URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 SEPTEMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Justiția bihoreană a consfințit în primă instanță caracterul de rentieri al angajaților Ansamblului Folcloric Crișana. Aceștia, alături de capra neagră, ursul panda și pensionarii cu pensii speciale, nu pot fi atinși nici măcar cu o floare. Deja mă gândeam să fac o chetă pentru domnul Tepe Lepe, chiar dacă declarația lui de avere are mai multe pagini decât cartea de telefon a Aleșdului.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Multe măști ce afișau inteligență și onestitate au căzut săptămâna trecută. În timp ce milioane de cetățeni sunt terifiați de scumpirea energiei (care o va agrava pe cea a produselor și serviciilor), într-un context oricum frustrant, creat de o alianță care și-a îngropat toate promisiunile, premierul Florin Cîțu s-a dovedit un brigand de Liga a III-a, autor de mișelii și de prostii impardonabile nu doar de către partenerii din USR-PLUS, ci în mod normal nici de către propriii colegi din PNL.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre intenția municipalității orădene de a reînființa Fotbal Club Bihor, cu intenția de a promova echipa până în prima ligă?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 2 septembrie a.c., Ministerul Justiţiei a lansat în dezbatere publică un amplu proiect de modificare a Codului de procedură penală ce vizează, în esenţă, transpunerea în legislaţie a numeroaselor decizii pronunţate în ultimii ani de către Curtea Constituţională în materia procedurii penale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2021, 15:44

Comunicat începere proiect POC 2014-2020: Dotare cu tablete şi alte echipamente pentru activitatea didactică online în Aştileu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 "Competitivi împreună!"

Comunicat de presă începere proiect POC
„Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de
tipul tabletelor școlare precum şi a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfăşurarii activității didactice în mediu on-line, în comuna Aștileu, județul Bihor"

UAT Aștileu, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 09.06.2021 proiectul „Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurarii activității didactice în mediu on-line, în comuna Aștileu, județul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144586, cofinanţat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanţare nr. 91/233t/9.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României în calitate de Organism Intermediar prin Programul Operaţional Competitivitate în numele și pentru Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE) și UAT Aștileu

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru oeconomie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare, e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creșterea gradului de utilizare aInternetului, Acțiunea 2.3.3 - Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfășurarea în bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice în contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activitaților didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultatele așteptate):
Dotarea Unităților de Invățământ Preuniversitar de stat, de pe raza unității administrativ teritoriale Aștileu cu echipamente de tipul tabletelor școlare şi a altor echipamente / dispozitive electronice necesare desfașurării procesului educațional atât pentru elevi, cât
şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, dupa cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 207 buc;
- Laptop: 21 buc;
- Camera web videoconferința: 14 buc;
- Proiector: 14 buc;
- Ecran proiecție - cu suport perete: 14 buc;
- Tabla interactivă: 14 buc;
- Router Wireless: 14 buc;
- Sistem management dispozitive: 228 buc/servicii.

Valoarea totală a proiectului este de 586,351.24 lei cu TVA, din care:
- Valoarea totală eligibilă a proiectului: 560,409.24 lei
- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 549,201.06 lei (Valoare FEDR: 476,347.85 lei si Valoa-re BS: 72,853.21 lei)
- Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 11,208.18 lei
- Valoarea neeligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT AȘTILEU reprezentată legal de către dl primar LAZĂR VASILE-IONUȚ. 

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.

Date de Contact:
UAT Aștileu, cu sediul in Localitatea Aștileu, 
Str. Principală nr. 202, judeţul Bihor,
Tel:. 0259349097, E-mail: primaria.astileu@cjbihor.ro

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2188 RON
  • 1 EUR = 4.9495 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON