URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Martie 2023, 13:00

Concursul internațional Robotics Championship va avea loc în aprilie, în Oradea

Concursul internațional Robotics Championship va avea loc în aprilie, în Oradea foto: organizatori
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 500 de participanţi din întreaga lume vor concura în cadrul Campionatului internaţional Robotics, ajuns la a 11-a ediţie, care va fi organizat în perioada 20-22 aprilie la Oradea, la ERA Shopping Park, în zona cupolei şi în sala de evenimente.

Participanţi din întreaga lume

Sunt înscrişi 43 de participanţi din Filipine, 50 de participanţi din Egipt, 85 de participanţi din Grecia, 15 participanţi din Turcia, 6 participanţi din Belarus, 10 participanţi din Tailanda, 7 participanţi din Algeria, 5 participanţi din Polonia, 5 participanţi din Ungaria, 1 participant in Libia şi sute de elevi şi studenţi din România.

"Titlurile de câştigători de anul acesta vor aduce oportunităţi educaţionale şi profesionale în viitoarea carieră, cât şi premii substanţiale în aparatură tehnică", menţionează organizatorii într-un comunicat de presă.

Premii importante

Premiile puse la bătaie pentru elevii care reuşesc să obţină locuri de podium sunt locuri bugetate la specializarea Robotică, în engleză şi română, din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică a Universității din Oradea, burse, echipamente, aparatură şi piese în valoare totală de peste 10.000 euro.

În plus, o parte dintre participanţii la competiţia internaţională vor putea asista la prezentări, workshopuri şi vizita, printr-un Tech Tour, companiile de top unde tehnologia de vârf este la ordinea zilei.

Provocări şi pregătiri

Până atunci, însă, peste 130 de elevi, împreună cu mentorii lor şi cu organizatorii, mai au de gestionat o provocare, deoarece se pregătesc intens pentru faza locală a campionatului care are loc în mai puţin de o săptămână, în 28 martie, de la ora 15, la Biblioteca Universităţii din Oradea.

"Este un lucru extraordinar şi extrem de important pentru mediul industrial al oraşului", afirmă Flaviu Birouas, coordonatorul Robotics Championship şi cadru didactic la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

Tot din seria provocărilor face parte şi "surpriza" de care au avut parte unele echipe, deoarece unele cabluri folosite erau fabricate cu polaritatea inversată, afectând munca a 25 de participanţi.

Totuşi aceştia au adoptat mottoul NASA: "Failure is Not an Option" (n.r. eşecul nu e o opţiune), astfel că lucrează intens să remedieze defectele în timp record şi sunt convinşi că vor avea succes la ambele etape.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON