URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 22 IANUARIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După cum ne-a explicat Primăria noua modalitate de taxare a maşinilor parcate în centrul Oradiei, eu am reţinut următoarele: pe parcările roşii parchează exclusiv maşinile roşii, pe parcările galbene, maşinile galbene, pe cele albe - maşinile albe, iar maşinile de restul culorilor sunt obligate să parcheze în parcările subterane şi supraterane.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
În timp ce românii "se râd" că ar merita o zi liberă ca să dezbată cazul Djokovic, chestiunea energiei ticăie ca o bombă, atât de eficientă încât poate tranşa noul război rece dintre fosta URSS şi NATO, la doi paşi de noi. Acribia şi competenţa cu care "analizăm" situaţia de la antipozi nu ne scuteşte, însă, de facturi la gaz şi electricitate, pentru a căror rezolvare, ce să vezi, nu avem nici minuţie, nici pricepere.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea fuzionează, în scopul oferirii unor servicii medicale mai bune şi folosirii mai eficiente a fondurilor publice. Cum vi se pare decizia?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul în care în ţara noastră se petrec numeroase accidente rutiere soldate cu consecinţe tragice, guvernanţii noştri încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai atenţi în trafic, pentru a reuşi să evite astfel de evenimente nedorite printr-o atenţie sporită şi o conduită cu caracter preventiv.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).
29 Iulie 2021, 17:00

Comunicat de presă începere proiect POC 2014-2020: Dotare cu tablete şcolare în comuna Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 "Competitivi împreună!"

Comunicat de presă începere proiect POC

"Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor"

UAT Vadu Crişului, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 10.06.2021  proiectul "Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul   tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144518, cofinanţat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanţare nr. 105/233t/10.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României in calitate de Organism Intermediar prin Programul Operaţional Competitivitate  în numele şi pentru Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) şi UAT Vadu Crişului.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiţii 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cat şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu coronavirus, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţilor didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate aşteptate):

Dotarea UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT, de pe raza unităţii administrativ teritoriale Vadu Crişului cu echipamente de tipul tabletelor şcolare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, după cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 827 buc;

- Laptop: 33 buc;

- Sistem Desktop + Monitor: 24 buc;

- Camera web videoconferinţă: 44 buc;

- Proiector: 20 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport trepied: 10 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport perete: 10 buc;

- Tabla interactivă: 44 buc;

- Router Wireless: 5 buc;

- Sistem management dispozitive: 884 buc/servicii (827 tablete, 33 laptopuri si 24 sisteme desktop cu monitor).

Valoarea totală a proiectului este de 1,835,228.36 lei cu TVA, din care:

- Valoarea totală eligibilă a Proiectului: 1,809,286.36 lei,

- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1,773,100.63 lei (FEDR=1,537,893.40 lei, BS= 235,207.23 lei),

- Co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului: 36,185.73 lei,

- Valoarea ne-eligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT Vadu Crişului reprezentată legal de către dl primar Cosma Dorel Florian.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.

Date de Contact:
UAT Vadu Crişului, cu sediul în localitatea Vadu Crişului, str. Principala nr 693,
Tel:. 0259/443037, E-mail: primaria.vaducrisului@cjbihor.ro

 

 

 

 

 

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3585 RON
  • 1 EUR = 4.9452 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON