URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2021, 21:03

Comuna Oșorhei a câștigat Festivalul „D'ale porcului” (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa comunei Oşorhei a câştigat ediţia a VII-a a Festivalului concurs "D'ale porcului", desfăşurat sâmbătă, la Complexul President din Băile Felix, în cadru restrâns şi de data asta fără public din cauza pandemiei.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor - Asociaţia Culturală D’ART - în clasamentul general, pe locul al doilea s-a clasat echipa comunei Medieşu Aurit (judeţul Satu Mare), iar pe locul al treilea, echipa oraşului bihorean Valea lui Mihai.

Echipa Oşorhei a ocupat locul I la "Cârnaţi" şi "Vin" şi locul II la "Pălincă", "Caltaboşi", "Toroş", "Produs local special" şi "Afumături".

Echipa Medieşu Aurit a ocupat locul I la "Caltaboşi", "Toroş" şi "Produs local special", locul II la "Cârnaţi" şi locul III la "Pălincă", "Vin" şi "Afumături".

Echipa Valea lui Mihai a ocupat locul II la "Vin" şi locul III la "Cârnaţi", "Toroş" şi "Produs Local special".

Locul III la "Cei mai buni caltaboşi" a revenit echipei Biharia, iar locul I la "Cea mai bună pălincă" şi "Cele mai bune afumături" şi "Premiul de popularitate" a revenit echipei Dobreşti-Pomezeu (foto jos), „prima "mixtă" din istoria Festivalului”.

„În competiţie au luat startul 11 echipe, 10 din Bihor şi una din judeţul Satu Mare. Premiile pe cele 7 categorii au fost adjudecate, cu mici excepţii (Dobreşti-Pomezeu şi Biharia), tot de cele trei ocupante ale podiumului final general”, arată comunicatul.

La startul competiţiei s-au aliniat echipele: Biharia, Dobreşti, Girişu de Criş, Ineu de Criş, Medieşu Aurit (SM), Nojorid, Oşorhei, Pomezeu, Sânmartin, Toboliu şi Valea lui Mihai - campioana ediţiei  a VI-a.

Anul acesta, festivalul a fost adaptat pandemiei, fără public și doar sub forma unui concurs de degustare. De data aceasta, echipele, respectiv primăriile înscrise în concurs nu au mai pregătit porcul de la cap la coadă - așa cum se întâmpla anii trecuți în parcarea centrului comercial ERA Park Oradea, ci au livrat juriului produse gata preparate, "de acasă". Astfel, gustul a fost cel care a contat cu adevărat. 

Pe lângă reprezentanți ai sponsorilor, juriul principal a fost format din profesionişti ai domeniului precum Ştefan Bercea (preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România), Ciprian Nicolescu (mentorul şi antrenorul echipei naţionale de bucătari (seniori) a României la Olimpiada gastronomică 2020), Bogdan Vandici (câştigătorul emisiunii "Chefi la cuţite" în 2018 și medalia de argint la Olimpiada tinerilor bucătari în 2019), Eugen Bar (participant la mai multe ediţii ale Campionatului mondial de gastronomie), respectiv Ciprian Sotoc (Opera Events), Alexandru Şandrău (Complex President) și Nicolae Pop, directorul festivalului "D’ale porcului".

Câştigătorii ediţiei a VII-a, pe Categorii (I, II, III):

Cea mai bună Pălincă – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit

Cei mai buni Cârnaţi – Oşorhei, Medieşu Aurit, Valea lui Mihai

Cei mai buni Caltaboşi – Medieşu Aurit, Oşorhei, Biharia

Cel mai bun Toroş - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai

Cel mai bun Produs local special - Medieşu Aurit, Oşorhei, Valea lui Mihai

Cel mai bun Platou de afumături – Dobreşti-Pomezeu, Oşorhei, Medieşu Aurit

Cel mai bun Vin – Oşorhei, Valea lui Mihai, Medieşu Aurit

Premiul de popularitate - Dobreşti-Pomezeu

Clasamentul final a fost următorul:

MARELE TROFEU - Oşorhei

Locul II – Medieşu Aurit

Locul III – Valea lui Mihai

Echipele câştigătoare ale ediţiilor anterioare sunt, în ordine cronologică: Nojorid, Sântandrei, Sântandrei, Sânmartin, Oşorhei, Valea lui Mihai.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON