URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 FEBRUARIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Studiu de caz. Centura Beiușului, în valoare de 270 milioane lei, bani buni, europeni, a fost scoasă la licitație acum 16 luni. În iunie 2022 licitația a fost contestată, iar după 7 luni justiția noastră a dat verdictul. Cum lucrarea e din fonduri europene și trebuie terminată la finele anului, hai să facem un calcul cât ne costă prostia umană...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel ca în bancurile cu olteanul care, atunci când nu are ce face, se dezbracă și își păzește hainele, Compania Națională Poșta Română - firmă de stat care, spre deosebire de oltean, are însă multe de făcut ca să iasă din înapoiere - a intentat BIHOREANULUI un proces pentru o serie de articole publicate în primăvară.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Probele medicale ar putea fi trimise cu drona de la Spitalul Județean la laboratorul din Rogerius. Ce părere aveți despre inițiativă?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 16 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre extrem de importantă, prin care, cel puțin pentru viitor, se repară unele nedreptăți evidente. În concret, Instanţa Supremă a stabilit că, în ipoteza unei privări de libertate în cursul unui proces penal finalizat prin soluţie definitivă de achitare, fără ca nelegalitatea măsurii privative de libertate să fi fost stabilită, soluţia de achitare este suficientă prin ea însăşi pentru acordarea de despăgubiri persoanei private de libertate şi, ulterior, achitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie.
08 Decembrie 2022, 14:24

Comunicat de presă finalizare proiect POC, comuna Aștileu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020 ”Competitivi împreună!”

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect POC

„Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăsurarii activității didactice in mediu on-line, in comuna Aștileu, județul Bihor"

UAT Aștileu, în calitate de beneficiar, a finalizat proiectul „Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare precum si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurarii activității didactice in mediu on-line, in comuna Aștileu, județul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144586, cofinantat prin AM POC/OIPSI in baza contractului de finanţare nr. 91/233t/9.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României in calitate de Organism Intermediar prin Programul Operational Competitivitate  in numele și pentru Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE) și UAT Aștileu

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru oeconomie digitală competitivă, Prioritatea de investiții 2c. - Consolidarea aplicațiilor TIC pentru e-guvernare,e-învățare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creșterea gradului de utilizare aInternetului, Acțiunea 2.3.3 - Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul eeducație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfășurarea in bune condiții a procesului educațional atât pentru elevi, cat și pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfașurării activitaților didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultatele obtinute):

Dotarea Unităților de Invățământ Preuniversitar de stat, de pe raza unității administrativ teritoriale Aștileu cu echipamente de tipul tabletelor școlare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfașurării procesului educațional atât pentru elevi, cât si pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, dupa cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 207 buc;

- Laptop: 21 buc;

- Camera web videoconferința: 14 buc;

- Proiector: 14 buc;

- Ecran proiecție - cu suport perete: 14 buc;

- Tabla interactivă: 14 buc;

- Router Wireless: 14 buc;

- Sistem management dispozitive: 228 buc/servicii.

Valoarea totală a proiectului este de 586,351.24 lei cu TVA, din care:

- Valoarea totală eligibilă a proiectului: 560,409.24 lei

- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 549,201.06 lei (Valoare FEDR: 476,347.85 lei si Valoare BS: 72,853.21 lei)

- Cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 11,208.18 lei

- Valoarea neeligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul a fost implementat de catre beneficiarul UAT AȘTILEU reprezentată legal de către dl primar LAZĂR VASILE-IONUȚ.

Perioada de implementare a proiectului 09.06.2021 - 08.12.2022

Date de Contact:

UAT Aștileu, cu sediul in Localitatea Aștileu,
Str. Principală nr. 202, judeţul Bihor,
Tel:. 0259349097, E-mail: primaria.astileu@cjbihor.ro

(anunț publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4632 RON
  • 1 EUR = 4.9024 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON