URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 16 OCTOMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Evident că la noua centrală nu mai putem trece de pe gaz pe cărbune pentru că nu s-a inventat încă motorul acela de avion care să funcţioneze pe bază de lignit. Dar, la ce preţuri au ajuns gazele, trebuie să ne gândim la strămoşeştile metode, când prin Bărăgan se făcea foc cu bălegar şi pe la noi, unde mai sunt păduri, cu vreascuri furate din codru şi ca-n codru.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Aşa suna refrenul "necredincioşilor", contestatari ai existenţei / gravităţii pandemiei, şi al antivacciniştilor Covid anul trecut, când spitalele tratau predilect oameni infectaţi, iar autorităţile impuneau reguli care să evite răspândirea virusului. Dar cine să accepte "botniţa", neîmbulzeala, igiena? Răspunsul era la îndemână, trebuia doar spus şi ascultat...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre înființarea companiei Air Oradea, de către Consiliul Local și cel Județean, cu intenția declarată de a efectua 3 zboruri zilnice către București și zboruri săptămânale către 4 destinații europene?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
De o bună bucată de vreme, spaţiul public este invadat de ştirile referitoare la falimentul companiei de asigurări City Insurance, cel mai mare asigurător RCA local, care, conform informaţiilor din presă, ar deţine aproximativ 45% din piaţa poliţelor de răspundere civilă auto comercializate în România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
29 Iulie 2021, 17:00

Comunicat de presă începere proiect POC 2014-2020: Dotare cu tablete şcolare în comuna Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 "Competitivi împreună!"

Comunicat de presă începere proiect POC

"Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor"

UAT Vadu Crişului, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 10.06.2021  proiectul "Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul   tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144518, cofinanţat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanţare nr. 105/233t/10.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României in calitate de Organism Intermediar prin Programul Operaţional Competitivitate  în numele şi pentru Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) şi UAT Vadu Crişului.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiţii 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cat şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu coronavirus, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţilor didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate aşteptate):

Dotarea UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT, de pe raza unităţii administrativ teritoriale Vadu Crişului cu echipamente de tipul tabletelor şcolare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, după cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 827 buc;

- Laptop: 33 buc;

- Sistem Desktop + Monitor: 24 buc;

- Camera web videoconferinţă: 44 buc;

- Proiector: 20 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport trepied: 10 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport perete: 10 buc;

- Tabla interactivă: 44 buc;

- Router Wireless: 5 buc;

- Sistem management dispozitive: 884 buc/servicii (827 tablete, 33 laptopuri si 24 sisteme desktop cu monitor).

Valoarea totală a proiectului este de 1,835,228.36 lei cu TVA, din care:

- Valoarea totală eligibilă a Proiectului: 1,809,286.36 lei,

- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1,773,100.63 lei (FEDR=1,537,893.40 lei, BS= 235,207.23 lei),

- Co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului: 36,185.73 lei,

- Valoarea ne-eligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT Vadu Crişului reprezentată legal de către dl primar Cosma Dorel Florian.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.

Date de Contact:
UAT Vadu Crişului, cu sediul în localitatea Vadu Crişului, str. Principala nr 693,
Tel:. 0259/443037, E-mail: primaria.vaducrisului@cjbihor.ro

 

 

 

 

 

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2627 RON
  • 1 EUR = 4.9488 RON
  • 1 HUF = 0.0138 RON