URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 28 NOIEMBRIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iohannis nu-l poate suporta pe Ilie Bolojan pentru că este un exemplu negativ. Adică tu să vii și sâmbăta la lucru, când alții abia miercuri ajung la serviciu de la ski, dar și asta numai pentru a avea de unde pleca joi la golf? Pentru președintele României se potrivește perfect bancul acela cu ardeleni care spune că de-aia mănâncă ei ciorba cu dumicați de pâine ca să nu deschidă gura de două ori.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Recenta dezvăluire a BIHOREANULUI privind recunoașterea de către Marea Lojă Națională a României a unei loje locale - Varadinum, în care s-au întovărășit politicieni din USR cu politicieni din PSD, la fel cum în trecut, într-o altă lojă, Țara Crișurilor, s-au înfrățit alți PSD-iști cu PNL-iști - a stârnit sute de comentarii, confirmând în plus justețea demersului jurnaliștilor. E, clar, un subiect de interes public!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că persoanele cu funcții publice ar trebui să fie obligate să-și declare, fără ocolișuri, apartenența la masonerie?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Într-o societate democratică, rolul Parlamentului este unul esențial. În România, Constituția prevede că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hipertensiunea arterială (HTA) este una dintre cele mai răspândite boli cardiovasculare şi reprezintă o problemă majoră de sănătate publică pentru că afectează arterele şi organe vitale ca inima, rinichii, creierul şi ochii, fiind responsabilă de aproximativ 75% din toate atacurile de cord şi accidentele vasculare.
29 Iulie 2021, 17:00

Comunicat de presă începere proiect POC 2014-2020: Dotare cu tablete şcolare în comuna Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 "Competitivi împreună!"

Comunicat de presă începere proiect POC

"Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor"

UAT Vadu Crişului, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 10.06.2021  proiectul "Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul   tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144518, cofinanţat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanţare nr. 105/233t/10.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României in calitate de Organism Intermediar prin Programul Operaţional Competitivitate  în numele şi pentru Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) şi UAT Vadu Crişului.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiţii 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cat şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu coronavirus, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţilor didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate aşteptate):

Dotarea UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT, de pe raza unităţii administrativ teritoriale Vadu Crişului cu echipamente de tipul tabletelor şcolare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, după cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 827 buc;

- Laptop: 33 buc;

- Sistem Desktop + Monitor: 24 buc;

- Camera web videoconferinţă: 44 buc;

- Proiector: 20 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport trepied: 10 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport perete: 10 buc;

- Tabla interactivă: 44 buc;

- Router Wireless: 5 buc;

- Sistem management dispozitive: 884 buc/servicii (827 tablete, 33 laptopuri si 24 sisteme desktop cu monitor).

Valoarea totală a proiectului este de 1,835,228.36 lei cu TVA, din care:

- Valoarea totală eligibilă a Proiectului: 1,809,286.36 lei,

- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1,773,100.63 lei (FEDR=1,537,893.40 lei, BS= 235,207.23 lei),

- Co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului: 36,185.73 lei,

- Valoarea ne-eligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT Vadu Crişului reprezentată legal de către dl primar Cosma Dorel Florian.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.

Date de Contact:
UAT Vadu Crişului, cu sediul în localitatea Vadu Crişului, str. Principala nr 693,
Tel:. 0259/443037, E-mail: primaria.vaducrisului@cjbihor.ro

 

 

 

 

 

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7278 RON
  • 1 EUR = 4.925 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON