URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 07 IULIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acesta nu este un îndemn pentru locuitorii din Brăila, care iau bacul să ajungă în Dobrogea. E un îndemn al prietenului plagiatorilor, neonorabilul Ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Cifrele sunt încântătoare şi îmi amintesc de cele raportate cu ocazia strângerii recoltei pe vremea lui Ceauşescu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu surparea dealului Ciuperca e marele eşec al primarului Bolojan, chiar dacă ani de zile a fost tema preferată a opoziţiei locale, subiect de hate pe Facebook şi sursă de meme. Eşecul a fost invalidarea referendumului pentru Oradea Mare, prin unificarea cu Sânmartin, boicotată de UDMR şi de PSD. Dacă alde Szabó Ödön a avut o motivaţie practică, teama că în Oradea Mare UDMR ar fi urmat să aibă mai puţini consilieri şi postul de viceprimar pierdut (ceea ce oricum s-a întâmplat), PSD-ul lui Ioan Mang şi-a făcut socoteala că-i musai să moară capra vecinului liberal. N-a câştigat nimic din asta, dar Oradea a pierdut. Ura!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimii ani, în spaţiul public şi în mediul juridic, au existat discuţii interminabile despre efectele pe care o decizie a Curţii Constituţionale le produce în procesele aflate pe rol la acel moment. Inclusiv în aceste zile se discută foarte mult cu privire la efectele ultimei decizii a CCR cu privire la prescripţia penală în dosarele penale. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Meningita West Nile este o boală infecţioasă transmisă la om prin înţepăturile de ţânţari, transmiterea directă de la om la om nefiind posibilă. Rezervorul de virus este reprezentat de păsările migratoare care sunt înţepate de ţânţari.
29 Iulie 2021, 17:00

Comunicat de presă începere proiect POC 2014-2020: Dotare cu tablete şcolare în comuna Vadu Crişului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 "Competitivi împreună!"

Comunicat de presă începere proiect POC

"Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor"

UAT Vadu Crişului, în calitate de beneficiar, derulează începând cu data 10.06.2021  proiectul "Dotare cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul   tabletelor şcolare precum şi a altor echipamente/ dispozitive electronice necesare desfăşurării activităţii didactice in mediu on-line, in comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor", Cod SMIS 2014+ 144518, cofinanţat prin AM POC/OIPSI în baza contractului de finanţare nr. 105/233t/10.06.2021, încheiat între Autoritatea Pentru Digitalizarea României in calitate de Organism Intermediar prin Programul Operaţional Competitivitate  în numele şi pentru Ministerul Investiţiilor si Proiectelor Europene (MIPE) şi UAT Vadu Crişului.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin PROGRAMUL OPERAŢIONAL COMPETITIVITATE 2014-2020, Axa prioritară 2 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Prioritatea de investiţii 2c. - Consolidarea aplicaţiilor TIC pentru e-guvernare, e-învăţare, e-incluziune, e-cultură, e-sănătate, Obiectiv Specific OS 2.4 - Creşterea gradului de utilizare a Internetului, Acţiunea 2.3.3 - Îmbunătăţirea conţinutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educaţie, e-incluziune, e-sănătate şi e-cultură - SECŢIUNEA E-EDUCAŢIE.

Obiectivul general al proiectului: desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cat şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, pentru a evita o creştere rapidă a infecţiei cu coronavirus, dar şi pentru a crea condiţiile necesare desfăşurării activităţilor didactice.

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate aşteptate):

Dotarea UNITĂŢILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT, de pe raza unităţii administrativ teritoriale Vadu Crişului cu echipamente de tipul tabletelor şcolare si a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfăşurării procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice in contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-COV-2, după cum urmează:

- Tabletă + abonament lunar la internet (minim 24 luni): 827 buc;

- Laptop: 33 buc;

- Sistem Desktop + Monitor: 24 buc;

- Camera web videoconferinţă: 44 buc;

- Proiector: 20 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport trepied: 10 buc;

- Ecran proiecţie - cu suport perete: 10 buc;

- Tabla interactivă: 44 buc;

- Router Wireless: 5 buc;

- Sistem management dispozitive: 884 buc/servicii (827 tablete, 33 laptopuri si 24 sisteme desktop cu monitor).

Valoarea totală a proiectului este de 1,835,228.36 lei cu TVA, din care:

- Valoarea totală eligibilă a Proiectului: 1,809,286.36 lei,

- Valoarea eligibilă nerambursabilă: 1,773,100.63 lei (FEDR=1,537,893.40 lei, BS= 235,207.23 lei),

- Co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului: 36,185.73 lei,

- Valoarea ne-eligibilă a proiectului: 25,942.00 lei.

Proiectul se implementează de către beneficiarul UAT Vadu Crişului reprezentată legal de către dl primar Cosma Dorel Florian.

Perioada de implementare a proiectului este de 10 luni.

Date de Contact:
UAT Vadu Crişului, cu sediul în localitatea Vadu Crişului, str. Principala nr 693,
Tel:. 0259/443037, E-mail: primaria.vaducrisului@cjbihor.ro

 

 

 

 

 

 

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.8344 RON
  • 1 EUR = 4.9454 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON