URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2023, 21:05

Concerte, expoziții și desene pe asfalt, în Parcul Libertății din Oradea, în cadrul evenimentului „Arta ne unește”

Concerte, expoziții și desene pe asfalt, în Parcul Libertății din Oradea, în cadrul evenimentului „Arta ne unește” foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercuri, 31 mai, între orele 15.30-20.30, iubitorii muzicii sunt invitați în Parcul Libertății să se bucure de concerte de jazz, de muzică clasică, populară sau ușoară, la pian, vioară și alte instrumente de suflat.

În paralel, doritorii pot admira lucrări de artă plastică expuse pe aleile parcului și pot participa, în special copiii, la ateliere interactive de desene pe asfalt.

Evenimentul denumit „Arta ne unește” este un proiect cultural susținut de cursanți ai Școlii de Arte Francisc Hubic, de la compartimentele de muzică, arte plastice și coregrafie.

Scopul programului este acela de a promova în rândul copiilor artele frumoase în cadru natural, dinamic și de a demonstra beneficiile acestora asupra sănătății și stării emoționale, prin efectul pe care îl au prin muzică, pictură, desen sau dans, prin folosirea sunetului, culorii și mișcării, ca mijloace de exprimare.

„Încercăm să convingem ce înseamnă a explora, când decidem să ne deschidem viețile spre frumos și să primim artisticul în noi. Este un mesaj că arta ne poate uimi, emoționa, energiza sau calma, ne poate face să gândim, râde sau tresări, ne ridică întrebări și devenim curioși. În acest an, evenimentul este legat de sărbătorirea zilei de 1 iunie, zi prin care celebrăm copilul din noi”, precizează organizatorii.

Evenimentul „Arta ne unește” începe la ora 16.30 cu concerte și momente artistice susținute de cursanții de la diverse compartimente ale Școlii Francisc Hubic: pian clasic, vioară, muzică ușoară, jazz, chitară, instrumente de suflat, canto popular secțiile română și maghiară, canto muzică ușoară, coordonați de profesorii: Alina Orban, Henrietta Varady, Kati Oszaczky, Liviu Buțiu, Cristi Moldoveanu, Kasa Tamas, Dee Robert, Antonela Buțiu, Aniko Brugos, respectiv Lăcrimioara Deac.

Lucrările de arte plastice care vor putea fi văzute pe aleile parcului au fost realizate de copiii de la secția de arte plastice a aceleiași școli, sub îndrumarea profesoarelor Florentina Sabău și Hollo Kinga.

Copiii care se vor afla miercuri în Parcul Libertății pot participa la un atelier interactiv de desene pe asfalt, dar au și posibilitatea de a descoperi oferta școlii, unde se pot înscrie în funcție de aptitudini și de aprecierea profesorilor prezenți la eveniment.

Organizatorii proiectului cultural „Arta ne unește” sunt: Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al județului Bihor prin Școala de Arte ”Francisc Hubic” și Fundația Comunitară.

Participarea este gratuită, iar, în caz de vreme nefavorabilă, evenimentul se va reprograma.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON