt finanţate din fonduri europene pe baza unui proiect privind reintroducerea în circuitul turistic a celui mai important monument istoric din Oradea.

Cetatea Oradea este un monument de valoare naţională excepţională, de clasa A, se întinde pe 16 hectare şi numără în total 12 corpuri de clădire. La finalul lucrărilor, pentru a atrage turiştii, Cetatea va oferi vizitatorilor Muzeul Cetăţii, un Lapidarium, Muzeul Pâinii, o bibliotecă, spaţii expoziţionale, centre de degustare a produselor tradiţionale, o galerie de vinuri şi o stradă a breslelor cu ateliere specifice de olărit, tâmplărie, lăcătuşerie şi sticlărie. În incinta monumentului istoric va mai funcţiona un centru european de educaţie permanentă, spaţii de conferinţe, centre de voluntari şi magazine de antichităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cum sa impartim cascavalul banilor publici !
Stim cu totii ca acum a venit randul firmei Sălard Construct ( nespuse dar stiute ) legaturi cu Rozalia Biro !!!
Postat 16 Februarie 2010, 18:03 de Biro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON