URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 FEBRUARIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vedem că pasajul Decebal începe să capete contur pe planșetă. Imagini frumoase, pomi  din belșug, clădiri dichisite și lifturi pentru pietoni. Însă nu trebuie să fii mare meșter în construcții, ci doar șofer care tranzitează zona, ca să-ți dai seama că există niște greșeli care, în loc să ne ușureze, ne vor face viața și mai grea...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu nu mulți ani în urmă, în epoca Dragnea, din motive lesne de înțeles, politice, depopularea României era comparată cu cea a Siriei, țară zguduită de un sângeros și îndelungat război civil. Peste 4 milioane de sirieni s-au refugiat în acei ani prin lume, iar românii, cu o estimare de peste 1,5 milioane de expatriați din 1990 până atunci, urmau pe locul al doilea. Fără ca la noi să fi avut loc, totuși, un război civil.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Probele medicale ar putea fi trimise cu drona de la Spitalul Județean la laboratorul din Rogerius. Ce părere aveți despre inițiativă?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 16 ianuarie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre extrem de importantă, prin care, cel puțin pentru viitor, se repară unele nedreptăți evidente. În concret, Instanţa Supremă a stabilit că, în ipoteza unei privări de libertate în cursul unui proces penal finalizat prin soluţie definitivă de achitare, fără ca nelegalitatea măsurii privative de libertate să fi fost stabilită, soluţia de achitare este suficientă prin ea însăşi pentru acordarea de despăgubiri persoanei private de libertate şi, ulterior, achitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie.
31 Decembrie 2022, 07:41

Comunicat de presă finalizare proiect, comuna Tileagd

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

"Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Tileagd, judeţul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 149927

UAT COMUNA Tileagd, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul "Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Tileagd, judeţul Bihor", Cod SMIS 2014+ 149927,  în baza contractului de finanţare nr. 1601/07.07.2022, încheiat între MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi UAT COMUNA TILEAGD.

Proiect cofinanţat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul  Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecinţelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilităţii echipamentelor/ dispozitivelor de protecţie si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ de stat in vederea obţinerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-COV-2 in sistemul public de educaţie preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecţie necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăţi capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătăţii populaţiei prin limitarea răspândirii virusului/infecţiei SARS-COV-2 la nivelul Unităţilor de Învăţământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Tileagd, ca urmare a asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiţii obţinute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obţinute):

- Dotarea Unităţilor de învăţământ preşcolar de stat de pe raza UAT Comuna Tileagd cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecţie; Mănuşi de protecţie; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecţie; Termometru non contact; Covoraş dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafeţe).

Beneficiarii direcţi ai proiectului:

Populaţia şcolară şi cadrele didactice de pe raza U.A.T. Tileagd.

Unităţile de învăţământ preşcolar vizate sunt:

- Şcoala Gimnazială nr.1 Tileagd;

- Şcoala Gimnazială nr. 3 Balaia;

- Şcoala Primară nr. 2 Tilecuş;

- Şcoala Primară comunitară Tileagd

- Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 Tileagd;

- Grădiniţa cu program normal nr. 2 Bălaia;

- Grădiniţa cu program normal nr. 3 Tilecuş.

Beneficiarii indirecţi ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătăţii populaţiei ca urmare a consolidării capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ teritoriale de a limita, prin acţiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecţiei SARS-COV-2.

Valoarea totală a proiectului este de 722.600,55 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 717.925,55 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.675,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Tileagd reprezentată legal de către dl primar Adrian Romus CODREAN.

Perioada de implementare a proiectului:  07.07.2022 – 31.12.2022  .

Date de Contact:

UAT COMUNA TILEAGD
CIF: 4820321, cu sediul în Comuna Tileagd,
str. Trandafirilor, nr. 1088, judeţul Bihor, România,
Tel: 0259345651, e-mail: primaria_tileagd@yahoo.com

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5747 RON
  • 1 EUR = 4.9022 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON