URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 04 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
23 Martie 2023, 13:00

Concursul internațional Robotics Championship va avea loc în aprilie, în Oradea

Concursul internațional Robotics Championship va avea loc în aprilie, în Oradea foto: organizatori
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 500 de participanţi din întreaga lume vor concura în cadrul Campionatului internaţional Robotics, ajuns la a 11-a ediţie, care va fi organizat în perioada 20-22 aprilie la Oradea, la ERA Shopping Park, în zona cupolei şi în sala de evenimente.

Participanţi din întreaga lume

Sunt înscrişi 43 de participanţi din Filipine, 50 de participanţi din Egipt, 85 de participanţi din Grecia, 15 participanţi din Turcia, 6 participanţi din Belarus, 10 participanţi din Tailanda, 7 participanţi din Algeria, 5 participanţi din Polonia, 5 participanţi din Ungaria, 1 participant in Libia şi sute de elevi şi studenţi din România.

"Titlurile de câştigători de anul acesta vor aduce oportunităţi educaţionale şi profesionale în viitoarea carieră, cât şi premii substanţiale în aparatură tehnică", menţionează organizatorii într-un comunicat de presă.

Premii importante

Premiile puse la bătaie pentru elevii care reuşesc să obţină locuri de podium sunt locuri bugetate la specializarea Robotică, în engleză şi română, din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universității din Oradea, burse, echipamente, aparatură şi piese în valoare totală de peste 10.000 euro.

În plus, o parte dintre participanţii la competiţia internaţională vor putea asista la prezentări, workshopuri şi vizita, printr-un Tech Tour, companiile de top unde tehnologia de vârf este la ordinea zilei.

Provocări şi pregătiri

Până atunci, însă, peste 130 de elevi, împreună cu mentorii lor şi cu organizatorii, mai au de gestionat o provocare, deoarece se pregătesc intens pentru faza locală a campionatului care are loc în mai puţin de o săptămână, în 28 martie, de la ora 15, la Biblioteca Universităţii din Oradea.

"Este un lucru extraordinar şi extrem de important pentru mediul industrial al oraşului", afirmă Flaviu Birouas, coordonatorul Robotics Championship şi cadru didactic la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Tot din seria provocărilor face parte şi "surpriza" de care au avut parte unele echipe, deoarece unele cabluri folosite erau fabricate cu polaritatea inversată, afectând munca a 25 de participanţi.

Totuşi aceştia au adoptat mottoul NASA: "Failure is Not an Option" (n.r. eşecul nu e o opţiune), astfel că lucrează intens să remedieze defectele în timp record şi sunt convinşi că vor avea succes la ambele etape.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON